Polityka...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 03 paź 2006, 00:16

Dla mnie glosowanie to obowiazek.Nie wyobrazam sobie jak mozna nie glosowac.Bede glosowac na PO bo to dla mnie jedyna mozliwosc.Acha,nie podoba mi sie nasza ordynacja wyborcza.Te progi wyborcze to dla mnie idiotyzm.Wiem na kogo glosuje i chce miec pewnosc,ze ta osoba wejdzie do sejmu.Czy pamietacie z niedawnej przeszlosci naszego kraju taka historie,ze Tadeusz Mazowiecki dostal najwieksza liczbe glosow w kraju ale nie wszedl do sejmu bo Unia Wolnosci czy moze Demokratyczna,nie przekroczyla progu wyborczego.A do sejmu dostaja sie takie indywidua jak poslanka Hojarska :!: Jak widze tego babsztyla, to sie pytam Boga gdzie byl jak ja wybierali.NO GDZIE?Meza w Wisle utopila ,o przepraszam 17 razy dzgnal sie w plecy nozem a potem skoczyl z mostu, to co zrobi z nami?

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 03 paź 2006, 07:24

maxi próg wyborczy musi byc, gdyby nie było Klauzuli Zaporowej 5% to mielibyśmy powtórke z 91 roku kiedy to de facto do sejmu moglo sie dostac ponad 200 ugrupowań, hehe burdel jest z 6 partiami w sejmie a co dopiero gdyby było ich kilkadziesiąt :roll:
jakos sobie nawet nie chce tego wyobrazać :wink:
ale fakt ordynacja powinna byc tak zmieniona aby ten kto wygra wybory, nawet nie mając wiekszości mógl samodzielnie rządzi...może sie tego doczekamy, ale wtedy także system wyborczy trzeba by bylo zmienic z proporcjonalnego na juz nie wiem jaki, chyba wielomandatowy, głosowanie alternatywne :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 03 paź 2006, 15:18

Dominicana pisze: ale fakt ordynacja powinna byc tak zmieniona aby ten kto wygra wybory, nawet nie mając wiekszości mógl samodzielnie rządzi...może sie tego doczekamy
Wolę nie myśleć, co by się działo gdyby Pis mógł sobie samodzielnie rządzić :? :? :?

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 03 paź 2006, 15:30

gracja pisze:
Dominicana pisze: ale fakt ordynacja powinna byc tak zmieniona aby ten kto wygra wybory, nawet nie mając wiekszości mógl samodzielnie rządzi...może sie tego doczekamy
Wolę nie myśleć, co by się działo gdyby Pis mógł sobie samodzielnie rządzić :? :? :?
no ok ale teraz pomyśl sobie ze wszytskiego złego wygrywa PO i tez nie moze samodzielonie rządzić :wink:
tak źle i tak niedobrze :roll:
niedogodzisz Polakowi :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
anetas
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anetas » 03 paź 2006, 18:47

PiS do grupa zakąpleksionych ludzików, która dorwała się do władzy, nie jest w stanie rządzić sama, ale nie potrafi mimo wcześniejszych deklaracji porozumieć się z PO :roll: Nic z tych rządów dobrego nie będzie i pewnie nawet nie uchwalą budżetu :?
Mimo lewicowych poglądów, jestem w stanie zaakceptować prawicę u władzy, ale nie PiS :?
made by-dr SZCZYT, 650cc

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 04 paź 2006, 13:40

Wiem Dominicana, że PO też sobie nie porządzi jak wygra wybory(a szkoda) ale moja wypowiedź dotyczyła twojej o tej zmianie ordynacji - kto wygrywa - ten samodzielnie rządzi. I gdyby tak się stało i faktycznie Pis by sobie rządził to wydaje mi się, że Polska by się skurczyła, bo wyjechaliby stąd wszyscy oprócz Rydzyka i moherowych beretów :? Ja NIECIEPIĘ Pis'u i naprawdę wolę już nawet Samoobronę. A jak obserwowałam wypowiedzi naszego premiera i prezydenta po aferze Bergergate to stwierdziłam, że Wałęsa się lepiej prezentował i wypowiadał. Powtórzę chyba za Wojewódzkim do Kwaśniewskiego - tatusiu wróć :wink: :)

Awatar użytkownika
Bella
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Bella » 04 paź 2006, 14:20

Najlepiej całą tą kaczyznę i ziemniaczano-buraczana koalicję opisuje Joanna Senyszyn - mocna kobitka, lubię jej ostre-prawdziwe słowa.
http://senyszyn.blog.onet.pl/

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 04 paź 2006, 18:31

dzisiaj slyszalam komentarz o polskiej politycznej arenie brzmiace:
"reality show"
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

Awatar użytkownika
anetas
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anetas » 04 paź 2006, 20:43

mms://stream.onet.pl/media.wsx?/muzyka/200609/7024baa799.wma

słyszałyście tą piosenke :lol: ?
made by-dr SZCZYT, 650cc

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty