Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 25 paź 2008, 19:38

a ja cały dzien porzadki w ogrodzie robiłam, 4 godziny kosiłam, kupiłam kompostownik na 450 litrow i za jeden dzien napełnilam go, za chwile wleje bakterii i chyba sezon ogrodowy na ten rok mam zamkniety. Dzwonił lakiernik, za tydzien odbieram autko 8-)
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 paź 2008, 00:01

a ja dwa dni od rana do ciemności robię w ogrodzie. Fachowiec wyciął mi świerka większego od domu {zasłaniał okno} i całą koronę 20 letniego orzecha. Ile było gałęzi!!! Ten cholerny orzech rok temu przycięłam i dostał takiego kopa , że liści było 10x więcej. Każdego dnia zbierałam kilka wielkich worów :cry: . No i stoi sobie na środku podwórka, który mam wyłożony żółtą kostką. Wiecie jak orzech brudzi !!!!Został mi potrójny pień wysoki na dwa metry, bo pięknie obrósł bluszczem. Ciekawa jestem czy na wiosnę puści nowe pędy? Chciałabym sobie formować takie kulki... Jak nie ,to będzie ozdobny pień :badgrin: i żadnych liści do sprzątania na przyszłość!!!!!
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 26 paź 2008, 22:58

Ha ,,, no i co tak umilkly Kolezaneczki po 40? :badgrin:
Gadajcie cos bo tu mlodziez ,wraz mlodzieza odmlodzona do 98 lat pomysla ze juz poumieralysmy ze starosci hehehe :badgrin:

No to ja Wam dla rozrywki wkleje ,jak nas widzi mlode pokolenie :badgrin:
Zapiski z chatu.

[Czw 22:35] cyryl-bea: na koncercie joli rutowicz wydarzył się cud!!!podczas wykonywania jej pierwszej piosenki niepełnosprawny chłopak na wózku,który był w pierwszym rzędzie wstał i wyszedł....
[Czw 22:45] janko2: Bez obrazy...wolał wyść o własnych siłach,bo nie mógł już jej słuchać.....Ale do uznania tego za cud jeszcze długa droga...
[Czw 22:52] cyryl-bea: starzejesz sie nie lapiesz kawalow:|
[Czw 22:52] Antonella: cyryl, hahaha :badgrin: :badgrin: :badgrin:
[Czw 22:58] janko2: w kwestii cudów,jestem ostrożny..sam czekam na jeden..... :badgrin:
[Czw 23:03] cyryl-bea: ja chyba tez zaczne czekac
[Czw 23:03] cyryl-bea: przeczytalam jeden watek i sie zdolowalam
[Czw 23:05] janko2: nie czytaj tych po 40...bo tam dzis tylko płacze i lamenty.... :badgrin:
[Czw 23:05] cyryl-bea: wiecej nie zagladne do FF
[Czw 23:06] cyryl-bea: wlasnie przeczytalam :/
[Czw 23:06] cyryl-bea: i skoro tak wyglada zycie po 40 moze niedoczekam :/
[Czw 23:07] cyryl-bea: ja myslalam ze tak wyglada gdzies po 70
[Czw 23:07] cyryl-bea: a tu taki zonk
[Czw 23:11] janko2: nie przesadzaj....trzeba dziewczyny opieprzyć ,albo rozpedic to babskie towarzystwo..... :badgrin: najpierw robia się na laski,a potem jecza ,i to z rozpaczy... :badgrin: Ja mam 98 i nie narzekam...
[Czw 23:15] cyryl-bea: no tak te dzialki , mezowie bez polotu i zgadzanie sie na wszystko mnie dobilo
[Czw 23:18] janko2: i to życie po 40 stce..A pisały,że się zaczyna.....kłamczuchy.... :evil: :badgrin: ...przydałby się mały romans...miałyby poweera....

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 26 paź 2008, 23:37

Wczoraj jak już padłam i zrobiłam manicure ,pedicure i takie inne, też to przeczytałam i się wkurzyłam. Co on myśli, ze po lifcie staniemy się gwiazdami Hoolywood? Żyjemy jak się żyło, na mężów się ponarzeka, ale to jest fajne, że ma się na kogo ponarzekać. Ja w tym tygodniu byłam 3x w teatrze, raz na babskim sabacie,a dzisiaj w górach...Życie zaczyna się po 40!!!! Może 20 lat wyglądałam lepiej, ale wtedy człowiek tego nie doceniał, nie miał tej świadomości.Teraz się cieszę,że jestem zdrowa, cieszy mnie pięknie wysprzątany ogród, przyjaźnie. Dzieci już wykształcone i pracują , a mąż wyjechał na tydzień i już tęsknię jak cholera....I to jest super!!!To życie po 40 jest super, bo człowiek już umie doceniać to co ma.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 27 paź 2008, 00:00

Babinko nie irytuj sie :-D
Wlasnie to jest piekne ze mozemy tu sobie ponarzekac na kogo ,czy na co chcemy,.
Mam dolek, to glosno marudze ze jestem gruba ,i nic nikomu do tego.
Chce ktoras uprawiac dzialke to ja sobie uprawia i o tym pisze .Dla kazdego zycie i szczescie ma inny obraz .I ja sobie z tego zdaje sprawe ze moje zadowolenie z zycia dla innych jest trumna.
Ja np smieje sie z mlodych -niekumatych ,tysiac razy zadajacych to same pytania na forum,zero czytania ze zrozumieniem,maja informatyke w szkolach a prostego zdjecia zmniejszyc nie potrafia i wkleic.
Mnie informatyki w szkole nie uczyli a byc takim glabem jak niektore z tych mlodych panien to normalnie wstyd.
A janko coz...dobrze znam takich chatowych gawedziarzy-przystojniakow :p ,oj poromansowaloby sie poromansowalo tylko strach zza szybki pokazac sie,lepiej siedziec przed ekranem w rozdeptanych bamboszach i klikac :badgrin:
niesmialy niby taki...heheh

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 27 paź 2008, 00:23

A ja jestem z siebie taka dumna, bo nie miałam informatyki , komputer mam od roku i sama do wszystkiego doszłam {w obsłudze kompa}.Już potrafię zakładać foldery, wypalać płytki, wklejać zdjęcia....Z początku do "Naszej klasy" córka mi wklejała, a teraz już radzę sobie sama. Nawet rachunki płacę przez internet!! Dla Ulrike pewnie, to śmieszne, ale ja w pracy też nie pracowałam przy komputerze i już więcej umiem niż koleżanki, które wcześniej zaczynały.Każdego dnia nabywam nowe umiejętności i to dopiero frajda!!
W życiu też tak bywa, że wylewamy na klawiaturę coś, co nam leży na wątrobie.Jak jest dobrze, to człowiekowi się nie chce albo nie ma czasu , ja się ciesze jak córka nie dzwoni, bo wiem, że wszystko dobrze.Do mamy najczęściej się dzwoni jak smutno,albo jakiś kłopocik :-)

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 27 paź 2008, 01:59

No to co dziewuchy, jest ktos chetny pomoc 98 letniemu Janko2 w wątku "życzenia urodzinowe"? Biedny jest tam sam, odwala tak durna robote jak zyczenia dla martwych duszyczek krew go zalewa, że nikt na pomoc mu nie przychodzi :badgrin:

a tak swoja droga.... jak kogos ten wątek nie interesuje to moze sobie odpuscic i tu nie zaglądac, duzo lepiej czuje sie tu niz w innych wątkach z mlodymi osobami gdzie dzialam tylko jak biuro informacyjne, wiem.... nie ma wątku "zycie zaczyna sie po 90" :badgrin: moze janko2 założysz? Bedziesz mial tak jak w zyczeniach duzo stron do pisania ;)
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 27 paź 2008, 10:35

No to nam tyłki obrobili haha,Oj nie ładnie nie ładnie :|
Rok temu jak weszłam na forum,to czytałam prawie wszystko od dechy do dechy. Siedziałam w domu po Op piersi i mi sie nudziło. Dziewczyny jakie brednie czytałam,jakie głupoty A JAKIE PYTANIA niektóre "młode 35latki" zadają,to myślałam,że jestem na forum dla gimnazjalistek. KAZDA z tych młodych ma takie same problemy:też maja mężów bez polotów w trzy lata po ślubie,nie chce im sie sexsu w trzy lata po ślubie, też mają co niektóre ogródki w których im sie robić nie chce tak jak mnie, też sie poprawiają,odsysaja,cos doklejają,a coś odejmują.
Z biegiem lat człowiek zaczyna inaczej myśleć,ma trochę inne problemy. Dala mnie temat " Czy mój Michałak nie jest chory bo zrobił dziś trzy kupki,a normalnie robi jedną" jest śmieszny :badgrin: albo: Jezu odpadłmi tips,a za chwile wychodze na impreze!! Czym go przylepić!!! Jezu dziewczyny ratujcie!!!! .....to jest dopiero głupie pisanie,ale tylko dal nas,bo dla młodszych jest to koniec świata.
Ich śmieszą nasze posty a nas odwrotnie. Moja 14 to letnia córa potrafi godzine gadać na gg z kolezanką,który pasek pasuję do czego... :-) bo ma ich z 20 i nie wie który ubrać.
Piszemy o tym co nam leży na sercu i na żołądku. Nie piszemy o domu starców i o trumnach,o pogrzebach więc o co biega? A poza tym to jest nasz wątek i WON jak komuś nie pasi ;) ;)
Ullrike dobra jesteś,że ich namierzyłaś haha 8-) 8-) Dalej szukaj :-)
Pierwszy lepszy temat kliknęłam. Zobaczcie,czy nie wydaje wam się,że jesteście w przedszkolu haha :badgrin: :badgrin:
http://www.beautywpolsce.com/forum/view ... &start=600
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 27 paź 2008, 10:57

Sabrina no przeciez to jasne ze w wieku 98 lat u faceta nastepuje takie zdziecinnienie ze znamieniem sukcesu staje sie niesikanie w majtki :badgrin:
Stad u Janka 'Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik"
Trzeba mu ta demencje starcza wybaczyc...
Co innego jednak brak klasy u osob ktore zdawaloby sie ze powinny tu na forum swiecic przykladem kultury.
No wiec mysle ze klasa dzieki ktorej dziewcze stanie sie dama, przyjdzie jej z wiekiem ,po czterdziestce mozemy pogadac ;)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 27 paź 2008, 11:48

A cha, cha, dobra jestes Ullrike, dziekuję Ci za to namierzenie, to mi przypomina, to nagranie rozmowy posłów w kuluarach, przez kamerę, ktorej sie nie spodziewali a potem puszczenie tego nagrania pod osąd innych. I wtedy wychodzi słoma z butow, jakim to oni językiem operuja poza oficjum.

Chyba sie tym nie zmartwimy zbytni, kazdy przedzial wiekowy ma swoje prawa i podzielam zdanie,ze priorytety sie zmieniają co jakis czas. Młode dziewczyny niech sie martwią zrobionymi kupkami swoich maluszkow, bo akurat to dla nich wazne. My narzekajmy na swoich mezow, ktorych w gruncie rzeczy na swoj sposob kochamy, martwmy sie zmarszczkami lub cieszmy sie,że sie ich pozbylysmy.

Nikt i nic nie ma prawa w wolnym temacie nas krytykować, po to on jest.

I jeszcze dodam,że zakladająć temat"Życie zaczyna sie po czterdziestce" miałysmy na mysli to, że zaczyna sie czas dla nas. Możemy wiecej go poswiecić dla siebie, choćby na pisanie tego co akurat nam w duszy gra, lub co nas boli lub cieszy. Po prostu mamy na to czas. Dlatego życie zaczyna sie po czterdziestce.

To tak dla informacji tych, ktorzy nie wiedzą co miałyśmy na mysli, bo my doskonale wiemy. Prawda kolezanki?

Mnie osobiscie jest przykro z tego powodu,ze ktos sie bądz co badz lekko podsmiewa z nas.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”