TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: wiosna w duszy » 01 mar 2012, 16:51

Marena, to Ty już chudziutka jesteś (yes)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 01 mar 2012, 17:03

marena43 pisze:sabrinko no spadlo w centymatrach co prawda tam gdzie nam zalezy najbardziej to spadlo najmniej
ale co prawda mierzylam sie na poczatku stycznia kiedy waga wskazywala 61,8
i tak mamy
ramiona bylo 93 jest 90
biust 90 jest 87
pod biustem 73 jest 71
talia 73 jest 68
biodra (te wyzej) 99 jest 97
biodra+uda (tak mierzone w najszerszym miejscu) bylo 104 jest 101
noi dzisiaj waga 56,9
czyli prawie 5 kg od poczatku stycznia a na tej diecie to tak mysle ze dobre 3 kg przez 2 tygodnie nie pamietam dokladnie ile wazylam jak zeczelam dukana
dzisiaj na sniadanko rzodkiewki z jogurtem naturalnym 1,5%
a potem sie zobaczy bo nie chce mi sie jesc i myslec o jedzeniu
chyba za duzo wczoraj tej rybki wrąbałam
No kurcze nie widzialam tego posta!!!!!!!!! Musialysmy w tym samym czasie pisac i nie zauwazylam go!!
Marenko wielkie dzieki,czyli i centymetry spadaja,ale super (yes) (yes)
No ja sie juz dzis katuje na dukanie.zjadlam troche kurczaka bleee zostawilam jeszcze na potem ale juz go nie przelknę,dalej pokatuje sie wedlina z indyka i bilalym chudym serem. Jeszcze jutro a od soboty 5 dni normalnie i potem znów dukan.
Ale marena Ci zazdroszczę ze juz tyle kilo masz za soba (nod
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 01 mar 2012, 17:48

sabrinko nie wiem jak robisz tego kurczaka ze jest taki ble
ja ci jeszcze raz napisze jak ja przygfotowuje i ble nie jest
patelnia wytarta papierem po nalanij oliwy (nalewam pare kropli i przeciearam papierem/recznikiem) na to klade rozklepana piers z kurczaka jak sie zrumieni to przekrecam i posypuje przyprawą włóską kamis a jak tej nie ma to przyprawa z warzyw z przyprawa wloska ta mi najbardziej smakuje, po zdjeciu na talerz nakladam lub nalewam na ta piers 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i dopiero teraz jem i jest dobre
dzieki za ochy i achy
a dzis
w pracy byl peczek rzodkiewek z jogurtem po pracy filet rybki nototenii i surowka z kapusty bialej i burakow a potem bedzie fasolka zielona i 2 jajka sadzone

sabrinko ja wedliny wogole nie jem bo mi sie nie chce wole sery i jajka
mozna tez jesc watrobke

Awatar użytkownika
zuziunia
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: zuziunia » 01 mar 2012, 19:03

Powiem wam o placuszkach ktore robilam jak bylam na diecie D .....
Caly kefir <ja lubie ten z lidla w butelce 1.5 %> cale op. otrebow owsianych Sante> 2 jajka to wszystko wymieszac i smazyc na patelni bez tluszczu w postaci placuszkto..Mozna ten przepis zmodyfikowac i doprawic cynamonem lub pochodnymi przyprawami wtedy swietnie smakuja do wersji smakowych chudych twarozkow. Zreszta jest to swietny dodatek zastepujacy pieczywo w polaczenie np. z pastami miesnymi, rybnymi,itp Dla poczatkujacych _____szukajcie przepisow w necie.Ja robilam oczy z jakimi pomyslami ludzie wychodza w plener np Z gotowanego pora pokrojonego w cienkie paseczki robi sie dodatek do miesa z pomidorami Przypomina wam to cos Brawo MNIAM spagetti Smacznego

Jeszcze jedna podpow Na allegro mozna kupic olej w sprayu dla tych co patelnie musza smarowac choc ja nawet do takiej wprawy doszlam ze moj kurczak z wygladu byl swietna imitacja smarzonego na tluszczu a nie na wodzie >to kwestja obrobki i przypraw A i jak bedziecie na fazie norm to pamietajcie ze np mozna go na pare godz w musztardzie obtoczyc i to dopiera uczta (rire

Co do wedlin to ostroznie lepiej samemu upiec jakies miesko ktore i tak juz sola napchane Trzeba pamietac ze sol jest we wszystkim a to niestety zatrzymuje wode
29.08.09 op dr.Bratoś okragle pod miesien PIP 310 niestety wadliwe

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 01 mar 2012, 19:19

Marena choc by nie wiem jak kurczak byl przyprawiany to nie lubie. W ogóle nie lubie kurczaka ani innego miesa. Zjem kawałeczek i mnie zaraz mdli wiec nie jem. Czasem skubne kawałek schabu jak upieke w piekarniku+ ziemniaki i surówkę.
Ja dzis kurczaka natarlam olejem,czosnkiem,papryka,kominkiem, dolozylam cebule posypalam wegetą i wstawilam do piekarnika,wiec pewnie byl dobry,ale ja tylko poskubalam troche. Zjadlam za to całą kostke chudego sera bialego.
Wiem ze moszna jesc 2-3 łyżki otrąb. Kiedys robilam placuszki otrębowe,ale teraz mi sie nie chce wiec zjadłam i bede jadła chleb waza sport. Jedna kromke rano i wieczorem.
Mąz po jednym dniu juz ma kilo mniej ,teraz sie wazyl i nie zastanawiamy sie czy to woda czy kupa,jest mniej i tyle (yes)

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 02 mar 2012, 16:48

sabrina mnie cebula i wegeta tez nie pasuja do kurczaka bo mieso robi sie jakies takie mdlace, slodkie, ja wole dac rozmaryn pieprz ziołowy pieprz czarny paprykę czerwną łagodna i włoskie i pieczony tez jest dla mnie gorszy nic taki z patelni
a tak wogole to jak tam grubcie walczycie czy nie

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 mar 2012, 18:05

Marena walczymy razem z męzem,ale ja wczoraj nie wytrzymalam i zjadlam 2 jablka. To bylo silniejsze ode mnie.
Dzis sie trzymam jak na razie. Wedlina z indyka, serek 2% a inny 0% tluszczu i 2 jajka.
Zaraz sie cofne z postami i zobacze jeszcze raz jak Ty tego kurczaka robisz. Kupilam mieso mielone z indyka 87% idnyka,wiec jutro zrobie mielone,ale nie wiem jak to przełkne jak nie dam rade to zjem z surówką .Jak wytrzymam to jutro jeszcze zrobie tylko bilałkowy dzien. Ja czuje sie dobrze,troszke sucho w ustach ale to jest normalne. Męza boli glowa i troszke słaby.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 mar 2012, 19:57

jak sucho, skoro trza 2 litry wody pić? Jedzcie otreby, to mus!
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 mar 2012, 20:08

No pije pije ale organizm tak jak by milo snliny produkowal (thinking

Awatar użytkownika
zuziunia
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: zuziunia » 03 mar 2012, 21:27

Pytanie do dietotesterek...... Czy ktoras probowala badz wie cos o diecie na ktorej jest miedzy innymi Pawlowicz ?
29.08.09 op dr.Bratoś okragle pod miesien PIP 310 niestety wadliwe

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”