Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: majamajamaja » 02 lip 2009, 20:20

Ja kiedys przechodzilam obok dziwnego "zebrania" doroslych z jednym malym dziewczeciem w srodku, Dziewczynka malutka, ubrana jak laleczka na rozowo, tarza sie po ziemi i krzyczy w nieboglosy "mama!!!!!!!". Naokolo zebral sie krag doroslych, o srednicy jakichs 10m i spogladaja na to lamentujace dziecko. A dziecko w te swoja rozowa spodniczke z koronkami ziemie wciera i wrzeszczy. Nie wiedzialam, o co chodzi. Mowie, gdzie sa rodzice? A rodzice stali wlasnie w tym kregu, nieporuszeni i cierpliwie czekajacy, az napad szalu u dziewczynki przejdzie.

Powiem Wam, ze Niemcy maja naprawde niezle sposoby na wychowanie.

Z reszta to byla bardzo podobna sytuacja do tej opisanej przez Ciebie Sabrina, no dzieki za podpowiedzi.
Ja bylam zawsze grzycznym i ulozonym dzieckiem, ale moj brat byl faktycznie diablem wcielonym. Nie przeklinam i nie przeolbrzymiam. Ale moi rodzice widocznie nie umieli odpowiednio na jego zachowanie zareagowac. Pewnie, ze lepiej miec taka grzeczna dziewczynke, ale ja juz sie mentalnie przygotowuje na krnabrnego brzdaca, bo moj maz powiedzial mi tez, ze kiedy byl malym chlopcem, to byl nie do wytrzymania.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 02 lip 2009, 23:03

No dziewczyny, wyjeżdżam jutro :-)
Wreszcie pinkle pozbierałam i jade na (zasłuzony, a jak) urlop. Jak nie bedę całkiem zdechła to co jakiś czas tu wdepnę. Nawet nie chcę myśleć ile kasy wydam. To jest tej reszty co mi po upiekszaniach została :-)
Trzymajcie sie wszystkie cieplo [smilie=hi ya!.gif]

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 lip 2009, 23:13

Mulfon to szerokiej drogi wracaj zdrowa,cakla i wypoczeta,no i pisz jak bedziesz mogla ;)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 03 lip 2009, 00:18

muflon2121 pisze: Nawet nie chcę myśleć ile kasy wydam. To jest tej reszty co mi po upiekszaniach została :-)
Muflon, szastaj pieniędzmi ile wlezie i odpoczywaj, żebyś nam tu po powrocie dawała dalej soczyste komentarze :badgrin:

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 03 lip 2009, 14:32

Muflon, pa, pa przyjemnosci zyczę na urlopie.
Ciekawa jestem jak tam sprawdzi sie twoj angielski?

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 03 lip 2009, 18:45

No, wróciłam po dwudniowej nieobecności, pokręciłam się po Małopolsce, byłam u Kasprzyka, zaglądam co na forum, a tu Muflon nam wyjeżdża! Muflonku, pewno już Cię nie będzie, ale może na wojażach przeczytasz. Dołączam się do życzeń udanego urlopu i do wydawania kasy, na siebie przede wszystkim!

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 03 lip 2009, 23:49

derek123 pisze:byłam u Kasprzyka
No i co Ci Kasprzyk powiedział? Ja mam być u niego pod koniec lipca, bo ma mi poprawiać szyję, ale łamię się, bo nikt o moim zabiegu nie słyszał, a nie bardzo chcę być królikiem doświadczalnym.
Czy on odpowiada szczegółowo na maile?

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 04 lip 2009, 08:34

Anima, Kasprzyk powiedział mi w zasadzie to samo co moja pani doktor (derm. i lek.med.estet.),tzn. w moim przypadku nie poleca volumy, a surgiderm albo juvederm. Radykalną poprawę dałoby odpreparowanie dolnej powieki aż do górnej środkowej części policzka, podciągnięcie mięśni i skrócenie dolnej powieki.Wiąże sie to z dużymi wylewami i co najmniej 3 tygodniowym wyłączeniem z pracy, a z moją skłonnością do krwawień pewnie dłużej.Nie wpływa to na wzrok ale w przypadku komplikacji z siatkówką (gdy ktoś miał np. odwarstwianie) jeżeli istnieje chociażby cień ryzyka (a tu będą wylewy,trzeba skonsultować z okulistą) to nie poleca takiego zabiegu.
W efekcie zrobił mi fałdy i górne środkowe policzki juvedermem. Okazuje się, że mogłam to zrobić już w maju, tak jak mówiła mi moja doktor, nie trzeba czekać pół roku. Natomiast mezo, peelingi i in. można robić dopiero wtedy gdy odzyska się czucie, co u każdego następuje w różnych terminach.
Doktor odpisuje na maile, chociaz nie zawsze szybko, ja ostatnio czekałam ponad tydzień.Nie odpowiedział mi, co zrobić z dolinami, tylko że jak przyjadę, to zastanowimy się, co z tym można zrobić.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 04 lip 2009, 09:31

Kurcze derek a własnie byłam prawie pewnaze jak kiedys zacznie mi znów siadać twarz to zrobie sobie endo policzków,ze podniosę ta metoda co opisujesz.A TU LIPA bo jest okropne krwawienie!! cholerka. No nic,moze za pare lat wymysla jakaś inną metode?
U mnieza pare dni minie rok od liftu i jeszcze minimalnie nie mam czucia przy samych uszach.
Anima a jaka metodą hcesz robic szyje i czy Kasprzyk będzie ci robil? Może Zawisz to robi? On mi robił lifting.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 04 lip 2009, 12:08

Sabrina, te wylewy to może nie u każdego. Niektóre dziewczyny rewelacyjnie przechodziły dolne powieki. Ja mówiłam o sobie, bo wiem, co było po lifcie. Zresztą wczoraj przy fałdach nosowych też mi w kilku punktach krew poleciała, są dziś siniaczki.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”