pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
missP
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Post autor: missP » 11 wrz 2010, 22:24

A ja mam ogromnego stracha (whew w poniedziałek mam operację, na którą czekałam tak długo a boję się okrutnie (triste

Chciałabym być już po (pleure
wrzesień 2010->nosek

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 11 wrz 2010, 23:07

Michitka ja mieszkam w UK od trzech lat i choc ma to nie tylko zalety, ale rowniez i sporo wad, to nie wybrazam sobie teraz wrocic do PL i zamierzam tu zostac na stale. A czmu pytasz??? Planujesz wyemigrowac???

Miss P powodzenia w poniedzialek (flower)
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 11 wrz 2010, 23:22

Lubka pisze:Michitka ja mieszkam w UK od trzech lat i choc ma to nie tylko zalety, ale rowniez i sporo wad, to nie wybrazam sobie teraz wrocic do PL i zamierzam tu zostac na stale. A czmu pytasz??? Planujesz wyemigrowac???
Tak, jestem coraz bliższa by wyemigrować na zawsze z PL, zabrać rodzinkę sprzedać co się da i wio...

Choć nie wiem jak to przeżyję, choć nic mnie tu nie ciągnie i nie każe zostać
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 11 wrz 2010, 23:25

Michitka a dlaczego Hiszpnia?? bo widzialam, ze w innym watku o Hiszpanie pytalas???
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 11 wrz 2010, 23:29

Lubka pisze:Michitka a dlaczego Hiszpnia?? bo widzialam, ze w innym watku o Hiszpanie pytalas???
Bo to jest jedyny kraj w którym się dobrze czuję, odnajdę się, znam język i chcę go podszlifować/
Nawet o żadnym innym kraju nie myślałam

Kiedyś o USA, ale nawet nie próbuję, bo mam wizę Izraela i nie chętnie na to patrzą
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 12 wrz 2010, 00:41

Michitka pisze:Dziewczyny czy emigrowałybyście na stałe zagranicę, opuszczając Pl na zawsze???
ja juz raz wyemigrowalam (giggle

jak mnie znow cos pociagnie to znow wyemigruje, nie widze problemu

jakbym emigrowala do espanii to do barcelony (heart
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 12 wrz 2010, 08:32

Cześć Dziewczynki (sun

Michitka odnośnie Twojego pytania, to ja wyemigrowałam jakieś 3 lata temu i nie wyobrażam sobie powrotu do PL, co prawda mój potwór mówi, że jak dostanie 20 tys. w PL to wracamy, czyli jakby na to nie patrzeć, nie zapowiada się na come back (giggle (giggle (giggle

Hiszpania piękny kraj, oboje z mężem jesteśmy zakochani i marzy nam się domek w Espanii na stare lata,ale mamy też tam znajomych, którzy mówią, że życie w Hiszpanii jest ciężkie, nawet dla osoby wykształconej i co istotne zarobki są marne (worried No, nie wiem taka decyzja musi być przemyślana i trzeba zrobić bilans plusów i minusów i moim zdaniem trzeba mieć plan A i plan B w razie jakiś komplikacji (clin
Co do USA, to zawsze marzyłam o osiedleniu się w San Fransisco (heart ale jak na razie los chce inaczej (nod
Ostatnio mój mąż znowu wrócił do tematu mieszkania w Dubaju, bo jest taka możliwość, ale zrobiliśmy sobie bilans plusów i minusów i wyszło, na tą chwilę, że NIE!!!

W DE leci program o Niemcach, którzy wyemigrowali w różne strony świata i mamy świadomość z potworem, co i jak wygląda i powiem Wam, iż najlepiej rysuje się życie w Nowej Zelandii, USA, a niestety najgorzej w Tajlandii i Espanii, ale podkreślam, że wszystko jest kwestią tego, czy osoba emigrujaca ma realne zapatrywania na sytuację w danym kraju i jedzie już z pomysłem, co będzie robić na miejscu (yes) W moim odczuciu wszędzie można db żyć- kwestia charakteru i odpowiedniej dozy szczęścia (sun
Powodzenia Michi (sun (clin

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 12 wrz 2010, 10:13

Dzięki dziewczyny za rady.

Trzeba wszystko na spokojnie przemyśleć, bo jak wyjadę to tutaj nie będzie do czego wracać, a też to dość ciężkie doświadczenie.

Co do zarobków w PL to sa marne, a koszta wysokie. Zagranicą też milionów nie będzie, bo nie pracuję jako informatyk, w budownictwie czy lekarz...no i będę raczej sama (no plus rodzinka)

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 12 wrz 2010, 12:51

Ola postaram się opisać bo nie mam jak zrobić zdjęcia, a kolorów jest kilka.
Ściana nr1 - prawie w całości zasłonięta szafą, niewielki fragment wokół drzwi i w rogu w kolorze ognisty rubin - Dulux intensive
Ściana nr2 - z oknami i telewizorem - szara, wnęki okienne (jakieś 50 cm głębokości) i obwódka wokół białe, rolety czerwone
Ściana nr3 - biała (ta biel jest taka lekko przybrudzona, nie gołębia), wystające panele z kartongipsu na których zamontowane jest oświetlenie i rama wokół przejścia do kuchni - czarne
Ściana nr4 - przybrudzona biel

ps. w Hiszpanii to może być twój Potwór zakochany, a Ty raczej w Hiszpanach, a w szczególności jednym na którego szykujesz transparent i zacierasz herbatnikowe łapki przed Euro 2012 (rofl

Michi jak masz pomysł, wiesz gdzie chcesz wyemigrować, a rodzina jest za i być może pojedzie z Tobą to ja bym się nie zastanawiała, ale oczywiście musisz sama sobie wszystko przemyśleć i rozważyć wszystkie za/przeciw.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 12 wrz 2010, 12:56

Wow Lil, ale pomysłowo z tym malowaniem...na pewno fajnie to wygląda.

Tak...będę Wam przystojnych Hiszpanów wysyłać (giggle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”