TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: marena103 » 22 lut 2012, 11:31

babinko czyli 3 kg z kichow poszlo precz (yes) ja mysle ze jak dolacze sok z burakow do tego mojego dukana to tez nie zatryzmam sie bo w 1 fazie to duzo osob chudnie gorzej jak sie wlacza 2 faze ale tez sie ciesze ze lece w dol

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 lut 2012, 11:37

wczoraj odwiedziłam kol., która na Dukanie schudła ponad 30 kg. Od miesiąca jest w fazie utrzymania wagi. Teraz ma fajnie, bo jeden dzień w tygodniu może jeść słodkie {uwielbia i wspaniale piecze}.Mówiła , że SOBIE piecze serowiec i zjada na raz pół blachy (giggle (giggle . Można zjeść ale tylko za jednym posiedzeniem. Jednak nie dla mnie Dukan.....Trzeba piec bułeczki otrębowe!!One pochłaniają kalorie....Wy też będziecie piec bułeczki i chlebki??!!
Nic nie przytyła !!
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 22 lut 2012, 11:57

a to skubany klamczuch szwed :)
malo tv ogladam to nie wiedzialam.
nawet sie smieje, ze wiedze o swiecie czerpie z pudelka, a tam o tym nie napisano.
milo mi sie czyta, ze coaz mniej Was, bedziecie sliczne na wiosne.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 lut 2012, 12:04

Pieczenie placuszków z otrąb to pikuś,piekalm mezowi,ale chleb dukana za bardzo pracochlonny.Upieklam moze 3 razy (no) Co do slodkosci to chyba w 3 fazie,a moze i w 2? Tez robilam takie rózne cuda ze słodzikiem,a najwiecej jadlam "nutelli" dukanowe ,łyzeczka ma tylko 17 kalorii a prawidzwa nutella 80 kal (thinking
Ja ograniczyłam slodycze i za jakis czas sie zmierze i zważe,ale chyba juz jest mnie ciut mniej (rofl .
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 22 lut 2012, 12:09

babinka ja juz byulam na dukanie 3 lata temu nic nie pieklam nie dogadzalam sobie jakimis sernikami buleczkami i chlebkami czasami robilam ten otrebowy placuszek ale to zadna robota i filozofia
bo bierzesz po łyżce otrąb pszennych, żytnich i owsianych mozna je zmielic w mlynku ale mnie sie nie chcialo dodajesz jedno jajko, 2 lyzki jogurtu naturalnego szczypte proszke do pieczenia wybełtasz to razem i siup na patelnie w postaci kilku placuszkow, czasami wsadzalam ta mase w miseczce takiej kwadratowej do mikrofali i wtedy wychodzilo mi cos na ksztalt chlebka mialam z tego ze 3 kromki a roboty przy tym 5 minut albo i miej
ja nie nalezy do ludzi slodkich - poza lodami ale ze 3 fazie mozna robic sobie swieta wiec bede sie wtedy lodami objadac
wczoraj np mimo diety wypilam 3 kieliszki wodeczki na zakonczenie karnawalu a waga i tak poszla w dol i dalej dietuje nie mam zamiaru dac sie zwariowac przeciez nie mam do zrzucenia 20 kg tylko z 5 maksymalnie
nie stosuje tez slodzika bo to sama chemia od 40 kcal cukru w kawie tez nic sie nie stanie

niebieska a ty kiedy wkoncu sie dołączysz

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 22 lut 2012, 12:22

no właśnie Niebieska tak sie czai, że my nawet ,nie będziemy wiedziały ,z zaskoczenia
przywita nas i lato z nowym rylem (sorki)ha ha

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 22 lut 2012, 12:27

do czego marena?
hehe. jola mnie caly czas podejrzewa, calkiem zreszta slusznie.
na razie wpadlam w wir niepotrzebnych badan, nic nie wykryly, ale przynajmniej wiem, ze zdowa jestem.
musze je skonczyc, zeby wiedziec na czym stoje.
nie wiedzialam, ze moj defekt moze byc oznaka powaznych chorrob i co pojde do neurologa to lupie mi jeszcze jakies badanko, ale chyba juz ostatnia wizyta bedzie.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 22 lut 2012, 12:29

A po co ma sie Niebieska dolaczac??
heheh zeby tu kazda byla taka zgrabna laska jak Niebieska ,przeciez ona wazy idealnie!!
Marena ty zadnej diety nie traktujesz przepisowo wiec i twoj Dukan to jest cos a la Dukan,,,tylko dukano podobne odchudzanie .
Wiec nie ma co namawiac i nakrecac sie , kazdy je co mu sie podoba ,i chudnie swoim sposobem
ty buraki inna soki
Ja np twoich spowiedzi nie czytam wcale bo mi sie nie chce i mnie to nie interesuje:)
...ale jak tobie to pomaga ze wyliczysz i wypiszesz 200 serka 5 plasterki czegos tam szczypta innych bzdetow ..
i jak tobie ma to pomoc to pisz....ale raczej nikt tego tu nie czyta (mdr

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 22 lut 2012, 12:57

urlike nie zgodze sie z tobą
po to ten watek że czyta go kto chce i kogo interesuje,
mnie pasuje wyliczanie i już, może komuś się przydadzą gotowe przepisy i porcje ty też wyliczalaś jak zalożyłaś wątek "nie potrafie schudnąć" i też codziennie podawałaś swoją wage, co do grama wyliczałaś i nikt ci tego za złe nie miał
wg ciebie moja dieta to ala dukan wg mnie dukan i już, ważne że skutkuje i spadło 3 kg
a niebieska miała sie dołączyćnie do diety oczywiście bo chudzinka z niej
tylko do liftów bo o tym pisałyśmy w zwiazku ze zbliżającą się wiosną
że sie czai i czai, ale wiadomo u niebieskiej zdrowie na pierwszym miejscu i badania a dopiero potem mozna myslec czy sie ulepszczyc czy tez nie lub kiedy

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 lut 2012, 13:03

ja czytam!!! (rofl I sie dziwię.......że chudniesz (giggle . Tez nie chcę schudnąć 20 kg ale te jeszcze 5 to bym chciała. Chociaż powiem Wam, że taki płaski brzuch, już daje zadowolenie. Z tyłu wypukłe, a z przodu płasko {mówiłam, że nic w przyrodzie nie ginie}.
Jak koleżanka opowiadała sposób robienia tych bułeczek, to w połowie miałam dość, ale ona coś mówiła o 6 jajkach? Może robi na zapas?
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”