Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: derek123 » 28 cze 2009, 13:46

To jeszcze raz ja, ale na inny temat. Zwróćcie uwagę na zabezpieczenia Waszych prywatnych komputerów. Wczoraj, gdy informatyk konfigurował mi sieć wewnętrzną na trzy stanowiska kablowe i dodatkowo dostęp bezprzewodowy, pokazał mi jak słabe są zabezpieczenia w okolicy, a wiele nie ma ich zupełnie.Pokazał jak łatwo można wejść do takiego komputera, gdy jest włączony i zobaczyć całą jego zawartość, dokumenty, zdjęcia itd, nawet pisać z czyjegoś komputera bez wiedzy właściciela, nie trzeba mieć umiejętności hackerskich.Zostawił temu biedakowi wiadomość, żeby się zabezpieczył. Okazało się, że przez cały czas mogłam żerować na czyichś okolicznych dostępach bezprzewodowych, nie musiałam się starac o swój.
Uff, poprosiłam jeszcze o dodatkowe zabezpieczenia na wszelki wypadek. Niby żadnych spraw wagi państwowej nie trzymam w kompie ale zdjęcia są, jakieś tam dokumenty są, cała dokumentacja medyczna dla Kasprzyka jest,opłaty i zakupy przez internet, przelewy przez internet itp.
To tyle w tym temacie, a teraz mam ochotę wybyć na łono przyrody, pogoda tak jakby się poprawiła.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 cze 2009, 14:43

Hmmm no ja tam sie znam na ZABEZPIECZENIACH ale przed ciązą. Na kompie sie nie znam ale jak instalowalam Neostrade ti musialam wpisywac jakis klucz dostepu,to raczej chyba nikt mi nie wlezie. to znaczy dobry haker to i do systemu Pentagonu wszedł,ale chyba nikt by do mnie nie chcial wchodzic bo i po co? mam tylko zdjecia z liftingu i urlop w Egipcie hahah i trzy fora. :badgrin: zanudzil by sie chłopina.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 28 cze 2009, 15:44

Derek zazdroszczę i tej wycieczki, moje wycieczki zżarł chirurg plastyczny i wypełniacze, cha, cha.
Ja uwieliam podrożować, zwiedzać. Moj maz natomiast nie lubi łazić w upalach i zawsze na tym tle są scysje. Moją zaplanowaną wycieczką na nastepny rok jest Maroko.

Na zabezpieczeniu komputera tez znam sie tyle co Sabrina.

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 28 cze 2009, 15:52

heh wiecie, ja sobie ustawilam internet, zeby moj chlopak mial dostep czyli teoretycznie na mieszkanie, no wszystko mi dzialalo dobrze, wiec bylo spoko, sasiedzi internet tez maja to jakos sie nie przejmowalam, ze ktos bedzie korzystac :-) ale cos sie zaczelo psuc no to pozmienialam opcje dostepu i hehe minal z miesiac puka sasiadka i sie pyta (???!??!) ja po prostu zdebialam :-D więc zacytuje: "czy mam cos nie tak z internetem, bo ona wczesniej korzystala z niego ale teraz jej nie dziala" :shock: no po prostu zamurowalo mnie:-D korzystala z mojego dostepu i przyszla z pretensjami, ze juz nie moze ;) kaaabaret :-) .

Derek a jak sie nazywa ta wycieczka, to taka ogolna objazdowka, czy nastawienie troche pielgrzymkowe?? (Fatima itd..)
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 28 cze 2009, 19:52

Kwiatuszku i bardzo dobrze, że zrobiłaś to wypełnienie, przynajmniej rewelacyjnie wyglądasz. A wycieczki nie zając, nie uciekną.A z kasą jak z kasą, raz jest, raz jej nie ma , ale w końcu będzie.
Gosiaczku to nie jest pielgrzymka. Ja do pielgrzymek to...tak nie bardzo. Zawsze tam się trafi parę nawiedzonych "świętych" no i te chóralne modły i święte śpiewy w autokarze to nie dla mnie.To jest normalna impreza pod nazwą "Podbój Iberii" z biura podróży Sol-Tours.Lourdes i Fatima leżą na trasie, i bardzo dobrze, pomodlę sie tam w skupieniu i ciszy, bez dyrygowania nawiedzonych paniusiek z kółka różańcowego.

Co do zabezpieczeń komputera to mnie osobiście nie przeszkadza, że ktoś korzysta z mojego dostępu, nie ubędzie mi. Ale gdy zobaczyłam, że może mi wejść akurat w momencie, gdy np.piszę maila do gorącego Hiszpana, czyta to (a ja o tym nie wiem, bo nie widać tego cudzego podglądania) to mi się to nie podoba.Absolutnie. Dlatego lepiej poprosić znajomego informatyka, żeby pozakładał zapory.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 cze 2009, 20:09

Dziewczyny prawie na moim osiedlu spadł samolot :cry: http://wiadomosci.onet.pl/2681,miasto.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 28 cze 2009, 20:41

Derek oczywiscie ze ci ubedzie.
Jak sasiad zacznie sciagac fimy czy muze z netu zobaczysz i odczujesz wyraznie jak bedzie net mulic.
Gosiaczku ,ludziska to maja tupet:))haha, ja mam haslo ,przychodzi chlopak corki z laptopem dostaje haslo i korzysta ile chce.Wszyscy sasiedzi wokol maja poblokowane sieci ,frajerow nie ma...Jak mi sie router zepsul probowalam "pozyczyc" interent od sasiadow ale niestety ,,nie tak latwo ,blokada, haselko i kaplica.

Sabrina mialas farta :)

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 28 cze 2009, 21:22

Ullrike, ja to mam teraz tak, że tylko ten mój jeden jedyny laptop ma dostęp, inny laptop się nie podłączy nawet gdy dostanie hasło.Mało tego, gdy ktoś się włamie do domu i ukradnie mi sprzęt to i tak z niego nie będzie miał pożytku, bo mam kartę chipową, a do niej jeszcze dwa hasła.
Sabrina, no nie, u Ciebie w okolicy to chyba jakieś działko orgonowe ktoś zainstalował.

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 28 cze 2009, 21:41

Sabrina hmm nie wiedzialam, ze jestesmy niedalekimi sasiadkami 8-) no moj facet wracal tamtedy jakies 20 min przed tym wszystkim.. jak dobrze...brr. Ja to nie wiem wszedzie gdzie mieszkam to te wypadki samolotowe sa na pokazach :shock: 2 lata temu air show, w tym roku na pikniku arf . No ale fakt faktem pokazy w takim zabudowanym terenie to troche nielogiczne :doubt:
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 cze 2009, 21:46

Tez tak uważam,że trzeba miec nie pokolei w glowi,żeby wydac zazwolenie na takie pokazy nad osiedlami.Przecież jak by ten samolot spadł na blok,to koniec,blok staje w polomieniach i ginie kupe ludzi.
Może to bedzie nauczka na przyszłość.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”