Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 kwie 2009, 15:17

Wczoraj się ważyłam i o zgroza 58 kg, przy wzroście 157cm {w ubraniu} chciałabym ważyć 50 ale to chyba nieosiągalne :cry: Fakt, że buzia trochę gładsza ale ogólnie człowiek starzej wygląda bo sylwetka i ruchy jak u starszej pani. Twarzy nikt tak nie analizuje jak my same w lusterku.W lecie ważyłam 55 i wszyscy komplementowali.....
Biorę się za odchudzanie! Na początek kupiłam dziś takie mini opakowanie nutelli. Piszecie, że takie dobre :badgrin: a nigdy nie jadłam .No fakt,dobre nawet za dobre........

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 17 kwie 2009, 15:53

derek
pelen podziw
piszesz ze dziesiac lat temu bys zaczela dbac
wiec ja zaczelam ze 12 lat temu cwiczyc sie od zawsze dbam o diete imozna powiedziec ze mniej wiecej trzymam wage choc jak bralam hormony to z waga rozxnie jak skonczylam 40 wazylam 59,5 i to byla dla mnie gorna granica
zawzielam sie i na kopenhadzkiej shcudlzam do 51 w trzy miesiace potem mi troszke przybylo do 53 w ciagu 2 lat tera mi przybylo do 55 (w styczniu juz bylo 57,5) i znowu sie pilnuje
ja to forum znalazlam bo chcialam sobie zrobic piersi juz od bardzo dawna i szukalam informacji o lekarzach klinikach itp
i tez dowiedzialam sie ze zwykle kobiety chca i moga wygladac lepiej i ze te wszystkie zabiegi sa tez dla nas
takze dzieki forum przy okazji cycuszkow zrobilam gorne powieki a kiedys pewnie i lift bedzie trzeba teraz uzbierac kasy
przez to ze chodze na silke odzywiam sie a nie obrzerazm tez czuje sie sprezycscie i lekko nawet jesli tu czy tam troche skory wisi noto i co z tego
a co do tyleczka to tez tam robie piling i smaruje oliwka na mokre cialo i skorka super gladziutka i nie bardzo obwisniete moze przez to ze cwicze

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 kwie 2009, 16:54

marena43 pisze:59,5 i to byla dla mnie gorna granica
zawzielam sie i na kopenhadzkiej shcudlzam do 51 w trzy miesiace potem
podziwiam!!!Łatwiej schudnąć ze 120 na 80 niż z 59 na 51. Też tak chcę!!!Nawet nie pytam o wzrost, bo penie więcej niż ja. :cry:
zadowolona

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 17 kwie 2009, 17:37

Zasada 3/4, tj. trzy czwarte talerza to warzywa gotowane i surowe, a jedna czwarta mięso, ryba, ser.
Dodawaj trochę płatków owsianych, ziarenek siemienia, otrąb pszennych.Odstaw : sól, cukier, potrawy smażone, sery żółte, wędliny,śmietany, sosy, zasmażki, majonezy,NUTELLĘ (!) itp. Mocno ogranicz chleb. Jedz 5. 6 posiłków dziennie. Po kilku dniach przyzwyczajasz się do postnego jedzenia i bezsolnego. Sporo wody niegazowanej, dużo ryb .
Gdy już schudniesz, pozwalasz sobie od czasu do czasu na słodkości (a nawet troszeczkę codziennie).
To dieta bezstresowa, bo nie głodzisz się. Ale to dieta na stałe. Jesz własciwie do woli.
Waga nie rośnie. Nigdy w życiu nie byłam tak najedzona jak teraz.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 17 kwie 2009, 19:39

babina7 pisze:
Jak się opalę ,to bardziej się sobie podobam, u mnie to działa na psychikę jak lifting :badgrin: .Na wiosnę jak już opalenizny ni śladu, to nawet nie wchodzę do przymierzalni, bo tak nie mogę patrzeć na białe ciało.
To tak jak ja. Zrobiłam laser,twarz sie rozjasniła jest ładniejsza.Na szyje zrobiłam laser,troche plam zeszło,jest lepsza,ale co z tego jak nienawidze siebie jak jestem biała,blada bleee. strasznie walcze teraz ze sobą zeby nie iść do solaroim,ale chyba sie poddam,bo nie moge na siebie patrzec.Samoopalacz schodzi przy myciu wiec lipa i śmierdzi jak nieszczęście.
Chyba wysmaruje sie blokersem na twarzy i szyi,a reszte opale ew solarium,bo nogi mam jak trup. W ogóle zauważyłam,że z wiekiem moja skóra ma inny OBLESNY kolor!Jakiś taki trupio żółty i nawet opalenizna jest inna niz 10 lat temu!
Nefreteri stosować kremy trzeba !{widzę różnice na kanapie skórzanej}.

Normalnie padłam ze smiechu :badgrin:
Czy tłusty, czy nawilżający to też zależy od preferencji ale czy on kosztuje 5 czy 300 zł to
jest mniej istotne jak popatrzysz na skład......Choćbyś nie wiem co robiła po 50 trza ciąć.. :cry:
Babina ja od 20 lat używam tez tylko oliwkowego zielonego z ziaja i latem nivea i to nie dla tego ze na drogi mi zal,ale żaden nigdy mi nie spasował,bo wszystkie mi skórę ściągają,albo sie zbrylają,albo zostawiaja jakąś dziwna powłoke na skórze. Jedynie te dwa sa rewelacyjne i super po nich sie czuje,apo 50 tce zadne najdroższe kremy nic nie dadzą.
Ja teraz waże 57kg i czuje sie troche za grubo.55 kg jest idealnie nawet kosztem twarzy.Dietetyczka w TV mówiła,że nie ma nic głupszego jak diety.Należy jeść wszystko,tylko mnie,wtedy nie ma ataków obrzarstwa na zabronione potrawy bo człowiek je je ale mniej.I ma to sens.Sama mysł,że nie mogła bym przez tydzień nie zjesc nic słodkiego była by dramatem,a tak to wiem ze moge ale mniej i jest ok.Kurcze musze tez sie za siebie zabrać. Dwa dni temu weszłam na bieżnie na 25 min.Pierwszy raz chyba od 8 miesiecy albo nawt roku!! zrobiłam sie straszny leń. :(
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 17 kwie 2009, 21:35

derek123 podziwiam bardzo :) a co z owocami?

a można z solą? nie dam rady bez soli, próbowałam...
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 kwie 2009, 23:05

Sabrina pisze:Babina ja od 20 lat używam tez tylko oliwkowego zielonego z ziaja
Może to jakiś narkotyczny krem??Ja też tylko ten mogę :badgrin: Próbowałam u córki Oil of coś tam {nawilżający} rano same wałki zwijałam z twarzy oh(m1 .

Widać, że ja nie mogę słodyczy.Przez zimę kupowałam sobie Prince Polo i to jego wina, że teraz mam 58 kg.
Nieużywanie soli i cukru ma sens w odchudzaniu! Wtedy nic nam nie smakuje i jemy mniej 8-)

Teraz sobie uświadomiłam, że ponad dwa miesiące się nie gimnastykowałam!!!!Najpierw była u mnie córka, potem wnuczka mnie absorbowała i tak człowiek zapomniał o sobie.... :(

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 18 kwie 2009, 05:56

Nefertari, ja zupy jem z solą. Nie solę drugich dań. Ciężko byłoi, ale po tygodniu się przyzwyczaiłam.Używam sporo ziół w miejsce soli. Nie słodzę kawy i herbaty. Owoce jem, nawet dużo, z wyjątkiem bananów. Nie jadam cukierków, chałwy,czekolad, kupnych ciast (ale te, które sama upiekę, to i owszem, tort też).
Oczywiście, gdy się odchudzasz, to ten reżim bez-soli-cukru-słodkich-owoców jest ostry i rzeczywiście takich potraw nie zjesz zbyt dużo bo nie są zbyt smaczne. Gdy schudniesz, możesz poluzować.
Ubocznym skutkiem takiej diety był u mnie spadek cholesterolu (a już przekraczałam normę), a u męża spadek ciśnienia (o ok. 10-12).

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 18 kwie 2009, 07:18

Oj bez soli jest ciezko...nie smakuje! I fakt - mnie sie je.
Wczoraj znalazlam sposob na "bezplciowa" pange z piekarnika - kapusta kiszona!!! Ta ma taki intensywny smak, ze jakos poszlo!

A cukier ponoc uzaleznia! Moja kolezanka jest "chora" jak nie zje codziennie czegos mocno slodkiego - najchetniej batonik albo slodka buleczka, ciasto....i sama to przyznaje - nie jest w stanie sie opanowac bo, czuje ze jest "na glodzie"

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 18 kwie 2009, 08:53

derek jestem pelna podziwu !!,Rozrzut wagi mialas imponujacy ,jak na swoj wzrost ..Ja po 80 kilogramach za nic nie moge wygrzebac sie na powrot do przedzialu 50 kilogramowego.

Juz sama nie wiem ,staje na rzesach zeby schudnac ,zaczynam podejrzewac ze moze powodem jest moja niedoczynnosc tarczycy?
Leczona..ale co z tego jak juz jest to jest...

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”