jakie żeńskie imiona Wam się podobają??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
magdalenka1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Re: jakie żeńskie imiona Wam się podobają??

Post autor: magdalenka1 » 05 lip 2010, 00:11

a mi sie podoba Sophie/Sofia - wariacje tego imiona, jednak poza nasza polska pospolita Zoska (giggle
-Perfection requires a touch of madness-

katarzyna14
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: katarzyna14 » 10 lip 2010, 22:36

A ja oczekuje coreczki i bedzie miec na imie Cynthia czyta sie Syntia (rofl
Dr Kubasik- Jest 450vhp...i reszta... :)

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 11 lip 2010, 00:03

katarzyna14 pisze:A ja oczekuje coreczki i bedzie miec na imie Cynthia czyta sie Syntia (rofl
Oryginalne imię,skąd ten pomysł? (angel
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 11 lip 2010, 08:48

Zagraiczne imona to fakt bywają piękne, ale moim zdaniem z polskim nazwiskiem niejednokrotnie brzmią groteskowo (angel (angel (angel Mam na koncie kilka koleżanek, które wyemigrowały i swoim pociechą nadają teraz dziwaczne imiona, które nijak nie współgrają z polskim nazwiskiem i ośmieszają te biedne, niczego nieświadome dzieciaki (whew aż strach pomyśleć, co zrobią swoim mamusią, jak dorosną w podziękowaniu za takiego zonka (giggle

A w PL można nadawać zagraniczne imiona swoim pociechą, bo mnie się wydaję, iż jest jakaś ustawa, która tego zabrania i nie ma już takie możliwości tzn. musi myć spolszczona wersja imienia zagranicznego np. chcemy John, ale będzie to w PL Dżon (rofl (rofl (rofl (rofl (rofl czytałam jakiś artykuł na ten temat i tak się zastanawiam, czy faktycznie tak jest, czy coś jednal uległo zmianie... (wondering (clin

U mnie jest tak, że na tą chwilę żadne imię żeńskie nie chodzi mi po głowie, po protu żadne mnie nie zauroczyło aż tak by je zakodować (rire Natomiast imiona męskie o tak (rire Mamy wśród znajomych parę fotografów, którzy nadali swoim synom imiona: Teodor i Bruno i mają do tego jedno z najpiękniejszych nazwisk jakie słyszałam (heart

Pozdrawiam (flower)

Awatar użytkownika
meyd
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: meyd » 11 lip 2010, 16:37

no właśnie odnośnie tych zagranicznych imion.. mam koleżankę (matka biała, ojciec czarniutki jak smoła (clin ) i na imię ma Carmen, ale rodzice mówili, że był duuuuży problem aby w Polsce zaakcaptowali takie imię, bo właśnie na siłę urzędasy chcieli je spolszczyć na Karmen ;) . Ale to było 20 lat temu.. może juz coś się zmieniło :)
3 grudzień 2009, Dr Szczyt - korekta noska - już po :roll:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 11 lip 2010, 16:45

Bez obrazy dla nikogo, gdyz kazdy ma swoj rozum i zdanie ale dla mnie nadawanie zagranicznych imion jest mega smieszne . Pisalam juz chyba kiedys,ze mam na ulicy w PL Briana,Kevina i Noemi (thinking (rofl
Totalna porazka, jest tyle pieknych Polskich imion, naprawde nie potrafie zrozumiec co kieruje ludzmi dajacym dzieciakom na imie Vivienne czy Jessicca (shake
Czytalam kiedys artykul,ze ludzie nadajacy dzieciom takie imiona sa ludzmi zakompleksionymi, majacymi na celu podniesc tym swoja 'range' , opinie czy pozycje. To tak w skrocie wiec moze brzmiec bezpodstawnie, jednakze po czesci sie z tym zgadzam. Oczywiscie nie jest to 'zasada' ale sama to zauwazylam u ludzi ktorych znam i ktorzy maja dzieci o imionach grupy Backstreet Boys (giggle

amen (bronze
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

katarzyna14
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: katarzyna14 » 11 lip 2010, 23:02

A mnie sie polskie imiona nie podobaja bo sa juz oklepane i nudne ! Marryme kiedys na naszej klasie widzialam to imie i tak jakos mi sie spodobalo (rofl
Dr Kubasik- Jest 450vhp...i reszta... :)

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 11 lip 2010, 23:22

Kasiu, tu akurat tez masz troche racje bo Amelek, Zuzek, Oliwek czy Marysi to tez jest zatrzesienie (angel
Mimo to pozostaje przy Polskich imionach,choc z zagranicznych mam swoje ulubione- Chantell (heart Ale to tylko mi sie podoba, nie zeby tak dac na imie swojej przyszlej corce (giggle
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 01 sie 2010, 00:46

wymysliłam sobie Yarisa.

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 01 sie 2010, 09:33

gosienka tak jak samochód? (thinking
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”