Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: ullrike » 01 kwie 2011, 11:55

Niebieska ja kiedys sobie takie menu zawsze w bufecie serwowalam na obiad .
Ziemniaki i buraki prosze,i szybko i ladnie schudlam .Ale wtedy schudniecie nie bylo dla mnie jeszcze jakims problemem.
Dzisiaj 1 kwietnia zwazylam sie mam 62,8 kg nareszcie wkroczylam w przedzial 62 kilo.
A 1 stycznia bylo 67,2 wiec moze wolno ale ciagne sukcesywnie w dol.
Szkoda ze tak mozolonie ,jakbym byla singlem i mieszkala sama a nie z chudymi dziecmi juz dawno bylabym szczupla laseczka .,.
Moja corka tez ma 175 cm ,ma 13 lat i wazy 45 kilo w zaokragleniu.(Wczoraj w szkole byla wazona i miala 44,7kg)
Kosciotrup jeden ,wkurzyla mnie z rana bo spi dlugo pozniej nie ma czasu rano zjesc kanapek.Wiec wczoraj zapakowalam jej ta bulke apetyczna do tornistra ..a dzisiaj rano wyciagnelam i pies ja zjadl (angry
Juz mnie nauczycielka pytala czy dziecko czasem nie ma anoreksji..a ona je i to nawet sporo potrafi na raz zjesc ,tylko trzeba ja pogonic dopilnowac i do dzioba zarcie wepchnac.
Ja swoim dzieciom nie bronie niczego jesc ,wcinaja pizze,makarony slodycze ,ciasta na wieczor . ile tylko chca i dalej chude patyki.

Marena trzymaj sie !! (yes) Bo ,pamietaj u mnie nie pali sie hehe (giggle ,.Nie ma fajczenia.
Mnie batoniki w sklepach na polkach w ogole nie pociagaja,Nigdy ich nie podgryzam.
Za to nie ma nic lepszego jak puchar czekoladowych lodow ,posypanych orzeszkami i polanych jakims dobrym likierem .Wieczorkiem przed kompem ,pychotka.
Wrabie takie lody i nawet okiem nie mrugne ,zero wyrzutow sumienia.
Nalezy sie ,bo nie mozna sobie w zyciu wciaz przyjemnosci odmawiac ,.
Co innego z fajkami,
Bo lody raz na tydzien jak najbrdziej zje sie ..ale zapalic jednego papierosa raz na tydzien to troche bez sensu.
I mysle ze bardziej papieroch wciaga niz lody.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 01 kwie 2011, 12:08

ula to nie sprawiedliwe
ale ....ja do 15 roku zycia bylam szkieletor , nie chcieli mnie przyjac do szkoly bo wazylam 19 kg w szostej klasie 35 kg na koniec 8 klasy wazylam 42 kg ,a jak wychodzialm za meza 47kg...i zarlam wszystko a chuda bylam a potem mi sie przestawilo po drugiej ciazy i juz tak beauty rozowo nie jest ,pierwszy raz odchudzlam sie jak przestalam karmic 2 dziecko i tak co roku na wiosne
ale widze ze uciebie waga super w dol 5 kg (handshake
u mnie niestety wolniej
a moze wreszcie sie czyms wspomoc....?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 01 kwie 2011, 15:06

Piszę trzeci raz i wcina mi posty (envy .No to Ula mamy podobnie.Moja córka przy wzroscie 174 , do wczoraj ważyła 57 kg {ostatnie dni ciąży!!!!!}.Dzisiaj pewnie waży 52 kg, bo wczoraj urodziła dużą córeczkę (drink .
Ja od kilku dni opalam się po pół godzinki dziennie i mam fajny brązik...Podobam się sobie...skóra napięta, brązowa..Czemu człowiek taki głupi i nie docenia tego jak ma 20 lat????Spaceruję z wnuczką i często minie zaczepiają , jaką mam śliczną córeczkę (clapping .
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 01 kwie 2011, 15:10

babina, gratulacje (sun

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 01 kwie 2011, 17:25

Ullrike no szczęka mi opadła!!! boże jak schudłaś!! Super (yes) 62kg to juz ekstra!!

Babina gratulacje dla Ciebie i córci (handshake (rofl

Co do diety to powinno sie jesć do kilograma ziemniaków dziennie czyli:sniadanie,obiad, kolacje i do tego surówki jakie tylko do głowy przyjdą i mogą byc polane jogurtem albo maslanką najlepiej 0 % tatluszczu,ale jak nie ma to nie ma i polewam normalną 3%
Nikt z domowników, ja tez nie, na sniadanie nie przełkniemy ziemniaków,wiec jemy chleb wasa z czym sie chce,II sniadanie jak kto chce [ja nie jem bo zapominam] no i na obiadek wielka porcje ziemniaków [ja jem 4-5 szt takich sporych] i do tego ogromna ilosć jakiejs surówki,na kolacje moze i bym zjadła ziemniaki ale nie chce mi sie wiec znów jem 2 kromki wasa sport,kubek kawy inki z mlekiem.
Po trzech dniach juz człowiekowi troche odbija sie tymi ziemniakami,wiec robie pierś z kurczkaka i to nawet panierowaną,smażoną ale tylko z surówką i potem znów z 3 dni ziemniaki,potem rybe z surówką i potem znów ziemniaki i tak do skutku. Jak juz to wszytko sie nam przeje to robie spagetti bez miesa: makaron z koncentratem pomidorowym i posypanym oregano [pychotak]
Najlepsze efekty osiaga sie jedząc same ziemniaki z surówkami,no ale ja nie dam rade.
Gdy mąż był na diecie to sniadanie jadł normalne,II sniadanie jakis owoc,potem obiad i kolacja ziemniaki,potem tak jak wyzej pisałam,kotleta,rybe na przemian z ziemniakami i w 3 tyg stracil 10 kilo,bez efektu jojo i do tej pory utrzymuje wagę a minęło z 17 lat. Rok temu troche przytył,to zrobil diete Dukana,schudł chyba 9 kg i trzyma sie.
Ja nie lubie miesa,jak zjem jest mi zaraz niedobrze,wiem ziemniaki makarony to jest dla mnie wspaniałe jedzenie i nie męcze sie.
ZIEMNIAKI OCZYWISCIE BEZ GRAMA TLUSZCZU!!!
Czasem nas nachodzi taki okres,ze nawet nie dla odchudzania,jemy przez dwa tygodnie w ten sposób i zawsze waga spada.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 01 kwie 2011, 18:29

gotowane ziemnieki maja malo kalorii, zaczne spozywac je czesciej.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 02 kwie 2011, 09:33

Babina gratulacje z okazji podwojnego babciostwa. (flower)
Masz to co lubisz!

Sabrina , jak bys wazyla 62 kilo ,pewnie bys sobie palnela w leb!
No ale nic i ja dojade do swojej prawidlowej wagi 57kg .Dam rade tylko powoli
A dzis tez sobie zjem ziemniaki z suroweczka ,uwielbiam gotowane ziemniaki.
Musze schudnac jeszcze z kilogram ..bo za tydzien Pani Ula o tej porze bedzie biegac po Barcelonie (dance

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 kwie 2011, 17:58

Ullrike jak bym teraz wazyła 62 to bym faktycznie sie załamała,haha,ale jak bym ważyła 67 i potem 62 no to czuła bym sie bosko!!
Ja dzis sie zlamałam. Zjadłam wafelka Knopersa,gałkę loda i 3 polędwiczki w KWC (blush No cóż,od jutra znów ziemniaki (clin

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 04 kwie 2011, 09:18

sabrinko
buszowalam po alegro i znalazlam wkoncu ten krem z progesteronem
jest jego 56 g i kosztuje 45 zl czy to ten ktorego ty uzywasz bo znalazlam jakis hit z ameryki firma good n natural krem sie nazywa menopause kosztuje 74 zl ale jest jego 118 i podaja ze 2000 mg
co o tym sadzisz
mam ochote sprobowa tego kremu po tynm co piszesz jak sie rewelacyjnie czujesz
powiem ci ze 3 miechy biore ten biosteron ale jakichs spektakularnych roznic nie czuje moze po tym kremie bylam bym z wieksza ochota do zycia bo teraz to jest tak wszystko sie musi
zyje sie bo sie musi
cwiczy sie bo sie musi
dietuje sie bo sie musi...a nie chce....
czekam na twoje zdoanie wzgledem tego kremu moze luknij na niego na alegro
babinko - gratulacje dla ciebie z podwojengo babciostwa
zyczy podwojna babcia

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 04 kwie 2011, 09:55

Marena to jest ten krem
http://allegro.pl/naturalny-progesteron ... 49025.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo tanio ten ktos chce bo byly po 65zl
Kup sobie od razu dwa albo nawet trzy,bo w pierwszym miesiacu zejdzie Ci jeden.Potem juz nie stosuje sie tak dużo bo organizm juz sie nasyci.
Zacznij sie nim smrować gdzies dwa tygodnie po okresie,potem przestań gdzies na 3 dni przed okresem,a zacznij łykać 2 tabletki soyfem przez następne dwa tygodnie i potem znów 2 tyg progesteron. Czyli co dwa tygodnie zmiana.
Jak bys cos nie wiedzial to pytaj,ale w kremie jest ulotka po polsku i wszytko wytlumaczone.
http://www.mojeciuchy.pl/dane/793296/PR ... E_NPC.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dzieczyny córka juz ma 4 kg mniej na diecie ziemniaczanej!!!!! Jestesmy w szoku jak staneła na wadze dzis rano!!!!
Ja sie zwaze pod koniec tygodnia,ale juz czuje po spodniach ze jest troszke mniej.
Wczoraj dożarłam na kolacje i to o 21 !! Nie mogłam sie powstrzymac,ale kij,od dziś znów sie postaram. (rofl

Marena a jak Twoje palenie,tzn NIE palenie (mdr

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”