Słodycze ... słodycze

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Re: Słodycze ... słodycze

Post autor: marta20wawa » 11 lis 2009, 13:20

chiquita pisze:Ja dziś porozsyłałam kurierem w Polskę MARCIŃSKIE ROGALE a sama udałam się do ulubionej kawiarenki GOŁĘBNIK, gdzie skusiłam się na bana na ciepło z cynamonem i bitą śmietaną (którą zostawiłam :badgrin: )
Jutro sobie zaserwuję ROGALA MARCIŃSKIEGO ;)

Swoją drogą polecam wszystkim dziewczynom z Pozka i okolic SZARLOTKĘ NA CIEPŁO Z LODAMI w GOŁĘBNIKU
nie jadłam nigdzie lepszej 8-)

a u nas w Wawie nie ma takiej cukierenki :( a już ślinka mi leci....
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 11 lis 2009, 13:26

chiquita pisze:Ja dziś porozsyłałam kurierem w Polskę MARCIŃSKIE ROGALE a sama udałam się do ulubionej kawiarenki GOŁĘBNIK, gdzie skusiłam się na bana na ciepło z cynamonem i bitą śmietaną (którą zostawiłam :badgrin: )
Jutro sobie zaserwuję ROGALA MARCIŃSKIEGO ;)

Ale mi smaku na tego rogala marcinskiego zrobilas :p Az mis linka cieknie, szkoda ze tu nie ma takich smakolykow :evil:
No coz pozostaje mi pudelko czekoladek :p

Awatar użytkownika
hoana
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: hoana » 10 gru 2009, 00:47

oj kobietki, co tak cicho w tym temacie??? w innych jak w innych, ale w tym????o slodyczach???
Macie juz jakies pomysly na swiateczne smakolyki??? U mnie w tym roku na stole beda pysznosci :))) mianowicie.. babeczka z jablkami i cynamonem, serniczek z makiem, kulki cynamonowe, ciasteczka tradycyjne - takie choinkowe i rogaliki z nadzieniem.. tylko jeszcze nie wiem jakim ;) achh juz sie doczekac nie moge :-D
a u was? moze podsuniecie jeszcze jakies pomysly? ;)
27 kwiecieĂą 2009 - dr Kubasik - 325hp ES /juz po!!!!

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 10 gru 2009, 09:19

u mnie pewnie standardowo, nie obejdzie się bez makowca, sernika, murzynka przedkładanego marmoladą, ust murzyna. To jest taki podstawowy skład. Ale co roku robimy do tego jeszcze inne smakołyki, już bardziej zmiennie i w sumie zależne od kaprysu, lub tego co nam w oko wpadnie. Haha, zawsze jest obżarstwo :-D Jeden raz w roku dopuszczalne :p
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 10 gru 2009, 11:20

Ja się tego obżarstwa już nie mogę doczekać :badgrin: a jak pomyślę o serniku...... PDT_Love_05 mojej mamy to mi ślinka cieknie :badgrin: Podobno takie obżarstwo raz w roku jest wskazane i organizm swietnie sobie radzi z tym wszystkim,co zjemy, w tv oglądałam program dotyczący właśnie świątecznego obżarstwa,tak więc nie mam zamiaru sobie czegoś odmawiać :badgrin: w te święta. Chociaż za raz po nich pewnie wskoczę na wagę i sprawdzę, jak mój kochany organizm sobie poradził i czy,aby na pewno nic mi nie odłożył tu i ówdzie :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 10 gru 2009, 11:25

A to ciekawe, myślę że jednak nasz organizm niekoniecznie dobrze sobie z tym radzi, bo tyle się mówi, o ruchu na pogotowiu i lekarzach, z różnymi objawami bólów brzucha i żołądka właśnie po świętach :p

Ale mimo to, prezenty i słodycze to największy raj w święta, i za nic bym sobie tego nie odmówiła :-D
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 10 gru 2009, 11:32

W tym programie chodziło o kwestie samej kolacji,a nie całego okresu świąt,więc z taką większą kolacją to chyba sobie organizm jednak poradzi ;) , oczywiście pomijam kwestie osób ze schorzeniamy żołądka,wątroby, czy osób starszych, u których metabolizm jest dużo słabszy...Tak, czy siak kocham święta!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 10 gru 2009, 11:37

Amen! :p

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 10 gru 2009, 11:48

ja też kocham święta i tą całą atmoswere świąteczną juz nie mogę się doczekać applaus applaus
u mnie na pewno będzie makowiec ,serniczek i oczywiście karpatka
p.s. Aguu zmieniłaś avatorek i nie mogłam cię poznać
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 10 gru 2009, 11:58

ach słodycze, słodycze, słodycze... Aż mi ślinka cieknie na samą myśl o świętach PDT_Love_05

marta2454 pisze:ja też kocham święta i tą całą atmoswere świąteczną juz nie mogę się doczekać applaus applaus
u mnie na pewno będzie makowiec ,serniczek i oczywiście karpatka
hm, masz przepis na karpatkę?? Nigdy sama nie robiłam, a chętnie bym spróbowała.

marta2454 pisze:p.s. Aguu zmieniłaś avatorek i nie mogłam cię poznać
Dorwałam aparat (bo był w naprawie :( ) i robiłam foty wszystkiemu, w tym też sobie :p
A że już długo jestem na forum, i jest tutaj przyjazna atmosfera, i dobrze się tu czuję, to stwierdziłam, że mogę jako avatarek swoje zdjęcie wkleić, a co tam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”