Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: Kwiatuszek* » 06 kwie 2010, 19:48

No i nie ma to jak nasz wątek, jak tu się nie śmiać jak sie Was czyta. Fajnie jest dziewczyny, kazdy wiek ma swoje prawa a po dłoniach faktycznie mozna poznac wiek, no i po dekolcie. Chociaż 3 lata temu poznałam w Krynicy Gorskiej taka babeczkę 6 lat młodszą odemnie i juz wtedy miała paskudny dekolt jakos niepasujacy do niej. Reszta dosyć , dosyc zwłaszcza nogi a ten dekolt be. No i dochodze do wniosku,że kazda inaczej sie starzeje. Jednej dekolt, innej dłonie a innej ramiona. Ja najbardziej narzekam na ramiona. Wydaje mi sie,że sa grube i rozlazłe (thinking (thinking (thinking

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 kwie 2010, 21:23

nie z rachunkami, tylko z oczami coś u mnie nie tak (giggle . Nie doczytałam , że ma 61 lat,tylko 49!!!
No cóż , parę godzin radości....Nawet męża sie zapytałam ile wg niego ma Gilowska i z dumą stwierdziłam, że jest 4 lata młodsza ode mnie (giggle . Tak mi to jednak nie dawało spokoju, że weszłam na Wikipedie i juz miałam pisać ,że Ulrike się pomyliła (giggle . No to idę robić maseczkę aspirynową. Dzisiaj byłam u fryzjera {chodzę 2-3 razy w roku} ,podcięłam na równiutko końcówki więc mam dalej dobry humor. Wyspałam się po ciężkich świętach i wracam do żywych....
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 07 kwie 2010, 08:33

babina a moze rece za krotkie i dlatego zle widzisz
mnie ostatnio to dopada szczegolnie jak zapomne wziac z pracy okulary do czytania bo glownie je w pracy uzywam i nie wyrobilam w sobie nawyku noszenia przy sobie a tu mi przyjdzie gdzies cos podpisac
wygladam jak debil odsuwam sie od stoluy na cala dlugosc reki i cos tam bazgrze
co do zyty - wg mnie zaniedbana i tyle taki babochlop ale to moje zdanie kiedys wygladala lepiej widocnie uznala ze juz jej tego dbania wystarczy
co do raqel to ona juz w 50- latach operacje robila jako pierwsza wyjela sobie po jednym zebze zeby miec szczuplejsza talie
a ostatnio widzialam sophie loren ona chyba starsza od raqeul a wyglada - mysle ze tez sobie cos zrobila
a babina najbardziej to mnie minge rozwalila sprawdz sobie na wikipedii ile ma lat?
taka zrobiona na maksa az sie skora blyszczy i nie da wiecej naciagnac - moze sie i myle ale wg mnie wyglada na odlifitngowana 60-latke (prosze sie nie obrazac na mnie szczegolnie te po 60)a tu niespodzianka
urodzila sie 23.05.67 czyli ma 43 i co wy na to
kwiatuszek z ta szyja to racja nie raz robi sie 11 z przodu i wisi np u bylej prezydentowej p.Joli wszystko ladne mlode a szyja no coz chyba nawet nie bardzo mozna cos z tym zrobic chyba tylko zakryc
zreszta nie znam sie moze to i by sie dalo podciagnac (rire

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 07 kwie 2010, 09:35

Teraz zwróciłam uwage na te policzki u Ragle i faktycznie ma ja mikołaj z bajek dla dziecie haha.
Dziewczyny a co ona w nich ma,co to jest to Wolume i po co sie to robi?
Parę dni temu moja córa mi powiedziała -mamus lae po dloniach widać ze juz sie starzejesz.
Jechałyśmy samochodem i jak trzymałam na kierownicy,to zwróciła na to uwagę. Faktycznie dłonie mam jakies takie pergaminowe i juz z plamkami.Na twarzy lepiej wygladam.
Kwiatuszku znam dobre ćwiczenie na ramiona i ćwiczę je od lat. Stań w lekkim rozkroku,ręce w zdłuz ciała,potem przesuń wyprostowane ręce za siebie tak zebyś wierzch dłoni miała skierowany w strone posladków,a wewnętrzna strona skierowana na sufit.Podnoś wyprostowane ręce w góre az poczujesz opór i spuszczaj je o 10 cm w dół potem znów góre do oporu. Czyli ruchy góra dół i tak 100 razy. To ćwiczenie mam z ksiazki callanetics.To ćwiczenie BARDZO PROSTUJE POMARSZCZONY DEKOLT.
Ja przymiarke robi do botoxu na czoło i ciagle odkładam bo szkoda mi kasy 1000-1200 zł i tak sobie wmawiam,ze moze nie jest tak zle haha (wondering (rire
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 07 kwie 2010, 11:46

Powinnam sobie ostrzyknac bruzdy nosowe i kurze lapki , ale czekam bo za dwa tygodnie ide do innej dermatolog od lasera , mam nadzieje ze zlikwiduje mi zaczerwienienia na policzkach , wiec botox i kwas odloze na pozniej . Nie wiem czy laser ma jakis negatywny skutek na ostrzykniete miejsca ? Co myslicie ?
Muflonku , czy "bruzde" biegnaca w dol od zewnetrznego kacika oka mozna wygladzic laserem ? Botox nie poradzil sobie zbytnio z tym (triste Robisz laser na okolice oczu , jak to wyglada w praktyce ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 kwie 2010, 20:54

Nie wiem, Beatko czy można taką bruzdę. Musi lekarz zdecydować. Mnie od razu lekarka powiedziała, że kąciki oczu podniesie. I podniosło. Ile potrwa - nie wiem. Natomiast wypelniacze likwiduje. Ale na wypelniacze zawsze źle wysoka temperatura działa, czy to opalanie, czy sauna czy laser.
Mam wrażenie, że "ściąga" skórę jakby do wewnątrz. Że skóry jest mniej po kilku zabiegach. Ale.
Jakbym byłła PRZED korektą górnych powiek to moim zdaniem nie nalezy liczyć, że laser taka korektę zastapi. Cudow nie ma. Na dolne pomógl nie bardzo. Trzeba te dolne ciąc i już. Na górnych mi jednak "luzy' po korekcie zostały (lub już sie zrobiły). Teraz jest lepiej. jedno przebarwienie mi usunął. Drugie w połowie :-( Resztę - nie.

Generalnie wygląda to tak, że jeździ się końcowką szeroką po powiece górnej (bez wewnętrznego kącika oka) i dolnej. Po zabiegu i na drugi dzień miejsca są jak po oparzeniach słonecznych. Na trzeci dzien ja puchnę (powieki) mocne. Potem klęśnie. I robią sie miejscami brązowe slady. Ale to schodzi.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 08 kwie 2010, 08:29

dziewczyny a ja z innej beczki
powiedzcie mi jak sie robi rowny trawnik
chce miec taki prosciutki i rowniotki
w tamtym roku pod koniec wakacji kupilam dzialke (zapuszczona na maksa) noi chce miec trawniczek zeby bylo sie gdzie poopalac i zeby wnuczki mialy sie gdzie pobawic
rosla dzika trawa z mchem dowiedzialam sie ze ziemia jest za kwasna i trzeba to potraktowac wapnem
moj men to wszystko przekopal, posypal, teraz to rozdrabnia, grabi ale slyszalam ze trzeba to uwalowac walcem zeby bylo rowno tylko nie wiem przed wysianiem trawy czy po wysianiu noi jaka trawa wg was najlepsza do łażenia po nim, trawnik ma sluzyc a nie mam tylko na niego patrzec
a tu coraz cieplej i chcialabym juz niedlugo miec ten trawnik
a i jeszcze mam pytanie rosna mi tez maliny pare krzewkow dosc luzno czy miedzy nie moge wsadzic poziomki?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 08 kwie 2010, 09:20

Moja trawa wygląda jak bym w Somali mieszkała,więc ci nie doradzę. U mnie jest paskudna,popalona przez mocz 4 psów (angry Jak kiedys zrobią pieski papa i pójda do nieba,to zadnego pieska juz nie chce.
Wiem tylko ze sie przekopuje,wyrównuje,grabi,sieje potem walcuje,ale jak nie ma walca to jeszcze raz sie grabi zeby schować nasiona. Jak trawa ma byc mocno ugniatana,deptana,to tylko mieszanki wytrzymałe na deptanie,czyli boiskowe[takie jak dal sportowych boisk] Jak bedziesz na nia tylko patrzyła to trawa rekreacyjna. Są tez mieszanki z kwiatami czyli polne. siejesz i masz potem łąkę pełna polnych kwiatów.Mozesz część dziełki zrobic do opalania,a częśc posiać łąkę. (rire Tyle wiem,ale w ogrodniczym sklepie ktos Ci doradzi.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 kwie 2010, 10:51

Marena, nic dodać nic ująć tylko wszystko rob to co tu napisane. Trawę siej golfową, nie żałuj kup dobra trawę, siej bardzo gesto, duzo ąż będzie siwo na ziemi, to sie po prostu opłaci. Ziemia musi być lekko ugnieciona, wałem albo wez kawalek deski kładz ją i po niej chodz to sie ziemia ugniecie i dalej deskę przesuwaj aż do końca. Trawę najlepiej siać na jesień jak padają deszcze. Teraz u nas są suche wiosny i trawa słabo wschodzi. Podlewanie to nie to samo co deszcz. Ale próbuj może ta wiosna nie będzie taka sucha. Ładna trawka na działce to nie jest taka łatwa sprawa. Najlepsza jest trawka z rolki ale to dosyć kosztowna sprawa,ale jest szybko i pięknie.
http://www.trawniczek.pl/zakladanie-trawnika/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sabrina ile tych ćwiczeń trzeba robić. ja wczoraj zrobiłam 3 razy po 20 i bola mnie dzis ramiona. Ale dzieki fajne to ćwiczenie, nie takie trudne i dziala na ramiona i na dekolt. (clapping (clapping

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 08 kwie 2010, 11:04

By trawa byla ladna trzeba o nia dbac jak o kwiatki , na poczatku regularnie podlewac , pozniej jak juz jest wyrosnieta kosic tez regularnie ( u mnie kosilo sie dwa razy w tygodniu) by nie dopuscic do wyrostu zbyt wysokiego bo to nie ma sensu , trawa robi sie brzydka no i odchwaszczac + srodki przeciw mchom( w miejscach malo naslonecznionych) i grabic opadle liscie jesli takowe sa bo trawa w tym miejscu bedzie gnila . (whew Nie jest to latwe i trzeba sie napracowac i regularnie pielegnowac trawe ale jesli chce sie miec ladny zielony dywanik to warto . (rire Powodzenia
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”