Praca za granicą

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Venettia
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty
Kontakt:

Post autor: Venettia » 13 sie 2007, 11:04

ja moze troszeczkę odbiegnę od tematu i zadam Wam pytanie odnosnie walizki :oops:
:-)
chcę kupic walizkę na kółkach na ten moj wyjazd :-) lece samolotem więc nie wezmę więcej niz 20 kg bagazu czy wystarczy mi srednia walizka ?

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 18 sie 2007, 00:42

Venettia, no to cię zmartwię, musisz sprawdzic bo niektór firmy "dopuszczają" tylko 15 kg bagażu, więc przede wszystkim bagaz musisz zważyć, bo jak ja ostatnio wybierałam się do anglii to mój mężczyzn miał walizke dużąi ważyła 2 kg mniej niż moja mini :? jak to się stałao?? wzięłam same potrzebne rzeczy :roll:
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 19 sie 2007, 19:27

groszek pisze:Venettia, no to cię zmartwię, musisz sprawdzic bo niektór firmy "dopuszczają" tylko 15 kg bagażu, więc przede wszystkim bagaz musisz zważyć, bo jak ja ostatnio wybierałam się do anglii to mój mężczyzn miał walizke dużąi ważyła 2 kg mniej niż moja mini :? jak to się stałao?? wzięłam same potrzebne rzeczy :roll:
15 kg o matko bym sie nigdy nie zmiescila!ostatnio mialam ponad 7 kg nadwagi a dopuszczalne bylo 20kg :badgrin:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
kaczi
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: kaczi » 02 sty 2008, 18:10

planuje wyjazd najprawdopodobniej do Londynu, zamierzam tam spedzic cale moje wakacje,czyli od lipca do konca wrzesnia, jesli jest jakas osoba na forum ktora chciala by pozmagac sie wspolnie ze mna z formalnosciami z poszukiwaniem pracy , i w koncu ze wspolnym wyjazdem i praca, to proze o kontakt, razem zawsze latwiej i razniej:P:P:Pa ja jeszcze nigdy nie wyjezdzalam po to zeby pracowac, i szczerze mowiac nie mam pojecia od czego zaczac a z kims znajowmym to tak zawsze bezpieczniej i latwiej :)

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 02 sty 2008, 20:27

hej kaczi ;) tez planuje z chlopakiem wybrac sie gdzzies do anglii na całe wakacje tzn po pazdziernika. I tez niewiem czy opalaca sie korzystac z agencji czy lepiej jechac w ciemno. Sceptycznie do tego podchodze bo jak dla mnie ludzi szukajacych pracy na wakacje jest duuuuużo ale chlopakowi zalezy bardzo bo chce autko sobie nowe kupic wiec pojade ;/
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
kaczi
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: kaczi » 02 sty 2008, 21:36

wlasnie wiem ze duzo ludzi chce jechac w wakacje:/ dlatego juz teraz chce to jakos tak polatwic, zeby potem sie nie rozczarowc ze z czyms nnie zdaze,a wyjazdem w ciemno hmmm trzeba by pewnie miec tam kogos na miejscu, zeby pomogl, bo tak to trudno bedzie sie zorganizowac,kurcze ale fajnie jakbysmy sie spikneli zawsze lepiej z mieszkaniem i w ogole, ale myslicie o Londynie???

Awatar użytkownika
anja177
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: anja177 » 02 sty 2008, 23:04

Hej kaczi ;) Ja w zeszłe wakacje równiez wyruszyłam sama - do Szkocji. Generalnie w ciemno, znalazłam sobie przed wyjazdem na szybkiego jakies mieszkanko. I wiesz co Ci powiem? Udało mi się! :) Miałam cały czas pracę, mieszkanko okazało się świetne.
Takze myslę, ze warto ryzykowac. Pozdrawiam!
:)

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 02 sty 2008, 23:22

O londynie napewno nie bo po 1) drogie mieszkania 2) full polakow
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 03 sty 2008, 13:04

Również zastanawiam się nad wyjazdem ---dlatego mam pytanie przez jakie agencje, pośrednictwa najłatwiej ją poszukać? macie może jakies sprawdzone namiary?

W wakacje dużo trudniej jest coś znaleźć wiadomo, dlatego najlepiej jechać trochę wcześniej
Podobno w całej Wielkiej Brytanii mają dość Polaków

teraz byłam w Londynie ---mój kuzyn za mieszkanie w Londynie na Waterloo -płaci800funtów (jest to 1 strefa)
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
travelka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: travelka » 03 sty 2008, 13:12

w essex na barking(4 strefa) dom-3 pokojowy z duzym pokojem dziennym ;), z pieknymi dwoma ogrodami kosztuje 800 funtow/miesiac, a za mieszkanie taka cena to makabrycznie drogo, ale coz wszystko zalezy od tego ktora to strefa Londynu.
4 grudnia 2007-nos elfa ;)-dr StĂŞpniewski, 20.03.2009-gĂłrna warga- bio alcamid 1 ml- dr GromadziĂąski:))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”