Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Post autor: ulla10 » 10 mar 2014, 12:35

Kurde, chyba polecę i ja po kozieradkę.
Chociaż po serii peelingów migdałowych buzię mam jak pupa niemowlaka, ale nie zaszkodzi spróbować.

bbpp77, mam ten sam problem z czerwonymi plackami na buzi, ale ja boję się sterydów i staram się nie używać.
Po serii z migdałem placki i podrażnienia zniknęły, buzia jak po photoshopie, ale pewnie częścioo problemy mogą wrócić. Dlatego zaopatrzę się w kocieradkę i będę nią kontynuoiwać kurację.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 10 mar 2014, 13:14

Ja się boje wszelkich peelingów i złuszczań ponieważ ta moja czerwona kropka to łuszczyca, a z tą i wszelkimi kombinacjami bywa różnie, może się roznieść. Póki co moja łuszczyca ogranicza się do jednej 0,5cm kropki, która pół roku siedzi na twarzy, potem sobie gdzieś przewędruje i posiedzi kolejnych kilka miesięcy na nodze na przykład. Jak na człowieka z łuszczycą w genach nie mam co narzekać, bo jedna, mala zmiana, nawet na twarzy to błogosławieństwo. Kozieradka póki co działa z prędkością najsilniejszych sterydów, daj Boże aby jeszcze efekt był bardziej długotrwały ;)
Na włosy jeszcze nie stosowałam, ale skoro dodatkowo jeszcze unosi to popróbuję! Za to stary jak usłyszał, ze wzmaga porost włosów smaruje sobie łeb codziennie, jak mu wyrośnie mikrofon niczym murzyńskie afro dam znać ;)
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2014, 13:49

ja jeszcze od wczoraj robię kuracje drożdżami. Kupiłam kilka kostek.....Jak byłam nastolatką, to mama mi robiła napój i musiałam pić. Dziewczyny piszą, ze włosy po miesiącu szaleją ( tylko, że one młode...) mi nie zależy na szybkim wzroście, bo będę musiała częściej farbować (giggle ) tylko na baby hair. Przy niewielkim wypadaniu ale bez przyrostu nowych może być źle.....
zadowolona

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 10 mar 2014, 19:03

babina7 pisze:u mnie też idealnie 6 dzień!!!!!!jestem w szoku....Ile ja forsy wydałam na Zorac, Retinol i inne smarowidła, a tu 3zł torebka. To prawda, że wszystkie leki mamy w roślinach (pewnie i na raka też).

O tak, na raka też są. Tylko trzeba wiedzieć które na którego.
A ta kozieradka to jakiś cud. Też muszę spróbować.
Ha! Taki leniwiec ze mnie, że nawet jak cud, to mi się za bardzo nie chce nic robić.
Najlepiej żeby samo się kupiło, zrobiło i położyło.
Codziennie trzeba parzyć świeżą porcję, nie?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2014, 19:14

Nie. Ja zaparzyłam we wtorek i trzymałam wszystko w lodówce.. Łyżeczkę kozieradki zalewasz wrzątkiem (3/4 szklanki). Płyn gotowy do nacierania , a fusy z denka kładziesz na twarz. Po ostygnięciu mają konsystencję żelu. Dzisiaj wykorzystam resztkę fusów, a płyn wcieram w skalp. Wczoraj tylko przemyłam buzię płynem, zamiast toniku.. Jutro zrobię nowy napar.
Nie mogę uwierzyć, że mam tak gładko!! Zadzwoniłam do cioci z podziękowaniem (heart
zadowolona

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 10 mar 2014, 20:55

Ale Wy tu ciekawe rzeczy piszecie . Tez kupie ta kozieradke . Nawet dobrze sie sklada bo w przyszlym tygodniu przybywam do Polski (heart Hotel przy molo w Sopocie juz zarezerwowany , teraz moge pomyslec o zakupach np ...kozieradki (giggle . A czy wory pod oczami tez wygladza (clin ? bo to by mi sie przydalo (thinking

Do jakiego sklepu z polskimi ciuchami mam wejsc ? Nie takiego dla nastolatek i super szczuplych lasek , tylko takiego z rozna rozmiarowka . Oryginalnie ale klasycznie zarazem , to co lubie . Czekam na podpowiedz od Was .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
GoniaL
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GoniaL » 10 mar 2014, 21:05

a ta kozieradka to nasionka są, czy liście? Niemcy wszystko w kapsulkach zamykają a za nasiona zyczą sobie prawie 10 e (punch

Awatar użytkownika
Viperka
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: Viperka » 10 mar 2014, 21:10

babina7 Po takiej wcierce z tej kozieradki, to spłukujesz to po jakimś określonym czasie czy właśnie nie? Jeśli nie, to czy nie obciąża to jakoś, przetłuszcza, lepi itp. włosów? Jeszcze pytanko do Pań o jasnych włosach (farbowanych), które próbowały owego cudu - wpływa to jakoś na kolor, nie przyciemnia przypadkiem bądź przyrudza (tongueout włosów u nasady?
"Marzyć, oznacza pragnąć gwiazdki z nieba. Działać - to wiedzieć której."

Regulamin forum i GZ: viewtopic.php?f=26&t=739
Samouczek dla użytkowników: viewtopic.php?f=26&t=11210
Portal BwP: https://beautywpolsce.com/
Nasz profil na fb http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2014, 22:17

ja mam jasny blond i nie zauważyłam ciemnienia....Nie spłukujesz. Włosów nie obciąża , bo nie dajesz na włosy , tylko na skalp.Fakt, że zawsze u nasady te włosy się zmoczą. Trzeba przeczesywać, bo jak zaschnie, to jak mocny lakier albo pianka strong. Dla mnie jest super, odkleja włosy od skalpu te moje nędze......
Beatko, powinien Ci się spodobać sklep Solar. Moja kol. gdy przyjeżdża z Londynu, to wykupuje pół sklepu. Często bywa w operze, w teatrach, bankietach i te ciuchy jej pasują. Niby klasyka ale taka bardziej artystyczna i mają kobiece rozmiary.
Tu masz linka do ich outletu, ale na żywo fajniej te ciuchy wyglądają. Ceny znośne i dobry gatunek
http://www.solar-company.com.pl/sklep/r ... 1;o:-1;a:1" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam ten sweter za 199 (z kwiatami) jest lekko prześwitujący , jak mgiełka (yes) ) i świetnie się nosi. Tuniki tez mają fajne.
zadowolona

Awatar użytkownika
Viperka
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: Viperka » 10 mar 2014, 22:26

To zapowiada się super, też muszę wypróbować bo mam nędznie rzadkie (speechless
Co ile mniej więcej aplikujesz sobie taką wcierkę?
"Marzyć, oznacza pragnąć gwiazdki z nieba. Działać - to wiedzieć której."

Regulamin forum i GZ: viewtopic.php?f=26&t=739
Samouczek dla użytkowników: viewtopic.php?f=26&t=11210
Portal BwP: https://beautywpolsce.com/
Nasz profil na fb http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”