Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: niebieska » 09 mar 2011, 07:25

nie.
moje sniadanie..

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 13 mar 2011, 19:58

Kolezanki pomozcie (nod
Kupilam na grouponie taki bonus
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto ... nia/268076" onclick="window.open(this.href);return false;
i teraz nie wiem co z tego mam wybrac.
Kupowalam z mysla o trzykrotnym wydepilowaniu bikini.
Ale poniewaz termin dostalam dopiero na 20 maj,i do tego dowiedzilam sie ze jakbym chciala miec prawdziwe pelne bikini to mam do kazdego zabiegu doplacic 50 zl to zaczynam sie zastanawiac.
Tyle czasu mialabym sie golic?
Ja sobie cale owlosienie wyrywam depilatorem,beda mnie wkurzac te odrosty po golarce do maja.
No wiec zaczynam sie lamac i mysle czy moze dac sobie spokoj z bikini a lepiej zrobic zamykanie naczynek albo usuwanie przebarwien albo ewentualnie ta fotoodmladzanie.
Czy ten IPl w cos skutkuje?
Ktore z tych zabiegow wybralybyscie zeby byl najwiekszy efekt za te 120 zeta.
Wszytsko w zasadzie by mi sie przydalo :) a karneciak jest jeden.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 13 mar 2011, 23:16

Trzy zabiegi IPL+RF to za mało na fotoepilację - trzeba zrobić 7-10 zabiegów (pleure . A dlaczego do maja miałabyś się golić? Ja aktualnie robię sobie bikini i normalnie, jak zawsze, między zabiegami używam depilatora. Efekt? - po 2 zabiegach przerzedziło się...
Fotoodmładzanie to 1-5 zabiegów
na naczynia trzeba zrobić 4-7.
Planuję zaatakować swoje pajączki nad kolanami, na udach, bo większe polikwidowałam w ubiegłym roku skleroterapią, ale nie wiem czy się zdecyduję przed wakacjami czy dopiero po.
Znajoma robi fotoodmładzanie, na razie efektu nie ma, ale robiła dopiero 1 raz
Na przebarwienie działa podobno słabo, tylko na posłoneczne, ja mam na twarzy raczej hormonalne, więc je atakuję Cosmelanem, ale wypróbuję IPL moze jesienią na rękach, bo robią mi się wstrętne starcze plamy

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 14 mar 2011, 09:03

Dzieki Animka :)
Ja wiem ze trzy zabiegi to co kot naplakal i wiele nie zmienia .No ale zawsze lepszy rydz niz nic...i a noz...
Jesli o depilacje chodzi sadze ze 3 zabiegi juz mocno przerzedza zarost.
Ktory od tego ciaglego wyrywania ja i tak tam mam bardzo oslabiony.
Ale nie mozesz przed depilacja traktowac wlosow depilatorem czy woskiem.One musza porosnac ,wykielkowac jak najwiecej zeby wlasnie jak najwiecej laser w tej fazie wzrostu chwycil.Bo wlosy nigdy nie rosna wszystekie na raz.Jak bedziesz wyrywac tylko przedluzysz cala procedure a wtedy i 7 zabiegow nie wystarczy.
Ja na swoje wasy wzielam 6 .I teraz po trzech latach moze przydaloby sie z jeden zabieg przypomniec.Ale nie chce mi sie nie mam czasu wiec pojedyncze slabe kielki pinceta wyrywam.
No nic pomysle ,zobacze co miedzyczasie jakie zabiegi na twarz zalicze.I wtedy zdecyduje sie czy te naczynka czy fotoodmladzanie czy depilacja,.
Czy na kazdy zabieg w laserze to inna jest glowica czy moc?na czym to polega ze kazdy rodzaj zabiegu traktowany jest oddzielnie.a maszynka ta sama.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 mar 2011, 10:08

W życiu nie wydala bym na depilacje bikini tyle pieniedzy! Sama sie gole od lat,co 3 dni przelatuje do zera jednorazówką. Wolala bym do doplacic do zabiegów na twarz nawet jak by to mialy byc tylko 2 zabiegi.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 14 mar 2011, 10:33

Sabrina , tez tak mowilam ze to duzo pieniedzy , ale ja musialam sie wydepilowac laserem bo inne metody nie pomagaly . Mialam tak podrazniona skore ze sie drapalam co pogorszlo jeszcze sytuacje , krostki i czerwona skora -musialam cos z tym zrobic . No i laser mi pomogl , mam gladziutka skore na bikini jedynie po tych 5 latach odrastaja mi pojedyncze wloski ktore juz nie sa takie uciazliwe i gole je jednorazowka i mam spokoj . Jestem naprawde zadowolona z depilacji laserem mimo ze kosztowalo mnie to bardzo duzo .

Ullrike , jesli masz ten sam problem co ja mialam to radze Tobie zrob ten laser na bikini , bedziesz miala spokoj na lata . I zgadzam sie z Toba ze nie wolno depilowac wloskow miedzy zabiegami laserem , trzeba je zostawic takie jakie sa , one wypadaja szybko i jest ich coraz mniej , trzeba byc cierpliwa i doczekac konca serii depilacji .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 14 mar 2011, 10:49

moim zdaniem warto sie wydepilowac laserem. nawet jak doplacisz to Ci tanio wyjdzie.
wloski mozna zgolic maszynka, nie trzeba sie meczyc z odrastajacymi.
radzilabym Ci zaopatrzyc sie w emle i w wlasnym zakresie wysmarowac przed zabiegiem.
u mnie zabieg ipl nie nalezal do przyjemnosci delikatnie mowiac.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 14 mar 2011, 11:24

Dziewczyny, no wlasnie z tymi z golonymi to dla mnie meczarnia,.:) bo szybko odrastaja kluja ,a nawet jak zgolone to nie jest miekka gladka skorka tylko jakies czarne kropy na cipce.
No ale przecierpie, ten etap trudno..
Dorobilam sie niedawno porzadnego modelu depilatora Brauna z latareczka.I depilacja moim Braunem to istna przyjemnosc ,jade nim rowno cale cialo.
no ale przy bikini gdzie skora jest delikatna i ciagnaca juz tak latwo nie jest.Bo nieraz tak ciachne ze az glowica w depilatorze jest zakrwawiona.
Dlatego decyduje sie na laser.
Emla posmaruje .ostrzegali ze boli .A jak boli to dobrze znaczy skuteczne :)
teraz zaluje trzeba bylo hehe dwa kupony kupic.Jeden bylby na twarz a drugi na wargi ..nie byloby dylematu co wazniejsze:)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 mar 2011, 16:48

No moz jak jest mocny twardy zarost to inaczej to wyglada niz u mnie.Ja zawsze mialm bardzo slabe owlosienie na calym ciele.Na glowie tez nie mam bujnej czupryny. Nogi gole raz w miesiacu,bo nic mi nie rosnie,pod pachami co tydzień,malą co 3 dni.Nie mam zadnych podrażnień. Mam kolezankę która rano sie goli i wieczorem juz jest zarosnieta,ale od zawsze tak miala,bo ma duzo męskich hormonów [wąsik,pojedyncze wloski na brodzie,za mało progesteronu]
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 16 mar 2011, 11:21

ullrike pisze:Emla posmaruje .ostrzegali ze boli .A jak boli to dobrze znaczy skuteczne :)
Trochę boli, ale do wytrzymania i bez emli.
A jeszcze wracając... to mam wiadomości z pierwszej ręki - zmieniły się zalecenia co do domowej depilacji przed IPL -można się golić, można uzywać elektrycznego depilatora, a często /zwłaszcza u blondynek/ dla wzmocnienia efektu, bezpośrednio przed zabiegiem kosmetyczka robi depilację woskiem. Uważa się, ze wtedy efekt jest lepszy, a jeśli pojawią się uszkodzone miejsca na skórze, to się je po prostu omija.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”