Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 16 wrz 2006, 22:55

Hej dziewczyny! od przyszlego roku wybieram sie na studia - projektowanie wnetrz; nie mylic z dekoracja wnetrz, choc to mnie chyba nawet bardziej interesuje, ale nie ma zadnej uczelni na ktorej mozna studiowac wlasnie taki kierunek niejako bezposrednio. Dlatego wybralam iterior design (bede studiowac w UK) i ewentualnie pozniej doszkole sie w dekoracji.
No i mam wlasnie pytanie, czy jest ktos na forum pracujacy w tej branzy lub ktos, kto studiuje. Jak sie przedstawia sytuacja na rynku pracy, ewen tualne zarobki w Polsce.
Marzy mi sie, ze gdy skoncze studia, wrocimy do Polski a wtedy zaprojektuje nasz dom:) No i bede chciala tez pracowac w zawodzie..
Studia beda bardziej "komercyjne", znaczy, bardziej nastawione na projektowanie miejsc takich jak muzea, galerie, jakies centra uslugowe itp, ale mysle ze spokojnie bede mogla zaprojektowac obiekt mieszkaniowy.
Czekam na jakis kontakt, informacje i wasze komentarze:)
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Awatar użytkownika
uranus
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: uranus » 19 mar 2007, 13:42

Odkopuje temacik...

Ja ukonczylam studia licnecjackie...uwaga... filologia chorwacka :roll: Nie pytac dlaczego wybralam taki kierunek, bo sama do dzisiaj zadaje sobie to pytanie :o ;) ...po trosze dlatego, ze chialam byc oryginalna, a po trosze-jak to sie mowi- z braku laku...
Bylam tez na mgr uzup., ale zrezygnowalam...
Ogolnie-zmarnowane 3 lata :-)

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 19 mar 2007, 14:46

Ja studiuję prawo :-)
Po pięciu latach czeka mnie aplikacja...albo adwokacka (3lata i pół roku) albo notarialna (2 lata i pół roku) albo jeszcze inna :-D
Na razie jestem na pierwszym roku. Pierwsza sesja zdana bez poprawek :-) w drugiej czeka mnie aż 5 egz :? ale dam radę ;)
Marzy mi się własna kancelaria :roll:

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 19 mar 2007, 15:34

Kalisto- życze powodzenia i podziwiam, bo dla mnie to by była udręka uczenie się tych wszystkich kodeksów. Chyba nie dałabym rady :| Za to anatomia wchodzi mi gładziutko i też mam pierwszą sesję zdaną bardzo ładnie- jestem z siebie dumna :p po raz pierwszy od dawna (nie licząc momentu dostania się na studia).
Podziwiam też osoby studiujące na politechnice- to chyba przerasta moje możliwości intelektualne... :doubt:
Uwielbiam moje studia :-D (chyba mnie dziś słonko przygrzało, że tak mówię :badgrin: )
Mam nadzieję, że podołam odpowiedzialności zawodu i pacjenci w przyszłości będą mnie cenić...

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 19 mar 2007, 16:10

Ja też studiuję prawo.. też 1 rok ... i też już dawno po sesji ;)

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 19 mar 2007, 19:03

virriel pisze:Za to anatomia wchodzi mi gładziutko
Oooo ja bardzo chciałam iść na medycynę :-) z biologi w LO zawsze 5 i 6 ale niestety z fizyki i z chemi ledwo na 3 wyciągałam :( pewnie nie dałabym rady z maturą z chemi i fizyki :doubt:
Aanioleek wielkie gratulacje :-D teraz tylko sesja letnia i pierwszy rok z głowy 8-)

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 19 mar 2007, 22:53

a ja już w lipcu bronie mgr ze Stosunków Międzynarodowych 8-) , kurcze jak te 5 lat szybko zleciało :?
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 19 mar 2007, 23:26

a ja juz obronilam "stosunki" :-D
teraz (jak to moj Pan Profesor mowil) "stosunkuje sie miedzynarodowo w praktyce" :badgrin:
taki mily starszy Pan a takie mial pomysly ;)

Dominikana, jaki temacik?

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 20 mar 2007, 07:46

"I wojna w Zatoce Perskiej" ;) mnie zawsze jakos ciągnie na bliski wschód ;) temat pewnie w ost wersji bedzie inaczej brzmial ale o tym pisze ;)
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 20 mar 2007, 14:32

o matko :o
to zycze ci powodzenia...

ja poszlam w troche innym kierunku ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”