Wróżka

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Wróżka

Post autor: majamajamaja » 08 lip 2009, 18:30

Popieram Kasiu, jak najbardziej. Rozgladaj sie za czyms nowym. Co za pomysl z ta folia! Pewnie nikt Was o zdanie nie pytal? Twoje zdrowie i samopoczucie nie jest warte tych paru groszy, na ktore musialabys czekac moze nawet dluzej niz do marca przyszlego roku. A w innej pracy moze dostaniesz wiecej pieniedzy od razu. A moze nie od razu, ale lepsza i ciekawsza prace. W kazdej firmie jest inna atmosfera i inaczej sie pracuje, a Ty masz teraz juz doswiadczenie i wiesz, na co musisz uwazac, aby nie wpasc w taka sama rutyne.
A chcesz koniecznie zmienic firme? Moze po prostu stanowisko albo dzial? Sama wiesz, jakie masz szanse na awans i wiecej pieniedzy w obrebie tej firmy, ale moze zastanowisz sie nad tym? Masz zaufanie do przelozonego czy go nie lubisz?
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
kasia3210
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasia3210 » 08 lip 2009, 19:01

majamajamaja pewnie ze nas nikt o zdanie nie pytal z ta folia. Firma tlumaczy sie tym ze klient nasz tak sobie zazyczyl. Zmienilam juz kochana dzial prawie pol roku temu. Wcale lepiej nie jest, tu chodzi o motywacje do pracy - ktorej nie mam; i podwyzki - ktore sa obiecywane a ktorych rowniez nie ma. Zatrudniaja sporo nowych ludzi a mowili ze kasy na podwyzki nie maja. Z mojego zespolu - okolo 20 osob - odchodzi jeden doswiadczony pracownik, bo znalazl cos lepszego - dwukrotnie wiecej placa- ale w innym miescie. Ja nie moge sie przeprowadzac, a w Szcz ciezko o dobra prace. Awans kochana dostalam 2 tygodnie temu, ale nie dostalam podwyzki bo od lutego tego roku wstrzymana jest kasa na podwyzki. Juz rozmawialam z przelozonym - jest spoko- , jest bardzo zadowolony z mojej pracy, wie ze jestem ambitna, ale niestety on sam takze nie dostal zadnych dodatkowych pieniedzy i nie ma na to wplywu ze pozdywzki sa zamrozone. I co tu robic innego jak nie szukac pracy ?!
A co to za konkurs o stanowisko ?? i ze musialabys sie wyprowadzic od meza ? do innego miasta ? ojej...
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 08 lip 2009, 20:51

Kasiu rece mi opadaja po tym, co teraz przeczytalam... jak mozna dostac awans i nie dostac podwyzki? Paranoja! Wszystko o czym napisalas w firmie - jakas katastrofa. Wiem, ze bardzo trudno o prace, ale chyba jedyne wyjscie to zacisnac zeby i szukac cierpliwie i sie nie zrazac.
U mnie to samo: albo bede kuchnie sprzedawac u chyba w porzadku goscia z dobra atmosfera, albo wywedruje i bede dojezdzac na weekendy. Na szczescie dano mi slowo, ze wszystkie nadgodziny moge sobie odciagnac w piatki i w ten sposob bede szybciej w domu. I cos mam wrazenie, ze na to pojde. Bardzo szybko jestem zmeczona, a po pracy jeszcze 200 km jechac do domu, ale jak to bedzie ciekawe i ja bede decydowala o sobie, to to biore. Nie chce pisac, co konkretnie bym robila, bo to charakterystyczne zajecie, a swiat jest maly. W kazdym razie trudno o to bez uprzednich doswiadczen. Jeszcze tylko dodam, ze poprzednim razem dojezdzalam 400 km na weekendy o ile sie cholerykowi jednemu nie przypominalo w piatki o 17tej (godzine po tym jak teoretycznie konczylam prace), ze mam mu jeszcze jakies glupie zestawienia pzygotowac na zaraz. W ogole sie ze mna nie liczyl. Zawsze zostawalam po godzinach, za co nigdy nie dostalam ani grosza. Przez moje dojazdy, drugie mieszkanie i nadgodziny stawka godzinna to byla polowa, albo i mniej z tego, co wedlug umowy mialam dostawac. To jest przeszlosc Kasiu i nie chce tu wspolczucia wzbudzac. Dziwie sie tylko nieskonczenie sama sobie, ze jak w kolowrotku chodzilam zaniedbujac siebie i swoje zycie i rezygnujac z jakichkolwiek wymagan od firmy.

Awatar użytkownika
dżagaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dżagaaa » 08 lip 2009, 22:51

majamajamaja może powtarzać milion razy dziennie...ważne żeby mi sie to spelnilo :badgrin: zresztą sama do tego daze wiec pogratuluje jej zdolnosci za 10 lat mam nadzieje ;p
6.04.2009 - okrągłe Mentor 300cc
dr.Kolasiński.

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 08 lip 2009, 22:52

Trzymam kciuki Dzaga!

Awatar użytkownika
dżagaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dżagaaa » 08 lip 2009, 22:54

heh tylko mocno ;)) a najlepsze ze z kart wyszly 2 panie obok mojego ojca...jedna ma ale druga? :badgrin: chyba sobie z macochą pogadam :badgrin:
6.04.2009 - okrągłe Mentor 300cc
dr.Kolasiński.

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 17 lip 2009, 15:46

Sabrina mozesz mi napisac, jak ty interpretujesz w tarocie cesarzowa? (karta z nr 3) dziecko mozemy sobie podarowac, bo mialabym ich juz gromadke. Jak dla mnie zapowiada ona okres wytezonej pracy, takiej "syzyfowej": duzo pracy i obowiazkow, ktorych i tak nikt nie zauwaza. Jestem ciekawa, jak Ty to widzisz.

dzaga mysle, ze ta druga kobieta obok Twojego ojca, to Ty.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 17 lip 2009, 17:54

Zalezy o co pytalas? Jak taki ogólny rozkład to moze to byc macierzyństwo,moze to byc Twoja mama i jakieś z nia relacjie.Jak o prace,to mozesz załozyc własna działalność,mozesz miec szefową ,mozesz sama takie cechy przejawiać,jak chodzi o sprawy uczuciowe,moze oznaczac małżeństwo...
Trudno jest mi w tej chwil napisac znaczenia,bo jak kazda karta tak i cesarzowa ma wiele znaczeń,a wyszstko wychodzi gdy postawi sie rozkład,Przychodzi taki impuls ,ze jestm pewna na 80 % o jakie znaczenia chodzi,chociaz czasem tez nie wiem bo ja jestm wróżka z nizszej półki haha
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 17 lip 2009, 20:57

hmm... ja czesto w pytaniach o prace mialam cesarzowa i nigdy nie wiedzialam konkretnie, jak ja interpretowac. U mnie oprocz sekretarki i mnie, zadnej kobiety nie bylo, tendencji do szefowania nie przejawialam, a wlasnej dzialalnosci nie zamierzalam zakladac. Czesto mi wychodzila ta karta, nie powiem teraz, w jakim "towarzystwie", ale wydawalo mi sie, ze wskazuje wlasnie na wytezona, ale plonna prace. Do tej pory nie wiem dokladnie, co ona oznacza.
I Sabrina co Ty opowiadasz o nizszych polkach. Mnie sie wydaje, ze jestes lepsza, niz co niektore "wrozki", ktore przed siebie paplaja.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 lip 2009, 17:38

Haha majamajamaja dzięki :bravo
Takie cos znlazłam w necie.
Cesarzowa w tarotowych znaczeniach

Oznacza indywidualność, obronę własnego zdania, styl, specjalizację zawodową dającą możliwość realizacji „ścieżki serca”. To karta sukcesu w karierze związanego z osiągnięciem szczególnego wyczynu w wąskiej dziedzinie (terytorium). Sukces indywidualny (nazwisko) zapewnia niezależną egzystencje w społeczeństwie opartą na dyktowanych przez siebie warunkach określających jednocześnie terytorium, jak i pełną niezależność w działaniu. Jest to karta związana z samooceną i umiejętnością prezentowania siebie i swoich umiejętności. Gwarantuje stabilizacje w pracy zarobkowej dzięki sukcesowi, nawet, jeśli jest on już przebrzmiały i nieaktualny.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”