Naj...piosenka nowa i odgrzebana...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: Naj...piosenka nowa i odgrzebana...

Post autor: marta2454 » 24 wrz 2009, 21:26

gdyby nie on dżem nie był by dżem i nie zdobyli by takiego rozgłosu bez Ryśka ,wiem że jego najlepsze teksty powstawały jak był naćpany ale ja i tak go lubię
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 25 wrz 2009, 11:12

aldi090 pisze:hehehehehe
i dlatego to się właśnie nazywa "fenomen" hihihihi ;)
hihi pewnie tak ;)

tak samo nie rozumiem, czym jara się "dzisiejsza młodzież" (jakbym ja już leciwa staruszka była :badgrin: ) słuchając jakieś hip hopu gdzie koleś "tworzy" wyłącznie pod wpływem, gdzie jakiś tam inny naćpał się i skoczył z okna (akurat lubię PFK, tę późniejszą może bardziej), ale sam fakt słuchania "dla tekstów" itp..
niby nie same słowa są ważne, słucha się tez dla bitu (w hh akurat ja słyszę ciągle to samo hihi) - ale mówić, że to są mądre, pełne życia teksty to chyba naprawdę mało się wie o tym życiu.. ;)

(no ale, to muzyka dla młodych gniewnych, co jeszcze nie wiedzą przeciw czemu się gniewają, więc ok 8-) )
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 25 wrz 2009, 11:38

samanta, czemu uwazasz ze hip hop to muzyka dla mlodych i gniewnych? ja slucham hip hopu od ok. 10 lat, a nigdy sie nie buntowalam ani nie gniewalam. ta muzyka ma tak wiele oblicz ze nie mozna generalizowac i wrzucac wszystkich do jednego worka. do mnie np. polski typowo "uliczny" hip hop gdzie co drugie slowo bluzna i palaja nienawiscia do calego swiata wcale nie trafia. a bit nie jest wszedzie taki sam :-D
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 25 wrz 2009, 13:03

mój mąż słucha hip hopu zawsze jak jedziemy autkiem to mi puszcza te swoje hip hopy hihi nie powiem niektóre piosenki mi się podobaja ale niektóre są takie beznadziejne że aż mi żal tych chorych tekstów

Awatar użytkownika
anja177
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: anja177 » 25 wrz 2009, 13:12

W latach 70tych narkotyki w Polsce to było coś mało znanego i raczej nikt nie mówił o zagrożeniu jakie niosą. Pewnie, gdyby ludzie zdawali sobie z tego sprawę, to połowa z nich dwa razy by się zastanowiła zanim pierwszy raz coś wzięła. Bo potem, to już wiadomo, że prawie nikt z tego nie wychodzi...
Co do pisania tekstów "pod wpływem", często tak jest, że naćpanemu otwiera się umysł, zwiększa wrażliwość, a niektórzy nawet odkrywają swoje ukryte talenty. Niestety.
No i dochodzi fakt, że potem był już w takiej fazie uzależnienia, że w sumie cały czas chodził naćpany, więc musiał już tworzyć tylko w tym stanie...
Zgadzam się jednak z tym, że gdyby żył do dziś, pewnie ludzie nie okazywali by mu tyle szacunku jaki okazują mu teraz. Chyba taka już kolei rzeczy...

Żeby tak do końca nie był off-top, to polecam piosenkę Led Zeppelin "Stairway to heaven"
:)

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 25 wrz 2009, 13:23

lil sexy pisze:samanta, czemu uwazasz ze hip hop to muzyka dla mlodych i gniewnych? ja slucham hip hopu od ok. 10 lat, a nigdy sie nie buntowalam ani nie gniewalam. ta muzyka ma tak wiele oblicz ze nie mozna generalizowac i wrzucac wszystkich do jednego worka. do mnie np. polski typowo "uliczny" hip hop gdzie co drugie slowo bluzna i palaja nienawiscia do calego swiata wcale nie trafia. a bit nie jest wszedzie taki sam :-D
nie uściśliłam, chodzi mi o ten polski, własnie jak napisałaś, uliczny hh ;)
dla mnie to nie ma ani żadnego przekazu, ani zadnych wartości prawdę mówiąc..
ostatni jakiś tam kawałek Tede, gdzie jedzie po Rosatce.. co to w ogóle jest (o! żeby nie było że off top - ta "piosenka" ktorej tytułu nie kojarzę niestety, jest zupełnie nie warta tracenia na nią tych paru minut.. ;) ) - żenada. tak samo te inne, dla mnie to wszystko jest o bujaniu się bryką po mieści, tępych lachonach które tak uroczo obściskują w clipach ;) i tym, że jest bieda i nie ma perspektyw.
i niektórzy tak od 10 lat nawijaja.. dorobieni, rozwalają się extraautami dzięki swojej muzyce, ale nadal klepią jaka jest bieda i zło...

nie generalizuję, żeby nie było, nie wszyscy taką muzykę uprawiają, ale sporo i to o tych mi chodzi
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 25 wrz 2009, 18:41

samanta to samo Peja niby repreentuje biede,tak bynajmniej kiedys spiewał, a teraz wozi się jak nie wiem co

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 26 wrz 2009, 11:02

marta co do Peji to kiedyś było u niego mtv cribs i wtedy to on jeszcze nie miał prawka i kolega "szofer" z nim jeździł :badgrin:
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

Awatar użytkownika
maluda6
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: maluda6 » 26 wrz 2009, 19:45

co do peji to tak za bardzo sie nie wozi, jesli chodzi o jego status majatkowy,
wynajmuje mieszkanie w dzielnicy, w ktorej mieszka od zawsze (wlasnie to z mtv cribs)
i tak jak k_asiaczek pisze nie ma prawka, jezdzi carisma,
czyli tez nie szczyt marzen.
70B + 375cc,
mentorki okrÂągle, wysoki profil, dr Skupin :)
19.V.2009r.

Awatar użytkownika
aldi090
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: aldi090 » 28 wrz 2009, 14:58

wczoraj słuchałamm z nim (Peja) wywiadu....
http://www.onet.tv/zmagam-sie-z-moimi-d ... ,klip.html#" onclick="window.open(this.href);return false; :roll:
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu...
http://emoty.blox.pl/resource/100.gifna pewno Bromahttp://emoty.blox.pl/resource/100.gif

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”