Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 18 sty 2009, 18:36

Aaaaa ,no tak Muflon, :? to sie nawymądrzałam z tym kwasem,hi hi.Teraz cos kojarzę ,że mi lekarka mówiła,ze wszystkie te preparaty są podobne w działaniu ,bo z kwasem.Ale może działanie jednych jest skuteczniejsze od drugich a tego to ja juz nie wiem .Musze zaufac fachowcowi.A Wy wiecie??? Muflon ,Ty działasz ostro z tym mezoliftem i jestes do niego przekonana .Moze wiesz cos więcej??? Czy wstrzykujesz to,co Ci dematolog zaproponuje.Bo ja tak właśnie robiłam.A może trzeba konkretnie.Chce to i to ,bo jest najlepsze ???

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 18 sty 2009, 21:50

Zgadza sie wszytsko to kwasy hialuronowe.Roznia sie gestoscia,do mezo chyba stosowane te najrzadsze..tak jak restylane vital ,Ktory jest stosowany pod oczy i na szyje.
Ale cienka zmarszcze tez ladnie wypelnil.
Do glebokich bruzd sa inne gesciejsze.
Witaminki za 100 zl bez kwasu.
Logicznie to dawkowanie kwasu prosto pod skore ma sens ,ze niby nawilza ujedrnia.
Ale faktycznie czy ja wiem??
Wciaz ogladam ta swoja szyje .Moze w glebszych warstwach jest kwas ktory sie bedzie z czasem stopniowo uwalnial i rozkladal.Skora po wierzchu jest jednak nadal cienka, taka jak papier toaletowy z lekka pokarbowana.
Bede pilnie ja obserwowac,.jak zauwaze ze jest choc ciut lepsza powtorze za jakis czas zabieg.
Mozaika to odmiana lasera fraxel.
Wczoraj zrobilam sobie pilling i kwasy migdalowe i mam dzis tak ladny dziob ze zastanawiam sie czy warto isc na laser:))

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 19 sty 2009, 09:28

miraabel, w zasadzie polegam na lekarzu. Ale najpierw duzo czytam. ja w tej chwili robie NCTF. Najpierw sie obczytałam w necie i opinie o nim były dobre. Czy zauważalne? uczciwie mówiąć - nie. Ale po lifcie wiele takie zastrzyki nowego do wyglądu nie wnoszą ;-) natomiasta to co miałam poprzednio - Restylan vital WHITE (ten white jest ważny), owszem wniósł. Tam gdzie sie nie pogrudkował, to wypełnił, wybrzuszył, uwypuklił.
W każdym razie - co bym nie stosowała, to pod oczami jest brzydko. I juz. nadaje sie to tylko pod nóż :badgrin:

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 sty 2009, 17:20

Działa? Sabrina pisała, że zablokowane?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 20 sty 2009, 12:42

cuś reperują stale.
Działa
albo
nie działa

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 20 sty 2009, 17:25

No własnie!! Juz 2 moje posty wcięło.Pisze więc trzeci i mam nadzieje ,że sie pojawi.
Otóz Ull,masz racje wstrzykniety kwas,zaczyna gromadzic wode i skóra robi sie coraz bardziej nawilzona( przynajmniej powinna).Trzeba wtedy pic duzo wody ,żeby" wyłapał" jej jak najwięcej i zgromadził pod skóra.

Muflon, dzieki za informacje. No właśnie tylko ,że Ci sie troche pogrudkowało.A te grudki to znikły,czy tak zostały na długo??? Moja lekarka ,jak cos tworzy grudki,to niechetnie to wstrzykuje,że niby powikłania to są. :? Musze troche poczytac i przy okazji ja zapytać.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 21 sty 2009, 14:39

miraabel, dalej chamsko siedzą te grudki. I te nitki co tu któraś pisała. Siedza i już. lekarka proponowała likwidację jakąś maścią, ale wtedy i nawilżenie sie likwiduje. To niech siedza . Za tę kasę... jak słońce mocniej przyświeci to zlikwiduję. jak same nie zejdą.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 21 sty 2009, 18:35

No pewnie, póki nawilzaja i cos tam wypełniaja to niech siedza ( te grudki mam na mysli :roll: )Masz rację Muflon,tyle forsy i maścia cały efekt rozpuścic????Powinny sie w końcu wchłonąć same.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 sty 2009, 21:19

No wreszcie mam dostep do forum!! oh(m1
Dziewczyny byłam na laserze ale nie fraxel,tylko jakimś innym do zamykania naczyniek. Lekara mnie nastraszyła,że będzie bardzo bolało,ale okazało sie,że nawet nie. Policzki mam takie jak by mi ktoś żelazko przystawił,kolor czerwono brązowy ale nie wygląda to tragicznie. Poczekam pare dni i zobacze czy cos lepiej wygląda ta moja nieszczęsna twarz. Za miesiąc mam nastepny termin. Zapłaciłam 350 zł.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 21 sty 2009, 23:01

No wiec jesli chodzi o wstrzykiwanie pod oczy preparatow to ja miałam takie doswiadczenie. Pamietacie jak narzekałam na ten dołek pod okiem lewym i ten chirurg co mi robił wstrzyknał mi surdigarm, taki rzadki wypełniacz w ten dołek, był wielki siniec dwa tygodnie, ale nie w tym rzecz, troszeczke wstrzyknał mi i pod drugie bo niby jakas mała zmarszczka była. Jak ja wygladałam, fatalnie,sine, grudki raczej taka kiełbaska mała sie zrobiła, masowałam to ciagle, troche sie rozmasowało, ale pod tym jednym okiem gdzie była ta kiełbaska to jeszcze ja czuje a miałam wstrzykiwane jakos tak pod koniec maja.

Dołek co prawda zniknał i go nie ma i mam nadzieje,że nie wroci ale nigdy w zyciu oprocz botoxu nic pod oczy sobie nie dam wstrzyknąć.

Nie wiem czy to było za geste, czy za płytko wstrzyknął, ale ja wtedy wygladałam. Mam gdzies zdjęcia ale nie chce mi się nawet do tego wracać. Dwa tygodnie w ciemnych okularach chodziłam.

To tyle moje doswiadczenie z wypełniaczami. Muflon te grudki znikną Ci za 8 miesiecy. Wiesz ja mysle,że to było za płytko wstrzykniete i u mnie i u Ciebie a skora cienka i wszystko widać przez nią.

Forum chodzi tak wolno,że usnać mozna przy nim.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”