Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 10 lip 2006, 14:55

Michitka pisze:A właśnie wrócę znowu do technika elektroradiologii, nie chodzi mi oto czy opłacale czy nie, ale czy warto na coś takiego iść???
wszystko co się tyczy radiologii nie jest najlepsze dla kobiet ( chyba, że ewentualnie lakarka - specjalista radiolog) głównie ze względu na fakt, że (szczególnie młodej) kobiety nie zechcą zatrudnić, zwłaszcza jeśli by mieli do wyboru faceta... jeśli kobieta na stanowisku zw. z kontaktem z promieniami RTG zaszłaby w ciąże ma niemal obowiaązek się w pracy nie pojawiać - zarówno podczas ciązy jak i częstpo podczas karmienia... dla szpitala czy przychodni jest to o tyle niekorzystne, że pracownika nie ma, czyli trzeba kogoś w zastępstwie zatrudnić i zakład płaci 2 pensje ( przez znacznie dłuższy czas niż by to wynikało z samej ciąży

mam dalszą znajomą, która jest po studium, co prawda nie elektroradiologii ale technika radiologii i właśnie już po całym śląsku pracy szukała ( bo bardzo jej się studia podobały i chciała pracować w zawodzie) i nie znalazła, poszła w rezultacie pracować na kasie w sklepie, bo ileż można na rodzicach wisieć...
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
DorAga
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: DorAga » 27 lip 2006, 12:49

A ja nareszcie wiem,co bedzie dalej z moja edukacja :) Od pazdziernika bede studentka farmacji na UJ w Krakowie.Jutro jade dokonac wpisu na rok :D

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 27 lip 2006, 13:37

DorAga pisze:A ja nareszcie wiem,co bedzie dalej z moja edukacja :) Od pazdziernika bede studentka farmacji na UJ w Krakowie.Jutro jade dokonac wpisu na rok :D
GRATULACJE!! :*
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 27 lip 2006, 15:41

super :D
a co z medycynką?
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 27 lip 2006, 16:17

DorAga gratulacje moje!

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że się nie dostałam na wymarzoną medycyne na CM UJ na lekarski :(
Brakło mi trochę :( Ehh... cholerne życie.. :(:(:(

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 27 lip 2006, 17:01

DorAga pisze:A ja nareszcie wiem,co bedzie dalej z moja edukacja :) Od pazdziernika bede studentka farmacji na UJ w Krakowie.Jutro jade dokonac wpisu na rok :D
...ooo... DorAga :D ...jak miło Cię widzieć http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 3m_sie.gif
Gratuluję alavotre

...ja się obroniłam 7 lipca (roczek po op. nochalka :D ) na 5, licencjat i od października magisterskie na uniwersytecie gdańskim w tym samym kierunku czyli inwestycje i nieruchomości... :wink:

Pozdrawiam :P
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 27 lip 2006, 17:04

Gratuluję dziewczynki, gratuluję :D
Val gdzie byłaś, jak Cie nie było :?: :?: :?: :?: :wink:
Ja też wybroniłam się na 5 i od października magisterka - kierunek -psychopedagogika :)
Powodzonka życzę wszystkim :D
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
DorAga
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: DorAga » 27 lip 2006, 19:33

Dzieki dziewczyny za gratulacje :) aanioleek - w tym roku niestety byly wysokie progi na medycyne,moja kolezanka tez sie nie dostala :( Ja w koncu zrezygnowalam ze startowania na medycyne,bo doszlam do wniosku,ze chyba sie nie nadaje ;)
Valentina - az trudno uwierzyc,ze to juz ponad rok odkad mamy nowe noski, prawda? :D
To tak przy okazji mam pytanko: moze ktos przypadkiem slyszal o jakims tanim pokoju do wynajecia w mieszkaniu studenckim w Krakowie? bo przydaloby sie gdzies zaczepic ;)

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 27 lip 2006, 20:07

DorAga wiesz co.. ja myślałam, że właśnie progi będą niskie.. bo matura w tym roku trudna była.. a tu <szok> jak zobaczyłam listę i laska na pierwszym miejscu na liście miała po 100% z każdego przedmiotu zdawanego no to soryy.. ;-/
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję!
aanioleek

_Pysia_
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: _Pysia_ » 27 lip 2006, 20:23

Ja studiuje ma V roku i własnie dostałam pracę jako głowny HR-owiec w dużej firmie. Jestem lekko przerażona, ale przecież jak skakać to od razu na głeboką wodę :). Trzymajcie kciuki bo się pewnie przydadzą :).
...nie mów nic, nie chce wiedzieæ co naprawdê dzieje siê doko³a nas...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”