Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 sty 2009, 11:37

Dana ,robilas mezoterapie czy mezolift?
Po mezoterapi nie miaalm ani siniaczka, na drugi dzien stan wyjsciowy pod duzy dekold.
Natomiast po mezolifcie szyjka wyglada dzis tak
http://img382.imageshack.us/my.php?image=szyjaor6.jpg
[img=http://img294.imageshack.us/img294/szyj ... /w1280.png]

http://img382.imageshack.us/my.php?image=szyja2gr9.jpg

specjalnie nie wklejam zdjec tylko daje link ,zeby byly w duzym rozmiarze.
Zdjecia zrobione na szybko ,nie mam czasu za wiele urwanie glowy w pracy:)

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 16 sty 2009, 12:02

Juz kiedys pisałam ,ze miałam mezolift,Ullrike,i miałam taka szyjke ,jak Ty.Pełno grudek i siniaków-niestety.Rezultaty- ja nie zauwazyłam.Życzę ,żeby u Ciebie było inaczej.
Juvedermem ULTRA ,czyli z tym środkiem znieczulającym, wypełniałam bruzdy i lwia-bolało :evil: Guzik dzialało to znieczulenie.Oprócz tego miałam znieczulone maścią.To jak musiałoby boleć bez znieczulenia ?!

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 sty 2009, 12:49

urlike
szyja wyglada jakby cie ktos dusil , pewnie ze dwa tygodnie bedfa schodzic ci siniaki ale miejmy nadzieje ze bedzie zadawalajacy cie rezultat

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 sty 2009, 13:19

ullrike, lokropność :cry:
W pracy sie nie pytają co ci jest?
jak miałam przed mezo robiony restylan to mi trochę siniaków nad ustami zostało. tez igłą i też solidna iniekcja. Ale lekarka tego wogóle nie nazywała jakoś specjalnie. Mówiła o 'uwodnieniu", "nawilżeniu" skóry restylanem.

Kurcze, rok temu się nie spodziewałam, że z takimi zabiegami bede za pan brat. :-)

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 16 sty 2009, 14:32

ullrike pisze:Dana ,robilas mezoterapie czy mezolift
oto jest pytanie...zapytam w poniedziałek, juz pytałam ale mam sklerozę ;)

Muflon mam pytanie, czy dojazd do Kasprzyka z autostardy jest zgodny z opisem na stronie - chodzi mi o ilosc świateł :?:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 sty 2009, 14:46

muflon2121 pisze:ullrike, lokropność
W pracy sie nie pytają co ci jest?
Muflon,nie pytaja ,bo nikt tego nie zauwaza,zima jest ,w golfach sie chodzi :-D
Mysle ze trzy dni i sladu po siniakach nie bedzie ,juz zolcieja.Nic z nimi nie robie ,nie chcialo mi sie kupic lipohepu ani nawet auridermu..co lekarz kazal.Samo zejdzie .w ogole sie tym nie przejmuje.
Wazniejsze co bedzie z tym rezultatem, ale obawiam sie ze raczej bedzie kiepski. Albo przynajmniej za maly do ceny zabiegu.
Zmarszczka pozioma miedzy brwiami ,owszem ladnie wyprostowana.
Zawsze by sie chcialo zeby bylo widac wydana kase,a nie tylko na samopoczuciu bazowac.
i liczyc ze no cos tam sie nawilzylo:)
Moze lepiej zainwestowac w nowa plombe w zebie?:)
Bo ta przynajmniej porzadnie widac..hehe

Miraabel
ja grudek nie mam, rozszedl sie produkt po szyi wchlonal .Doktorka stwierdzila ze moja skora jest idealna pod ten zabieg..nie wiem co miala na mysli.
Pewnie taka wiotka...hehe

Marena kwasy robila sobie Kwiatuszek to ja o nie spytaj.
Ja kupilam za porada ..chyba Myry kwasy migdalowe na allegro i jeszcze taka baze do cery tradzikowej pod kwasy i trzeba przyznac ze ladnie cere matuja i wygladzaja.
Czasem jak mi sie przypomni to sobie tym buzke robie i jest fajnie.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 16 sty 2009, 18:02

ullrike,ale fajnie ,że nie masz grudek.Grudki wygladaja okropnie,jak jakies uczulenie,albo jakby cos pogryzło.Masz racje mi te wszystkie świństwa zlazly po 3,4 dniach-tez chodziłam w golfie i miałam wszystko w nosie.Nic nie bylo widac.
ullrike pisze:Albo przynajmniej za maly do ceny zabiegu

No dokładnie.Ja robiłam kilka tych zabiegów no i .... niestety ....spodziewałam sie większego efektu.Może gdyby sie zrobiło ich bardzo duzo to efekt byłby zadowalajacy.Jak przyszłam, to moja lekarka powiedziała ,że mi wystarczy jeden taki zabieg ,bo młoda jeszcze jestem i szyja nie taka zła.He he- nie wystarczył ani jeden ani kilka :evil:

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 sty 2009, 19:49

To ja juz nic nie wiem, czy robić czy nie. Może lepiej zbierac na nowy lift z cieciem szyji u Kasprzyka. jak si e okaże ,ze Muflonkowi dobrze trzyma szyja, to moze najlepsze, bo co wyciete , to wyciete.

Kwasy owszem moge z czystym sumieniem polecić, bo skora stara zejdzie a od spodem wiadomo nowa ładniesza. Ale jak sie potem wyglada lepiej nie mowic. O pojsciu do pracy na drugi dzien zapomnijcie. Gdzies tam moje zdjecia są. Skora schodzi platami i nie wolno jej zrywac ma sama odpaść.

W opisie mesoliftu tak jest napisane, kopiuje:
MESOLIFT
Mesolift - koktajl odmładzający.

Mesolift - to jeden z zabiegów mezoterapii proponowanych na twarz. Jest to zabieg odżywiający i wygładzający zmarszczki. W jego skład wchodzi kwas hialuronowy o działaniu nawilżającym i kwas polimlekowy - substancja naturalnie występująca w organizmie, o działaniu silnie regenerującym i zagęszczającym zwiotczałą skórę twarzy. Dzięki zawartości witamin, mikroelementów, aminokwasów i kwasów nukleinowych koktajl ten, w widoczny i szybki sposób regeneruje skórę, poprawiając jej elastyczność i jędrność. Efekty są zauważalne już po pierwszym zabiegu. Twarz staje się zdrowsza i promienista.

I jeszcze jeden opis mesoliftu:
Mesolift

Mesolift® jest najbardziej prestiżowym i luksusuowym zabiegiem mezoterapii proponowanym na twarz i/lub szyję. Jest to zabieg intensywnie odżywiający skórę i wygładzający zmarszczki dla wymagających pacjentów.

Stosujemy tu czysty kwas hialuronowy - specjalnie przygotowany do rozpuszczania w kompleksie multiwitaminowym NCTF® z laboratorium Filorga®. Uzupełniające działanie tych 2 preparatów daje trwalszy i bardziej intensywny efekt wygładzenia zmarszczek, ujędrnienia, poprawy napięcia i nawilżenia skóry. Kwas hialuronowy to substancja naturalnie występująca w organizmie o silnym działaniu nawilżającym i regenerującym zwiotczałą skórę. Dodatkowo dzięki zawartości witamin, mikroelementów, aminokwasów i kwasów nukleinowych koktajl ten w widoczny i szybki sposób regeneruje skórę twarzy poprawiając jej elastyczność i jędrność. Efekty zauważalne są już po pierwszym zabiegu – twarz staje się zdrowsza, promienista i młoda.

Program zabiegów:

* Kuracja podstawowa : 2-3 zabiegi w odstępach 14-21 dniowych
* Kuracja podtrzymująca 1-2 zabiegi / rok

Zabieg Mesolift stanowi połączenie dwóch składników: niestabilizowanego kwasu hialuronowego i kompleksu bogatego w witaminy, sole mineralne, kwasy nukleinowe i koenzymy:

Uzupełniające działanie tych 2 preparatów daje trwalszy i większy efekt wygładzenia zmarszczek, ujędrnienia, poprawy napięcia i nawilżenia skóry.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 sty 2009, 20:32

Kwiatuszek*, wiesz co? Mnie sie zdaje że trzeba sie troche wstrzymać z tymi zabiegami. Zwykłe mezo- jakies igłowe czy pistolet powinno starczyc. Wywala sie tę kasę, a lekarze to robia te zabiegi i traktują nas jak króliki doświadczalne. Sami nie maja statystyk ilu pacjentkom pomaga, u ilu procent da wymierne efekty. Ale kasę to kurcze na razie my z portfela wyciagamy. Żaden ci wyraźnie nie powie- pomoże albo oszpeci (mam na mysli grudkowanie). Tylko radzi. A potem wyglądasz jakby cie komary pogryzły.

Dana_2 odpisałam na pytanie o dajazd, ale nie widzę tego na kompie. Znowu coś szwankuje w serwisie?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 sty 2009, 20:50

Muflon,świete słowa. Ja przynajmiej z czystem sumieniem moge napisać,ze lasery to sciema. Fotodmładzanie tez ściema. kasa wydana a rezultat żaden. Psałam juz,że kollęzanka była na fraxelu, bolalo jak cholera, poki była napuchnieta, była zachwycona, jak wszystko zeszlo, lipa. widziałam ja na własne oczy. Natomiast wypełniacze chyba warto, jak wstrzykną to potrzyma trochę, przynajmiej w bruzdy. Moja siostra jest troche przede mną i tak twierdzi nt. wypełniaczy,że warto.

Ale Ty Muflon,żałujesz tej mezo czy wyrzucona kasa. Wypowiedz się, bo wiesz ja jestem przed podjeciem decyzi, robić coś czy nie, tak w marcu po 6 miesiacach, miałam zamiar.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”