Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 15 lip 2005, 11:27

Molie zgadzam się z Twoim wizerunkiem malty- sucho, szaro i ...do dupy.....
więcej tam nie pojade-chyba że darmo będą dawali.... :lol:
karaluchów nie widziałam i to całe moje szczęście..... może w tej mojej miejscowości ich nie było. Hotel 4 gwiazdki był żenujący- lata 80 w pełnym rozpadzie.....
pisało w katalogu ze hotel posiada 5 basenów... jak policzyłam jeden basen, jeden brodzik 4X4metry i te baseny (oczka wodne) co się do nich wpada ze ślizgawek dla dzieci to razem dało pięć.... :twisted:
poza tym pierwszy raz na świecie spotkałam się ze słona wodą w basenie :!: o konsystencji kiślu..... jeśli juz mają wode za darmo z morza to dlaczego do k***y nędzy jej nie zmieniają :!: :evil: :evil: :evil: :evil:
generalnie byłam zawiedziona- atrakcji zero...... po prostu lipa....
Po Malcie nie mam ochoty więcej jechać na wakacje w europie.

nie byłam jeszcze zadowolona z:
*Aten....karaluchy w dzień po ulicach biegały i to takie wyrośnięte 10 cm-trowe byki....
*Egiptu- syf nie z tej ziemii w 5gwiazdkowym hotelu, w którym przywitało mnie zakrwawione łóżko..... a reszta to plac budowy....... jak weszłam do morza to do kolan stałam w jakiejś glinie.... miejscowość Hurghada
*Turcji- antalia.... plac budowy, hotel Titanic- 5 gwiazdkowy moloch zrobiony tanim kosztem. udający wielkomiejsci przepych tandetny kicz.....

ciężko mnie zadowolić..... w końcu wiem jak to powinno wyglądać kończe "turystyke i hotelarstwo" :lol:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Gosc3
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Gosc3 » 15 lip 2005, 11:49

Oj Gaga - polubiłam Twoje komentarze :oops: :wink:

Nie tak dawno po raz kolejny byłam służbowo w Rzymie- i nie podobało mi się. Z Włochami- nie sposób było się dogadać po angielsku, ulice -jakieś takie zaśmiecone, zagracone.
Mogę polecić urocze miasteczko - Perugię- 30 km od Asyżu- no coś pięknego.

Bardziej podobała mi się Lizbona i Covilha w Portugalii.

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 15 lip 2005, 12:02

ojoj ja da się polubić moje komentarze to może nawet da się mnie polubić...... :oops: :roll:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
Olka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Olka » 17 lip 2005, 22:56

Witaj Gaga jeśli zdecydujesz :D sie jeszcze lecieć do Turcji polecam ten hotel http://www.kahyahotels.com/ingilizce.htm niedawno tam bylam. Bylo wspaniale!
Mieliśmy All Inclusive (chyba tak sie pisze)
Czysto (pościel i ręczniki zmieniano codziennie), micha pyszna, do morza mialam parę kroków w sumie tylko przejść przez ulice, ale osobiście wolalam basen :D
Warto też wybrać się na wycieczkę do PAMUKKALE- rewelka!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 17 lip 2005, 23:18

Olu- pościel i ręczniki wszędzie zmieniają codziennie, w 5 gwiazdkach nawet 2-3razy dziennie jeśli leżą nie na wieszakach....
ja luie luxus, i nie wystarcza mi basen i kawałek plaży, nie lubie płytek w pokojach, i tandety. koszmarnego wykończenia i złej obsługi w restauracji- a nie daj boże żebym znalazła brudne szudzce.... Poza tym jesli jade na wakacje oczekuje że widoki zetną mnie z nóg.... a wszystkie kurorty Turcja, Egipt, Tunezja są identyczne. :roll:

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 17 lip 2005, 23:22

GAGA to jedź do Maroco :D

Tam na pewno nie bedziesz sie nudzic...no i mozna wiele ciekawych rzeczy zobaczyc...oczywiscie polecam wypad we dwoje :roll:

Ja tam bylam w 3 roznych hotelach, wszystkie super...no i nigdy na nude nie narzekalam, plaza to byl tylko dodatek - no i co wazne jak isc to na plaze płatną :wink:

pozdrawiam Kamila :)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 17 lip 2005, 23:36

Kamilko byłam w Marocco, w super wynajętej willi nad samym morzem w pobliżu Casablanki, w czasie sztormu morze podchodziło 5 metrów pod dom..... było bosko! niedaleko do stadniny koni i tak sobie konikami jeżdziliśmy po plaży :lol:
Cassablanca super- i te targi jak one się nazywały. wiem że gdybym była w hotelu byłabym niezadowolona....
Marrakesh bosko- tylko nie lubie patrzec na biede a tam tego pełno.
No i zorganizowałam wypad w góry niedaleko FES, na polowaniu na dziki- i nigdy więcej nie bede na polowaniu :twisted: to było koszmarne doświadczenie. nie moge nawet słuchac o krzywdzie zwierzęcej.
Było milutko.... cięzko Ci będzie znalezć miejsce w Europie gdzie mnie nie było..... :oops:

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 17 lip 2005, 23:42

Wiem, ze bosko jest w Maroco, ja mialam przyjemnosc sie bawic na imprezie i nocnej i dziennej (basenowej), wtedy u ksiecia...aktualnie krol Maroka...po prostu nie zapomniane chwile :!: :shock:
Nawet mam zdjecie z nim, kiedy przyjechal z tortem w moje urodziny na ta impreze....akurat tak trafilo :roll:
Przejazdzka motorowka z ksieciem, impreza w stadninie koni u ksieznej itp...mam same mile chwile...
A ja tam lubie te osły, tych ludzi, te motory i ten ciagly halas :wink:
A z tesciowa bylam nawet zrobic sobie malowidla na rece :wink:

W Marakeszu jest super, jak dla mnie bajka....nawet bylam na wystepach w plenerze o Alibabie i 40 rozbojnikach, pozniej kolacja i przyspiewki itd

Bylam w Casablance, Marakeszu, Rabacie i Meknesie....i pare wiosek ktorych nazw nie pamietam :D

Wiele by pisac o tym kraju...dla mnie extra :!:

A tak na marginesie to Maroko lezy w Afryce, to juz nie Europa :wink:

pozdrawiam Kamila :)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 17 lip 2005, 23:52

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 17 lip 2005, 23:55

Kamila jest tak blisko że to Europa jeszcze..... :lol:
i w Rabacie też byłam, jak sie te targi nazywają?? siut?? jakoś tak?? nie moge sobie przypomnieć..... Ty bedziesz wiedziała??

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”