RASIZM

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
milucha
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: milucha » 14 kwie 2007, 12:29

Czytajac co niektore posty widac skad sie bierze Ku-Klux-Klan, hitleryzm i tym podobne...!
Marzenia sie spelniaja,trzeba tylko mocno chciec...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 kwie 2007, 14:23

Cóż... Dyskryminacja rasowa, płci i wiele wiele innych istniały od zarania dziejów i myślę, że istnieć będą- nie wiem czy zawsze, bo nie potrafię tak dalece spojrzeć w przyszłość. Chyba jest to wpisane w jakimś tam stopniu w ludzką naturę. Można z tym walczyć, przeciwstawiać się, można też nie zaprzątać sobie tym głowy lub nawet popierać. Ja staram się nie przekreślać żadnego punktu widzenia, bo moim zdaniem prawda zawsze leży gdzieś po środku...

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 14 kwie 2007, 16:25

milucha a czy jestes przyjazna cyganom w Polsce?
czy na zapowiedz przyjazdu obcokrajowcow (azjatow, o ile sie nie myle) do pracy w Polsce patrzysz z zadowoleniem?
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 14 kwie 2007, 16:28

tak naprawde, to wszyscy dzis są tacy nowocześli i tak otwarci na świat i dla ludzi wszelkich ras, a gdy przychodzi co do czego to większoć zachowuje się jak by mieli starcie z dzikiem :roll:
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
milucha
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: milucha » 14 kwie 2007, 17:10

ewelina a czy Chicago bylo przyjazne polakom w USA, kazal Ci ktos wracac do domu, bylas dyskryminowana...?

Sama sobie odpowiedz na to pytanie, ja zamkne kurtyne i zaklaszcze: Bravo..
To tyle...
Marzenia sie spelniaja,trzeba tylko mocno chciec...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 14 kwie 2007, 17:29

Ja naprawde czasem wstydze sie za moich rodakow-ksenofobow, rasistow:x

Zawsze kiedy moji ""kolorowi"" znajomi pytaja czy warto zwiedzic Polske-Niestety odradzam im (proponuje np.Grecje) , mowie otwarcie o naszym polskim nastawieniu do innego koloru skory i kultury.To samo z zaprzyjaznionymi gayami-Nie chce zeby po powrocie wrocili , pobici i zniesmaczeni zachowanie moich rodakow .Przykre to ale prawdziwe :?

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 14 kwie 2007, 19:47

stany ogolnie sa przyjazne innym narodom az zabardzo do stopnia naiwnosci, dlatego doszlo do tragedii 9,11!
chicago slynie z najwiekszej polonii, i ja sama czesto wstydze sie przyznac do swojego pochodzenia mam rodzine w londynie i wiem ze jest podobnie. polacy generalnie nie maja dobrej opini nigdzie. chicago jest podzielone na dzielnice, i naprzyklad tam gdzie sa biali nie ma wielu czarnych, tam gdzie sa czarni strach pojechac bialej ososbie, i naprawde niechec do czarnych jak rowniez hindusow najczesciej jest wynikiem nienawisci ich samych do rasy innej niz ich wlasna.
jezeli jestescie anty i jest wam z tym dobrze to super, ale zaloze sie ze do pierwszego kontaktu z prawdziwym gettem, czy harlemem.
mieszkam wsrod bialych i nigdy nie mialam zadnego problemu, ale wystarczy pojechac na south i jesli wogole wrocisz cala i zdrowa to napewno okradziona.

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 14 kwie 2007, 21:08

ewelina pisze:stany ogolnie sa przyjazne innym narodom az zabardzo do stopnia naiwnosci, dlatego doszlo do tragedii 9,11!
Ewelina chyba upraszczasz sprawę.... bez przesady... naprawdę tak uważasz?

kala1122
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: kala1122 » 14 kwie 2007, 21:14

Nie uwazam siebie za rasistke lub osobe przejawiajaca ksenofobie. Nie mam zamiaru nikogo palic na stosie, wieszac czy tez wysylac do gazu lub do kamieniolomow. Nie jestem osoba ktora nienawidzi kogos tylko dlatego, ze ma inny kolor skory badz wyznaje inna religie niz moja. Jednak uwazam , iz czarni sami wykreowali taki wizerunek o jakim mowi ewelina. Moja corka od roku mieszka na florydzie, znajomi od kilku w chicago i nie sadze aby ich "opowiesci" o murzynach byly wymyslone, bo i po co? Ponadto zastanawiam sie Milucha czy rodowici Niemcy sa tak przyjazni polakom i czy nigdy nie spotkalas sie jako polka z ich strony z przejawem rasizmu?

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 14 kwie 2007, 22:11

oczywiscie ze skladalo sie na to wiele innych spraw ale miedzy innymi to ze mogl tu zamieszkac kto chcial, latac samolotami kto chcial bez zadnego sprawdzania danych, nie bylo rowniez takich dokladnych kontroli jak teraz, amerykanie sa a raczej byli ufni i ufali ze swoim przyjaznym nastawieniem zyskaja przyjazn innych.
jesli chodzi o dyskryminacje polakow, to wcale sie nie dziewie ze sa tak traktowani, sami na swoj wizerunek ciezko pracuja, jak ich sie nazywa w londynie, nie trzeba wspominac wszyscy wiemy!
milucha nigdy nie odpowiedzialas na moje pytanie?
-asia pisze:
ewelina pisze:stany ogolnie sa przyjazne innym narodom az zabardzo do stopnia naiwnosci, dlatego doszlo do tragedii 9,11!
Ewelina chyba upraszczasz sprawę.... bez przesady... naprawdę tak uważasz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”