Moderator: Zespół I

Samo umieranie nie boliullrike pisze:Umieranie chyba bardziej boli od jakiegos jednego krotkiego zabiegu.
ja bym chciala poleczyc sie we Francji np.:)anima60 pisze: . Spróbujcie się leczyć za granicą.

Niestety moje Panie ,ale taka jest dzisiejsza służba zdrowia. Mam mamę chorą na boreliozę, kleszcz ugryzł ją 17 lat temu i robiła 13 testów, z którego tylko jeden był dodatni. W dodatku podstawą aby dostać jedyny antybiotyk, jest dodatkowy wynik dodatni z punkcji w kręgosłup oznaczający neuroboreliozę. W Gdańsku i w Warszawie wynik ujemny,dopiero w Szczecinie dodatni. Lekarze z dwóch pierwszych klinik umyli ręce mając podkładkę w postaci badań i martw się pacjencie sam co dalej. Nie dali jej antybiotyku mimo,że stan jej był straszny. To świństwo bo lekarze wiedzą,że ta choroba im dłuższa, tym ciężej ją wykryć i ciężej ją leczyć. Więc pozostaje wiele do życzenia jeżeli chodzi o naszych lekarzy.ullrike pisze:Niestety ale gros lekarzy a i cala machina sluzby zdrowia tak doprowadzila do ograniczonego zaufania w ich kompetencje.
,ze jak sie pacjent sam o swoje zdrowie nie zatroszczy i nie pomysli nad tokiem leczenia i o jakie badania sie upomniec to marne szanse ze trafi na lekarza ktoremu sie bedzie chcialo chciec konkretnie skierowac i wyleczyc .