Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: beata-malgorzata » 20 lut 2013, 10:58

No co Ty Niebieska , toz to mlodzik ! Nie wolno! (giggle
Jak by zobaczyl ze wstawilam zdjecie to by mi sie oberwalo hehe

Jak juz prasujesz to znaczy ze ..nic Ci nie dolega (shake Ale pilnuj sie bo to nie zarty .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 20 lut 2013, 11:05

beata-malgorzata pisze: Jak by zobaczyl ze wstawilam zdjecie to by mi sie oberwalo hehe.
ciekawe czy by sie rozpoznal po tym kawalku, ktory mam na mysli (rofl
beata-malgorzata pisze: Jak juz prasujesz to znaczy ze ..nic Ci nie dolega (shake Ale pilnuj sie bo to nie zarty .
usmierzylam sie swoim cudownym lekarstwem.
wiekszosci z nas dolega bol kregoslupa, siedzacy tryb zycia temu sprzyja.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 20 lut 2013, 11:13

hejka no jest ostatnio o kręgosłupie ,w sumie rozpoczeła urlike, potem dołaczyłam ja,w każdym wieku może nam zaczać dokuczać i nie ma reguły że to przychodzi z wiekiem, młodzi ludzie też są operawani , nawet bardzo młodzi,
niestety jak ktoś już zachoruje na dyskopatie kręgosłupa, to się musi pogodzić z faktem, że dyskopatia jest do konca życia, i duzo zalezy od nas, jak będziemy się oszczędzać i jeżeli zajdzie taka potrzeba, naprawiać operacjami, operacja to nie wyrok, chociaż cięzko początkowo się z tym faktem pogodzić
jagna - tak, ja mialam operacje na kręgosłupie szyjnym, dyski mi całkiem poleciały i juz nic nie pomagało, jedynym wyjściem była wymiana zepsutych dysków na sztuczne implanty dysków, mam wstawione dwa dyski/implanty najnowszej generacji, kręce głową w lewo i prawo, w doł i do gory na razie mniej ale jednak, nie nosze kołnierza ortopetycznego i jedyne zalecenie to nie dźwigać, i nie forsować się, zalecenie - oszczędzający tryb życia, jedynie obecnie dokucza mi ból barku i ramienia prawego, a przed operacją dokuczałą mi lewa ręka, teraz mam jakby spięte mięsnie, niestety po operacji takie przykurcze powięzi się zdażają, a na obecnym etapie nie wolno mi tego rozmasować, zostaje tylko farmakologia, ale wiem od osób które są po (już pół roku) że to minie i tak bywa,ogólnie z każdym dniem czuje się coraz lepiej, akupunkturę też polecają neurochirurdzy na początku kiedy jest ból, a kiedy jeszcze nie ma zmian pod nóż, można też znaleźć dobrego chiropraktyka albo osteopatę
niebieska zrób wkońcu MRI lub TK tego lędżwiowego, sam ci się nie wyleczy (shake

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 20 lut 2013, 11:24

marena43 pisze:niebieska zrób wkońcu MRI lub TK tego lędżwiowego, sam ci się nie wyleczy (shake
no wlasnie ,bo to ze lykniesz tabletke usmierzajaca bol to tylko na chwile przestanie bolec ,a problem gdzies tam dalej tkwi.A jeszcze rzucilam okiem na wlasciwosci tego nimesilu...i niech go licho
http://sprawdzlek.pl/nimesil/" onclick="window.open(this.href);return false;

jeszcze taka sprawa ze od diagnozy do wyleczenia tez dluga droga.Bo i co z tego ze ja sobie sprawdze badaniem ze mam wodonercze ,albo ze moja nerka zyje w 20% ..samym rozpoznaniem sie z tego nie wylecze,trzeba bedzie ciagnac dalej.A ja najczesciej badania porobie i na tym sie konczy:) ..dlatego szacun dla Mareny za konsekwencje w leczeniu.

Beata..jejku jak to dzieci rosna!! ,z takiego chudego szczypiorka w 2010 roku taki men sie rozwinal. (clapping
Gdzie on tak cwiczy ze taki z niego paker,no szok :)
to ci masz synka!

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 20 lut 2013, 11:38

Ullka , musisz sie zabrac za siebie , tak jak Marena za kregoslup , tak Ty za chora nerke , nie lekcewarz tego , zdrowie sie ma jedno .

Jak widzialas mlodego to byl jesze niski wzrostem , teraz urusl i wymeznial . Sport uprawia ciagle , rozny , nawet trenuje boks (nie bardzo jestem tym zachwycona , ale coz mam robic ?) A od dwoch lat konsekwentnie cwiczy w domu bez sprzetu czy innych maszyn ,. Sam wymodelowal sobie sylwetke i te fajne kaloryferki .. (happy Az wstyd ze ma gruba matke co to ruszac sie nie umie , zadnych cwiczen , zadnego sportu . Dorastam do mysli ze powinnam zaczac biegac i zmienic nawyki zywieniowe . Codziennie slysze co to powinnam jesc , a czego mi nie wolno , jak zaczac uprawiac sport itp . Dobry z niego by byl trener i nawet doradca zywieniowy . Moze wreszcie zastosuje sie do jego wskazan , niedlugo lato ...
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 20 lut 2013, 11:47

gdybym nie wziela nimesilu nie wstalabym z lozka, jedyny, ktory pomaga na ostry bol, a nie zdarza sie on tak czesto, zebym sie watroba martwila.
a czy wiesz jak zwykly gripex rozwala watrobe?
a przeciwbolowe bez recepty? (na recepte tez zreszta).
zadne, ale to zadne piguly nie sa obojetne, wiec ja ich nie lykam jesli nie mam wyzszej koniecznosci i wskazania lekarza, nawet witamin.
jasne, ze trzeba leczyc dolegliwosc a nie bol, ale jakos do pracy i zycia zebrac sie musze.
chory kregoslup to nie guzek, co to sie wytnie i po sprawie, to nie choroba, co sie wyleczy farmakologicznie w ciagu przewidywalnego czasu.
marena jest bardzo dzielna, operacja szyjnego to bardzo powazna sprawa, zle przeprowadzona moze sie skonczyc tragicznie.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 20 lut 2013, 11:57

niebieska, ale więcej jest dobrych niż złych operacji, na szczęścię nie jestem tymi 2 % nieudanych (rofl a jak ból ci juz nie da żyć, to sama pomyślisz o leczeniu, ja rok temu w zyciu takiej obcji pod uwage nie brałam , wtedy miałam w głowie lift, a kręgosłup mi dokuczał raz bardziej, raz miej, od dawna, ale czasami musi byc ta kropla....ja biore ketonal 100 mg też rozwała żoładek ,coś za coś, albo ból kręgosłupa, albo żołądka
urlike musisz się kopnąć w zadek i wyleczyć nerkę, coś zrobić, żeby nie doszło sytuacji że zostanie już tylko dializa
piszecie że jestem odważna, a jaka to odwaga, po prostu chce się normalnie żyć i cieszyć wiosną, latem, nową gembą i ciuchami...kwiatkami i slonkiem (flower)

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 20 lut 2013, 12:06

marena, nie kadze Ci, ale to dla mnie jest odwaga.
jak sie poczyta co zawiera te 2% to sprawy nabieraja innego wymiaru, zreszta moja rehabilitantka nie tak calkiem rozowo mi to opisywala jak brzmi 2%.
predzej czy pozniej pewnie bede Cie prosila o dodanie odwagi.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 20 lut 2013, 12:10

Kwiatki dobre na zmartwienia . Ode mnie .
Bratki kwitna na parapecie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty