jakie żeńskie imiona Wam się podobają??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 25 sty 2009, 15:24

ja wiem o co chodzi... np o Jennifer Sroka czy Ayla Kisiel,znalazlam takie w internecie :badgrin:
Moje nazwisko na szczescie nie jest takie "spolszczone" czy jak to ujac ;) wiec pasuja troszke inne imiona,ale jenny czy jessika w zyciu bym nie dała
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

sziwa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: sziwa » 25 sty 2009, 15:31

Vivien śliczne. W najbliższym czasie nie planuje dziecka ale jak kiedyś będzie to najprawdopodobniej Larisa lub Olimpia a synek Dorian.
Samolot to nie wszystko, chce mieĂŚ prywatne linie, niebo i lotnisko ... :)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 25 sty 2009, 15:44

Hmmm... my z mezem juz postanowilismy,na 99,9% zostala ochrzczona Mają, Majeczką ...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... _1_206.gif
na szczescie nie jest jeszcze takie pospolite :!: I kojarzy nam sie z wiosna, z kolorem zółtym i zielolym... takim ciepłem.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 25 sty 2009, 16:00

w zyciu bym nie dala jessica, jennifer czy pamela :? :roll:
Podoba mi sie Daniela:D Tez bede chciala dac corce (o ile beda ją kiedys miec:P) jakies uniwersalne imie- zeby pasowalo w UK i w PL :)

Lubie tez Zuzia, Julia...Ale nie chce zeby w UK wołali na moja coreczke Susie :P
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 25 sty 2009, 17:10

hmmmm. Londyjka, jezeli Sophia Ci zbrzydla, to jest duze prawdopodobienstwo, ze i tak bedzie z Ayla, albo jeszcze jakims innym bardzo orginalnym imieniem. Pozatym nie zabardzo potrafie wymyslic jakies zdrobnienie do tego typu imion. Ja wiem, jaka jest teraz moda, i jak daja teraz na imie dzieciom. I wiecie co? Za jakis czas, kilkunastoletnia Ania, Kasia, Marysia - to bedzie prawdziwa egzotyka :)

Ja sobie wymodzilam jedno imie do bierzmowania, ojesu jak mnie sie ono wtedy podobalo, juz kombinowalam zeby zmienic swoje :D. Przeszlo mi, ale imie zostalo. I wstydze sie, ze wogole sama sobie zrobilam cos takiego. Nawet sie nie przyznaje publicznie :x

Maja jest ladnym imieniem, i bardzo pasuje do malej dziewczynki. Ale powiem Wam, ze nie potrafie sobie wybrazic doroslej kobiety z tym imieniem.

Londyjka luknij sonie na te strone, to tak odnosnie tego, ze Maja nie jest imieniem pospolitym ;) http://gorny.edu.pl/imiona/

Juz to byla napisane, ale j ja sie pod tym podpisze - imie adekwatne do pochodzenia i nazwiska ;)

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 25 sty 2009, 18:48

Rina pisze: Maja jest ladnym imieniem, i bardzo pasuje do malej dziewczynki. Ale powiem Wam, ze nie potrafie sobie wybrazic doroslej kobiety z tym imieniem.
Mam kolezankę o imieniu Majka - ma 35 lat i bardzo to imię do niej pasuje.
Jednak wiem Rina o czym mówisz. Mi tez wiele imion fajnie brzmi w stosunku do małej dziewczynki ale juz w odniesieniu do dorosłej kobiety, czy babci - zupełnie nieciekawie aby nie powiedzieć groteskowo.

Swojej córce dałam na imię Dominika ale to było 15 lat temu. Dzis pewnie byłaby Polą a może Inką....
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 25 sty 2009, 19:35

a ja mam chrzesnice o imieniu Maya i jest kochanym maluszkiem 8-) Skonczyla roczek:D
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 25 sty 2009, 19:44

Miałam kolezanke Józefine. I tyle o ile imie takie kojarzylo i kojarzyc bedzie mi sie z babcia. To jej ono naprawde pasowalo ;) Wiec wszystko zalezy
Znam jedna dorosla Maje, ma prawie 2 metry wzrostu i gra w kosza :P
Maja zawsze z delikatnoscia, wdziecznoscia, taka dziewczecoscia mi sie kojarzy. Az tu nagle - prawie, ze basem gdzies pol metra nademna slysze - Maja, milo mi ;)
Wiec widzicie, ze tutaj to ja slabe wzorce mialam ;)

A malutkich Maj to 5 znam - no i to rzeczywiscie takie Majeczki sa :-D

Ja wiem, ze to jest duzy problem dla rodzica wybrac imie. Ale najlepsze jest to, ze tego imienia sie pozniej nie uzywa za czesto.
Maz to do mnie niunia albo niuniuśka - albo wogole jakos obciachowo :badgrin: Jak powie mi kasiu, to az mi dziwnie hehe.
Znajomi - rina albo sobie nazwisko przekreca.
Mama - rybciu :evil: - nie lubie tego jak nie wiem co.
Katarzyna to tylko listonosz albo kurier uzywa :badgrin:
A Kasia to bardzo rzadko moj brat, no i moj maz jak sie na mnie wkurzy :p
No a dla dzieci to bede - mamunia :badgrin:

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 25 sty 2009, 21:48

A ja wam powiem,ze nie znam zadnej Mai ;) ( Az mnie zaszokowaly wyniki na stronie co podala Rina.) Tylko z serialu "pierwsza milosc" ta blondynkę Marysie nazywaja Maja, pasuje jej to imie,mi sie kojarzy ono z taka swiezoscia....wiosna...no i moj dzidzius urodzi sie na wiosne wiec co to duzo juz wymyslac. ;)
Poza tym zawsze podobalo mi sie to imie. A malo jest polskich imion ktore by mi sie podobaly naprawde.
A z takich bardzo popularnych to podoba mi sie Ania, Weronika.

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 25 sty 2009, 22:09

:) Mojej sasiadki corka urodzila sie w Maju - tez nad imieniem duzo nie myslala :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”