Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 12 maja 2006, 21:59

Hejka
A ja mam takie pytanie związane po czesci z medycyną i mam nadzieję, że mi pomożecie
Moja kumpela chce iśc na technika elektroradiologii i zastanawia się czy warto, czy jakaś praca po tym będzie i czy jej to będzie w czym pomocne jak uważacie?
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Kobietka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Kobietka » 20 maja 2006, 00:48

No to dołączę się jeszcze ja :wink: Kończę właśnie 3 rok fizjoterapii(licencjat).Bronię się za miesiąc, egzaminy dyplomowe za niecały miesiąc, a ja jeszcze pracy nie skończyłam i do pełni wiedzy w mojej główce też jeszcze daleko :? Ale mam nadzieje,że jakoś sobie poradzimy :wink: Planuję też zdawać na magisterekę w tym roku,ale jeszcze nie wiem gdzie(bo u mnie już nie ma)...A dalsza przyszłość-to jeśli dobrze pójdzie-wyjechać na kilka lat za granicę,nauczyć się dobrze języka,znaleźć pracę w zawodzie,dokształcić się tam, no i wrócić z masą pieniędzy :lol: To oczywiście ta lepsza opcja, o gorszej nie piszę,bo lepiej narazie nie brać jej pod uwagę :wink: Aha po drodze oczywiście gdzieś tam musi znaleźć sie miejsce na ślub i dzieciaczka :D
nowe uszy...ma³a rzecz a cieszy :)
13.07.2006r-korekcja uszu-dr Brzuchanski

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 20 maja 2006, 13:01

Michitka pisze:Hejka
A ja mam takie pytanie związane po czesci z medycyną i mam nadzieję, że mi pomożecie
Moja kumpela chce iśc na technika elektroradiologii i zastanawia się czy warto, czy jakaś praca po tym będzie i czy jej to będzie w czym pomocne jak uważacie?
mój znajomy to kończył...
stwierdził, że żeby się utrzymać samodzielnie (jak w każdej gałęzi medycznej zarobki opłakane) musiał by pracować na 2 lub 2 i pół etatu co by go wykończyło zupełnie o ile bylo by realne czasowo...
teraz pracuje bez związku z zawodem i studiuje inny kierunek (AWF o ile się nie myle)
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 20 maja 2006, 19:22

już kiedyś chyba był podobny temat. :oops: No ale ja się też dołącze, kiedyś chciałam być lekarzem, no ale ostatecznie dostałam się na chemię i prawo. Skończyłam prawo, później aplikację i praktycznie od zakończenia studiów pracuję w zawodzie.

Obecnie jestem na lekkim "urlopie", tzn. pracuję na własną rękę, co mi się coraz bardziej podoba, a jak mi się znudzi, to pójdę znów pracować dla kogoś, zobaczymy. Najbliższe plany to zrobić doktorat z prawa pracy.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 20 maja 2006, 19:51

agatapas a jaka aplikacje zrobiłaś??
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 20 maja 2006, 20:02

Domicana skończyłam aplikację radcowską. Jak szłam na studia strasznie chciałam zostać prokuratorem. Interesowało mnie prawo karne. Skończyłam nawet dodatkowe przedmioty, tj. medycyna sądowa, psychiatria sądowa, kryminologia i kryminalistyka. A później chyba na 3 roku wylądowałm w prokuraturze na praktyce. No i wtedy zobaczyłam jak w naszym kraju wygląda praca prokuratora.

Po studiach chciałam się poświęcić karierze naukowej, ale ostatecznie wyszło jak wyszło :lol: Miałam trochę inne plany, ale teraz nie jest źle, choć nie jest różowo, to mam ten komfort, że mam wolny zawód i nie musze od nikogo zależeć, a poza tym chyba się sprawdzam w tej robocie :wink:

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 21 maja 2006, 11:15

agatapas pisze:A później chyba na 3 roku wylądowałm w prokuraturze na praktyce. No i wtedy zobaczyłam jak w naszym kraju wygląda praca prokuratora.
dokładnie praktyki to czasem błogosławieństwo...

po praktykach też się rozmyślałam z wielu specjalizacji...
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 23 maja 2006, 17:20

dziewczynki czy ktoraś z Was pracuje w firmie spedycyjnej :?:

brr jutro ide na rozmowe wlasnie do takiej duzej firmy i troche sie boje...co ja mówie troche UMIERAM ZE STRACHU :!:
to bedzie moja pierwsza poważna rozmowa dot. pracy, dzis wlasnie wyslalam bajera odpicowane Resume i zobaczymy :roll:

tak mi to wpadło ni z gruchy ni z pietruchy...sama nie wiem czy sie cieszyc, ja dopiero jedna nogą jestem na 5 roku studiów...ale może to dobry czas na zaczęcie pracy.... :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 23 maja 2006, 22:28

Dominikana bedzie dobrze :wink: POWODZENIA NA ROZMOWIE :!:

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 28 maja 2006, 18:16

A właśnie wrócę znowu do technika elektroradiologii, nie chodzi mi oto czy opłacale czy nie, ale czy warto na coś takiego iść???
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”