prezent na ślub

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
dan
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: dan » 29 maja 2006, 14:33

Oryginalnym prezent.. bilet na przelot samolotem wycieczkowym z możliwością wykonania fotografii okolic i domu Pary Młodej.
W ubiegłym roku moi znajomi doznali takiej przyjemności. Byli zachwyceni.
Po operacji K.I.N.O.L.A 10.05.2006 dr Skupin

Awatar użytkownika
ewa13
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: ewa13 » 29 maja 2006, 16:30

A ja tak jak wiekszosc proponuje pieniazki ;-) Myse ze kwota waha sie w granicach 400-500 zl wiecej powinni dawac chrzestni mlodej pary.
Do pieniazkow mozna dolozyc fajny akcent w postaci prawdziwej zmieonej gotowki w postaci brykietu http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ykiet2.jpghttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ykiet3.jpg
Na alegro jest w cenie 9,99
Juz po operacji noska u Dr Skupina Mega zadowolona ;-)

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 09 cze 2006, 13:19

Ja mam taki problem,slub mam w grudniu i 3dni po slubie wracam tu do Anglii,w Polsce nie mam juz nic,chodzi o mieszkanie i inne rzeczy-wszystko przywiozlam tu lub porozdawalam.no i problem polega na tym ze tu mam wszystko z agd itd.do polski bede jechac samochodem i co zrobic rzeby mi goscie nie ponadawali poscieli,zelazek itd.bo potem tylko problem z tym po pierwsze wszystko mam,a po drugie problem z przewiezieniem tego wszystkiego,bagaznik zawsze mam zawalony jak wracam z Polski a nie jest zbyt duzy bo mamy sportowe auto.Jak dac do zrozumienia ludziom,ze pieniadze sa najlepszym wyjsciem,myslalam,ze sie domysla,ale nawet moja siostra spytala co mi kupic i musialam jej tlumaczyc jaki to problem potem z prezentami,kwiatow tez nie zabiore najwyzej komus rozdam.Co mam zrobic dziewczyny??

Awatar użytkownika
agulek100
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: agulek100 » 09 cze 2006, 13:32

margo, myślę, że możesz poprosić rodziców albo świadków( jesli Ty mieszkasz w Anglii) żeby sugerowali gościom, którzy zapytają, że wolelibyście pieniądze. A jeśli nie to, to może coś dla Was( nie sprzęt do domu) - nie wiem, może jakieś dobre szlafroki dla Was albo jakiś super zestaw kosmetyków dla Ciebie i męża. Tzn. chodzi mi o jakieś fajne rzeczy osobiste. Swoją drogą, myślę, że gości zdają sobie sprawę, że nie będziecie do Anglii wozić mikserów, żelazek lub telewizorów :wink: Pozdrawiam i gratuluję [smilie=mylove.gif]
7 marzec 2006 - new beautiful nosek :)- dr Piotr Skupin

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 09 cze 2006, 13:41

Tak zrobie,ponformuje nasze matki , siosty i babcie-bo im mozna bez problemu powiedziec w czym rzecz i mysle,ze goscie beda sie podpytywac co bysmy chcieli i wtedy one bede mowic ze pieniadze najlepiej,im bardziej wypada to powiedziec niz nam.Tutaj nawet wejscia do pradu na agd.sa inne wiec,musialabym przejsciowki pokupowac.mi nie chodzi o to zeby kase zebrac czy cos bo tu i tak wszystko jest drozsze ,ja za miesiac za mieszkanie place 6tys zl.my slub bierzemy dla siebie a nie dla prezentow,ale skoro nikt z golymi rekami nie przychodzi,to wiadomo,ze w moim przypadku pieniadze beda najodpowiedniejsze.

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 09 cze 2006, 13:45

Margo a może umieść dyskretną informację na zaproszeniach? :roll:
Kiedys widziałam taki fajny wierszyk, dyskretny, ale każdy wiedział o co chodzi :)

A jeśli chodzi o kwiaty...hmmm..jeśli nie chcesz ich dostać to możesz zrobić tak jak moja przyjacióła - każdemu przy zaproszeniach mówiła, by nie kupował kwiatów tylko zabawkę, grę planszową etc. Następnie przekazała to wszytsko do Domu Dziecka :) i ona była zadowolona bo nie szkoda jej było wyrzucać i dzieciaki :)

Awatar użytkownika
agulek100
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: agulek100 » 09 cze 2006, 13:58

martka, jeśli chodzi o kwiaty, to ja też byłam na ślubie, gdzie zamiast kwiatów, para młoda( a raczej świadkowie) zbierali pieniądze na dzieci z domu dziecka do specjalnej skarbonki. Całkiem rzeczowy pomysł, chyba też tak zrobię, to bardzo miłe. Poza tym kwiaty zwiędną, a dzieci przez dłuższy czas będą miały radochę z prezentów
7 marzec 2006 - new beautiful nosek :)- dr Piotr Skupin

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 09 cze 2006, 14:01

Jesli chodzi o te zabawki to to samo myslalam,zeby tak zrobic i potem zaniesc do domu dziecka dzieciom,akurat w moim miescie jest dom dziecka.

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 09 cze 2006, 14:06

To jest naprawdę piękny pomysł :)
Fakt, że kilka osób przyniosło i tak kwiaty ale większość (ze 150) przyniosła właśnie zabawki. Było tego naprawdę sporo, a ile radości to potrafie sobie wyobrazić :):):)

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 09 cze 2006, 16:52

martka007 pisze:A jeśli chodzi o kwiaty...hmmm..jeśli nie chcesz ich dostać to możesz zrobić tak jak moja przyjacióła - każdemu przy zaproszeniach mówiła, by nie kupował kwiatów tylko zabawkę, grę planszową etc. Następnie przekazała to wszytsko do Domu Dziecka :) i ona była zadowolona bo nie szkoda jej było wyrzucać i dzieciaki :)
...moi rodzice właśnie pół godziny temu wyszli na ślub syna znajomych i on ze swoją przyszłą małżonką :) do zaproszeń dołączyli kartkę z prośbą, by zamiast kwiatów przynieść słodycze, które przekażą dzieciom z Domu Dziecka :)

...jak ja będę brać ślub też tak zrobię... 8)
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”