Polityka...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 28 mar 2006, 09:39

Dordi ja tez sobie dozuje wiadomosci z kraju ;) inaczej narazam na zbytni szwank moje nerwy ;)

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 28 mar 2006, 21:26

ja musze być na bieżąco z wiadomościami bo mnie na studiach ten temat nie ominie, ale teraz jak to oglądam to naprawde czuje sie jak w kinie na jakiejs kiepskiej komedii :roll:

dzis za kare na seminariach, za to że mialam zbyt wybuchowe gadki, pan dr kazał mi sie za tydzien przygotowac z wystapieniem- 40 minutowym na temat mojej pracy :evil: cóż za złośliwy Pan dr, a mówi ze chce mnie utemperować :lol:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 30 mar 2006, 12:31

"Polityka jest gorsza niz prostytutka.Prostytutka robi swoje i idzie do domu.Polityka sie ciagnie jak papier przyklejony do dupy i nie chce sie odlepic".Gdzies kiedys wyczutalam takie przyslowie ,w jakims brukowym pisemku..Niezbyt kulturalne ,ale jakze prawdziwe..Staram sie wogole nie otwierac wp.pl.Zawsze bowiem wtedy,mimo woli otwieram jakis artykul i zaczyna sie we mnie gotowac..Dzis o kiepskim wizerunku Kaczynskiego i jego 100 dniowych rzadach.Czy naprawde prasa nie ma nic lepszego do roboty-tylko wyciaga jakies brudy??Od artykulow moga byc tylko gorsi podartykulowi "pisarze".No same poprostu perelki..My tu gadu o Kaczynskim-a ktos wyjezdza z Kwasniewskiem..Az sie chce powiedziec "a co ma k..piernik do wiatraka"Spychologia na kazdym kroku,dziecinada,obrzucanie sie blotem i zero odpowiedzialnosci..Ktos zrobil brzydka kupke i nagle nikt sie nie chce przyznac.Naprawde to smutne..Obrady sejmowe??Mozna to przyrownac do kolka z "drama" tyle,ze w kolkach teatralnych i ludzie i twarze sa ciekawsze.Jestem zywym dowodem tego,co sie dzieje w panstwie..Jesli nie jestes Paris Hilton,ani corka Gatesa-a marzy Ci sie rownie wielka fortuna-to napewno nie w Polsce.Nie znosze nepotyzmu,korpupcji i jednego wielkiego zlodziejstwa w naszym kraju..I nie dlatego,ze moze nie bylabym zdolna-bo sadze,ze bylabym...ale dlatego,ze sa jeszcze tacy ludzie jak moi rodzice i im podobni,ktorzy brzydza sie w.w cechami.I im nie moglabym patrzec w oczy z podniesiona glowa..Wkurza mnie miernota ludzi reprezentujacych,ich zasob slownictwa na poziomie przedszkolaka,wykuty slang marketingowo-rynkowy..,trownienie pieniedzy na rzeczy czwarto a nawet piecio rzedne,lenistwo (wiele ustaw nie zostalo dopracowanych w czasie),prawo polskie (ma takie dziury-jak WLk Kanion-szczegolnie prawo rodzinne i spoleczne)Nie chce narzekac na moj kraj,naprawde nei o to mi chodzi ,tylko o to,ze ja nie chce zyc i wegetowac..Nie chce robic wyborow w podstawowych rzeczach (tusz czy spodnie w tej samej cenie?) ,nie chce partycypowac w zyciu opartym na zagladaniu w cudze gary,lozko ,zycie,zazdrosci,oraz plotkowania.A wiem :? niestety wiem,ze jak jestem w Polsce to przesiakam tym na nowo.Mowia-"z kim przestajesz,taki sie stajesz".To forum jest selekcja,sa zasady-jak sie ie podoba-na drzewo.>Dlatego tak duzo tu madrych,dojrzalo myslacych kobiet.Starcia sie zdazaja-ale poziom forum jest wysoki..Natomiast wczoraj weszlam na forum sportowe sfd.pl-rozpacz...Ludzie wrzucaja sobie od gejow,dziwek,->Czyli to od czego ja uciekam-prostactwa,malkontenctwa,zawisci..
Moja mama mowi,ze gdbyby mialy byc ponownie wybory do rzadu,taknaprawde nei mial by kto pojsc do urn..Zostaja starzy,mlodzi wyjezdzaja,a ci co zostaja nei chce brac w tej szopce udzialu...Czy cos sie zmieni??Zobaczymy.Jedni mowia,ze "gdybysmy,zaczeli 15 lat temu.." bla bla bla,..Ja mysle ,ze musimy po piewsze zmeinic nasza mentalnosc -ze nie jestesmy gorsi na tle innych a jednoczesnie kontrolowac nasz niskie popedy-zawisci ,zazdrosci i podkladania swin...
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 30 mar 2006, 12:45

savannko, zmienic mentalonść- zgadzam sie z Toba w 100% ale z drugiej strony, aż sie płakac chce bo zaobacz jak długo musismy czekac żeby ta mentalność sie zmieniła?? musiało by wymrzeć 60% społeczeństwa- jak nie więcej :? bombe tu wsadzić i wyrąbać stare kapcie z parlamentu :evil: niestety jak ja to mowie jesteśmy jeszcze 100 lat za murzynami...i zawsze będziemy awanturniczym zaściankiem cywilizacji, bo nie potrafimy gospodarowac tym co mamy, nie potrafimy uszanowac ludzi którzy są świetnie wykształceni a którzy pracuja dla obcych państw i zasilaja ich bużet bo my nie potrafimy ich zatrzymac tu na miejscu- mówie My bo to niestety My jesteśmy jako naród też po częsci odpowiedzialni, poprzez złe wybory- ale kogo tu wybrac jak wszyscy są do dupy, zamknięte koło beznadziejności....

ehhh nawet gadac mi sie juz o tym nie chce takie to żenujące wszystko jest :?

czasem staram sie zyc swoim życiem i miec wszystko i wszystkich w dupie....w dupie mam biednych i pokrzywdzonych, w dupie mam patologie, w dupie mam chorych na aids i narkomanow....ale z drugiej strony często sumienie dzwoni mi w uszach i każe nie mieć tego wszystkiego w dupie tylko zakasać rękawy i brac swoje dupsko do roboty, do pomocy itd.....i tak w kólko...
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 30 mar 2006, 13:31

savanna pisze:"..Jesli nie jestes Paris Hilton,ani corka Gatesa-a marzy Ci sie rownie wielka fortuna-to napewno nie w Polsce.Nie znosze nepotyzmu,korpupcji i jednego wielkiego zlodziejstwa w naszym kraju..

Ja mysle ,ze musimy po piewsze zmeinic nasza mentalnosc -ze nie jestesmy gorsi na tle innych a jednoczesnie kontrolowac nasz niskie popedy-zawisci ,zazdrosci i podkladania swin...
masz racje, problem w tym ze rekiny podziemia ktore sie dorobily w ten czy inny sposob nie wypuszcza swoich sznurkow z reki, inni ktorzy dopiero zmierzaja do osiagniecia 'fortun' (jak zwal tak zwal) sami z siebie nie zmienia mentalnosci sa za slabi wola krecic dawac w lape byle wyjsc na swoje.
a co do karania i wykrywania zlodziei w Pl to... nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.
Prof. ode mnie z uniwerku twierdzi ze w najblizszym czasie nie ma szans skutecznego przeciwdzialania zlodziejstwu i nie mowa tu rzecz jasna o kieszonkowcach ale o wielki biznes.
wystarczy spojrzec - maja silna motywacje, mozliwosc techniczen,najwyzszej klasy doradztwo, utajnione powiazania z wladza, niekiedy sami po te wladze siegaja, zatrudniaja bylych funkcjonariuszy organow scigania dzieki ktorym sktecznie i w sposob niewykrywalny moga krasc
a co po drugiej stronie ? nienadazajace ustawodawstwo karne, nienadazajaca struktura organow scigania, stan kadrowy w policji to 70 % nowo zatrudnieni bez doswiadczenia, brak srodkow technicznych doradztwa slabe wynagradzania podatnosc na korupcje.
nie napawa to optymizmem... :?

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 28 kwie 2006, 19:30

boze... co nas jeszcze czeka :cry: teraz powrot kalendarzyka a co za rok dwa? :evil: mam dosyc tego po....ego panstwa :evil:

Awatar użytkownika
Malowanka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Malowanka » 28 kwie 2006, 19:49

Merlinka, wiedzę, że nie możesz się pogodzić :lol:

No cóż, faktycznie jak się chwilę posłucha czy poczyta co się dzieje, to nie wygląda to wesoło. Czasami mi ręce opadają i tak na co dzień staram się odciąć od polityki, jednak za dużo mi ostatnio wpada do ucha i też się irytuję

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 28 kwie 2006, 20:09

ostatnio siedzialam z nosem w ksiazkach i nie mialam czasu na ogladanie tv czy sluchanie radia, dzisiaj wlaczylam i zamiast relaksu tylko sie zirytowalam tym co gadaja :evil:

eeh... :(

a slyszal ktos ze rydzyka maja wygonic :) ? mi cos obilo sie o uszy...

:)

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 28 kwie 2006, 20:16

W momenci ogłaszania wyników wyborów poplakałam sie z bezsilnosci. Nie chciałam uwierzyc, ze ten mamlący gębą kaczor zostanie naszym prezydentem i jeszcze braciszek ....Nie mogę patrzeć na ich gęby :evil: Giertych to dla mnie dziecko specjalnej troski, chociaż to porównanie stanowczo uwłacza tym biednym dzieciom. Marcinkiewicz - marionetka, kukła w rękach kurdupli!!!
Najbardziej to mnie wnerwia "tanie państwo" PiSu: instytut wychowania młodzieży, urząd kontroli tego, urząd kontroli tamtego, urząd kontroli wszystkiego,. ble ble ble...rzygać sie chce. Wydatki tego rządu wzrosły o wiele milionów zł. Przecież to jawne zakłamanie i hipokryzja.
Od czasów rządów PiSu moja i męża firma jest poddawane nieustannym kontrolom. Urzedy skarbowe, insoekcje pracy, inspekcje inspekcji....
Czujemy się jak przestępcy, tylko dlatego, że powodzi sie nam lepiej niz innym, bo przecież dobry samochód moga mieć tylko szychy z rządu, ładny dom to też grzech niewybaczalny. Przecież to tylko dzieki cieżkiej pracy i swego czasu wielkim wyrzeczeniom.
Wysadzić ich wszystkich w powietrze :twisted:
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 28 kwie 2006, 21:46

no wiesz gdyby wygral tusk to bylby marionetka w rekach zlodziei. co nie znaczy ze jestem zadowolona z zaistnialej sytuacji - przeciwnie :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”