Agga - Borys i jeszcze inne rosyjskie imina baaardzo mi się podobają
Virriel Gniewomir w swojej etymologii na pewno znaczy gniewny, Wisława - ta co sławi kraj nadwiślański itd., więc skojarzenia są zrozumiałe, a wywód Karolinki bardzo zabawny
Moderator: Zespół I
Zależy jeszcze jaki charakterek ma pociecha. Bo czasami to właśnie taki prawdziwy GNIEWOMIR leży w łóżeczku, z niczego nie zadowolony i ciągle płaczący, marudzący, stękający, odtrącający cyca a jednocześnie głodny itd. Jak mi się taki trafi to go od Gniewomirów będę przezywaćvirriel pisze:Mi się staropolskie imiona podobają, choć przyznam, że sama bym tak dziecka nie nazwała właśnie ze względu na ryzyko podobnych komentarzy (bez urazy) oraz fakt iż brzmią odrobinę szorstko zazwyczaj, a ja do swojej pociechy chciałabym zwracać się z ciepłem i uczuciem
Pasują bardziej do dorosłych aniżeli do dzieci. No ale to moje zdanie
wiem tylko głupio mi sie zrobiło, bo ktoś to bardzo negatywnie odebrał, jak to bywa w internecievirriel pisze:Spoko Karolinka wszyscy mamy prawo do swojego zdania
dobre, dobreagga pisze:Jak mi się taki trafi to go od Gniewomirów będę przezywać

daria_1 pisze:nie no bez przesady.... rozumiem jak sie chce wyjatkowe imie dla swojego dziecka ale powinno tez byc zarazem ladne... Halszka brzmi jak jakis przedmiot a nie jak imie