ostatnio oglądany film...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 01 kwie 2006, 14:14

hehe... ja ostatnio troche sie naogladalam i powiem wam, ze:
-zatrute pioro- (quills) jest wysmienite. uwielbiam historie markiza de sade a tu jest opowiedziana z duzym smakiem. + za joaqiuna phoenixa, _ za kate winslet. obejrzec trzeba.

-weather man- tak jak nie lubie nicolasa cage'a tak w tym filmie i w "pan zycia i smierci" jest poprostu wysmienity. nikt by tego lepiej nie zagral. obejrzec warto.

-wyznania gejszy- fajny filmik, milo sie ogladalo, choc do krotkich nie nalzey... a glowna aktorka jest poprostu zachwycajaca. lektura obowiazkowa.

-elizabethtown- nie wiem, wylaczylam po 20 minutach tak mnie zmeczyl. aha, i nienawidze kirsten dunst. niech ona cos w koncu z tymi zebami zrobi!

-half light- pseudothriller z demi moore, nowosc. choc demi wyglada naprawde korzystnie to film jest glupi jak but. obejrzalam caly nie mogac sie nadziwic, ze ktos to nakrecil. omijac szerokim lukiem.

-moniachium- brawa ale szkoda jednej kwestii... ze tak bardzo rezyser wszedl w temat przezyc wewnetrznych bohatera, bo nie powiem, popsulo mi to odbior filmy. jak by nie bylo- obejrzec trzeba.

jeszcze czeka mnie r-point, salo-120 dni sodomy, just like heaven, brockeback mountain, matador i widmo. a dzisiaj epoka lodowcowa.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Metaxa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Metaxa » 01 kwie 2006, 14:32

"just like heaven" jest fajny, ale ogólnie nieprzepadam za komediami romantycznymi.. są często szalenie żenujące itp

tak samo jak filmy z seri "American pie" nieumiem tego oglądać, szlag mnie trafia na takich filmach..
So sweet..

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

"Wyznania gejszy"

Post autor: doneczka11 » 23 kwie 2006, 22:55

tak sie zastanawialam, czy zalozyc ten temat, bo to tylko o jeden film chodzi a o filmach dyskutujemy gdzie indziej. no ale nie umialam sie powstrzymac :D (jakby co, to polaczcie :) ).

no wiec, czy widzialyscie ten film? a moze ktos czytal ksiazke?

ja jak wczoraj wrocilam z kina, to do teraz sie otrzasnac nie moge.jeszcze chyba niegdy tak po filmie nie mialam..to jest jakies takie dziwne uczucie, nawet nie umiem tego nazwac...juz pomijam fakt, ze pod koniec zaczlelam ryczec jak dziecko, ludzie sie na mnie jak na idiotke patrzeli, bo nikt nie byl chyba az tak bardzo rozmazany jak ja... :oops:

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 23 kwie 2006, 22:57

ja czytalam ale dosc dawno. Super ksiazka :!: mam zamiar wybrac sie do kina.

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 23 kwie 2006, 23:03

polecam jak najbardziej!!! cudowny film. teraz mam zamiar przeczytac ksiazke, bo ksiazki sa zawsze lepsze od filmow :D
Merlinko, a czy to prawda, ze ta historia gejszy jest zmyslona? podobno autor na poczatku zaznacza, ze to jest tylko fikcja :cry:

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 23 kwie 2006, 23:07

hmm... szczerze mowiac myslalam ze ta historia jest prawdziwa... jak znajde ksiazke to zerkne czy gdzies tam nie jest napisane

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 23 kwie 2006, 23:10

ok, to koniecznie mi daj znac. ja myslalam, ze taka sliczna historia i to prawie jak w bajce, a pozniej weszlam na film.onet i tam ludzie twierdza, ze to byl wymysl autora :cry:

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 24 kwie 2006, 00:16

Historia jest w duzej czesci prawdziwa.Japonka,ktora udzielila wywiadu autorowi ,pozwala go po opublikowaniu ksiazki do sadu.

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 24 kwie 2006, 18:56

Big mama - glupkowata zabawna komedia- do kotleta mozna obejrzec\

weather man - uwielbiam nicolasa ale film nie rzuca na kolana jak "lord of war"

get rich or die trying- po prostu zawodowy. o ile sie lbi fifta :)
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 kwie 2006, 19:22

Pięć palców z Rayanem Pfilipem ( czy jak to sie tam pisze :wink: ) całkiem dobry film ,3ma w napieciu- psychologiczny

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”