Wzrost - czy go lubicie, jakie ma znaczenie ?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 20 paź 2007, 11:07

No wiem,ale nie o to mi chodzilo :-) tylko w tym sensie,ze na te wysokie facetow nie wystarczy bo sami niscy zostana a wiadomo,ze jak jest babka wyzsza od faceta to juz mniej fajnie to wyglada...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

arwena_1987
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: arwena_1987 » 11 lis 2007, 10:33

Ja mam 160 cm i jeszcze do niedawna ten wzrost mi przeszkadzał. Chciałam mieć tak z 170 albo i więcej, bo marzyłam kiedyś o karierze modelki ^^ -która bez tego by się nie spełniła. Teraz jakoś polubiłam swój wzrost, jestem niska i drobniutka-dlatego wszyscy dają mi mniej lat niż mam :D

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 17 lis 2007, 21:47

ja mam 170 i jak ubiore buty na obcasach to wygladam jak king kong!!
podobaja mi sie drobne male blondynki tak 5 cm mniej bym chciala
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 07 gru 2007, 02:41

Wzrost kobiety nie ma większego znaczenia, dla mnie ważne jest, aby kobieta miała długie nogi, a ten warunek czasem może być spełniony nawet przy 160 cm. Ja mam 178 cm z tą różnicą, że jestem facetem, więc te 178 cm to taki nijaki wzrost, a wzrost u mężczyzny odgrywa sporą rolę. Mimo iż tyle mam to wyglądam na mniej, bo trochę się garbię. Mogę się przyznać, że mam kompleksy na punkcie swojego wzrostu. Jako że lubię długie nogi u dziewczyn, to zwykle oglądam się za dość wysokimi, chociaż za wysokie mi się mniej podobają, najlepszy wzrost to dla mnie 170 cm, dodatkowo uwielbiam, jak kobieta nosi buty na obcasach to taki mój fetysz, a takie z kolei lubią wysokich facetów. Niektóre niby mówią, że wystarczy aby facet był choć ciut wyższy ale tak naprawdę kochacie się w bardzo wysokich gościach ponad 190 cm. Niedawno zostałem odrzucony przez dziewczynę mającą trochę ponad 170 cm, zawsze chodziła na obcasie i była wtedy prawie taka jak ja. Dogadywaliśmy się bardzo dobrze, lubieliśmy spędzać ze sobą czas, ale ona nie chciała ze mną niczego więcej jak tylko koleżeństwa. Nie byłem dla niej dość atrakcyjny jako facet mimo iż brzydki nie jestem więc podejrzewam, że to właśnie wzrost odegrał główną rolę. Kiedyś żeśmy rozmawiali na temat wzrostu i ona mi powiedziała, że mój wzrost jest dla niej ok ale ja dobrze wiem, że jej się podobają bardzo wysocy faceci, widzę jak na takich patrzy a jak patrzy na mnie i innych niezbyt wysokich. Szkoda mi tego, bo naprawdę mi na niej zależało, bardzo mi odpowiadała zarówno z wyglądu jak i z tego względu, że mieliśmy mnóstwo tematów do rozmowy i podobne poglądy na większość tematów. Jestem prawie pewien, że gdybym miał choć te 5-10 cm więcej, to teraz byśmy tworzyli szczęśliwy związek a tak to lipa :( .

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 07 gru 2007, 13:42

Co za bledne myslenie mozg :!: Faceci to lubia sobie cos wkrecic...wybrac sobe jakis punkt zaczepny...Ja jakos nigdy nie pomyslalam,ze facet ze mnie rezygnuje z jakiegos tam jednego elementu. Mysle,ze raczej chodzi o caloksztalt; widocznie ogolnie nie spelniales jej wymagan,co nie znaczy ze Twoj wzrost(czy cokolwiek innego) jest do bani. Matko Boska; moj maz ma 170cm,ja 160,(od dziecka chodze na obcasach) mialam juz kilku facetow przed nim i to wyzszych a powod dlaczego jestem z nim a nie z nimi napewno we wroscie nie lezy... :roll: widocznie to wlasnie on mial to Cos...
ps:tez chcialam byc kiedys modelka ale niestety...a i mi daja conajmniej o kilka lat mniej niz mam,dla kontrastu jak bylam nastolatka wszyscy dawali mi wiecej :-D
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
-bonitka-
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: -bonitka- » 07 gru 2007, 18:55

mozg, ile Ty masz lat?? Z całym szacunkiem ale takie myślenie jest co najmniej niepoważne. Albo dziewczyna jakaś dziwna z pewnością Ciebie niewarta gdyby miał to być główny powód odrzucenia tym bardziej przy dobrych relacjach i więzi porozumienia! Ale żeby takie niepowodzenie tłumaczyć jedynie brakiem kilku centymetrów więcej.. jeżeli nie była dziecinna to przypuszczam musiał być jeszcze jakiś powód ;) W każdym razie jak jest coś nie halo (obojętnie co) to po co tworzyć taki związek, z upływem czasu wyrzuty i żal po zerwaniu byłby tylko większy.

ps: ja mam 165 cm, moim marzeniem zawsze było mieć ok 5 cm więcej bo faktycznie podobają mi się wysocy faceci :-) jedno drugiego nie wyklucza bo właśnie na takich trafiam :-D tylko tu bardziej chodzi o to jak ja się przy nich czuje.. w każdym razie bardziej zaprzyjaźniłam się z obcaskami niż np. adidasami - i już tak pewnie zostanie ;)
ÂŻyj tak, abyÂś nie musiaÂł mieĂŚ nic do ukrycia.

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 07 gru 2007, 20:54

bonitka no sama widzisz, jesteś taka sama jak ta dziewczyna o której pisałem. Niby piszesz, że odrzucenie tylko z powodu wzrostu raczej w grę nie wchodzi a potem rzucasz tekst, że podobają Ci się wysocy, więc niscy pewnie na starcie odpadają.

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 07 gru 2007, 21:21

a mi sie wlasnie zawsze podobali faceci w normalnym wzroscie,tzn kilka cm wyzsi ode mnie, wazniejsze zeby byli troche szersi.nie lubilam facetow ogromnych,nie wiem dlaczego.problem jednak w tym ze Ci nizszi faceci maja cos w glowie troszke nienormalnie--pisalam juz o tym w jakims temacie o wzroscie---tzn dla mnie ich wzrost nie stanowil problemu,oni prowokowali mnie do zmiany myslenia...niby specjalnie ubieralam wysokie buty,zeby ich wpedzic w jeszcze wieksze kompleksy itp....do tego doszlo,ze niby wyzsi faceci maja wieksze to tam na dole.... :oops: i pewnie bym takiego chciala....
dziekuje!!!zadnych malych...moj obecny facet ma 178 i tak jest perfekcyjnie,ani mniejszego ani wiekszego nie chce.jak ubiore obcasy to jestem taka jak on,ale nogi wygladaja optycznie na dluzsze ---zawsze sie faceci gapia --jesli bedzie facet wyzszy to juz nie rzuca sie to tak w oczy
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 02 sty 2008, 20:30

Mi sie podobaja wyzszi faceci ale nie sporo. Np facet 190 to jak dla mnie juz za wiele.
Ja mam 165 a moj facet 175 wiec mysle ze jest ok ;)
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 07 sty 2008, 23:17

ja lubie facetow sredniego wzrostu. jak facet ma byc przesadnie wysoki, to juz wole malego ;)
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”