Wzrost kobiety nie ma większego znaczenia, dla mnie ważne jest, aby kobieta miała długie nogi, a ten warunek czasem może być spełniony nawet przy 160 cm. Ja mam 178 cm z tą różnicą, że jestem facetem, więc te 178 cm to taki nijaki wzrost, a wzrost u mężczyzny odgrywa sporą rolę. Mimo iż tyle mam to wyglądam na mniej, bo trochę się garbię. Mogę się przyznać, że mam kompleksy na punkcie swojego wzrostu. Jako że lubię długie nogi u dziewczyn, to zwykle oglądam się za dość wysokimi, chociaż za wysokie mi się mniej podobają, najlepszy wzrost to dla mnie 170 cm, dodatkowo uwielbiam, jak kobieta nosi buty na obcasach to taki mój fetysz, a takie z kolei lubią wysokich facetów. Niektóre niby mówią, że wystarczy aby facet był choć ciut wyższy ale tak naprawdę kochacie się w bardzo wysokich gościach ponad 190 cm. Niedawno zostałem odrzucony przez dziewczynę mającą trochę ponad 170 cm, zawsze chodziła na obcasie i była wtedy prawie taka jak ja. Dogadywaliśmy się bardzo dobrze, lubieliśmy spędzać ze sobą czas, ale ona nie chciała ze mną niczego więcej jak tylko koleżeństwa. Nie byłem dla niej dość atrakcyjny jako facet mimo iż brzydki nie jestem więc podejrzewam, że to właśnie wzrost odegrał główną rolę. Kiedyś żeśmy rozmawiali na temat wzrostu i ona mi powiedziała, że mój wzrost jest dla niej ok ale ja dobrze wiem, że jej się podobają bardzo wysocy faceci, widzę jak na takich patrzy a jak patrzy na mnie i innych niezbyt wysokich. Szkoda mi tego, bo naprawdę mi na niej zależało, bardzo mi odpowiadała zarówno z wyglądu jak i z tego względu, że mieliśmy mnóstwo tematów do rozmowy i podobne poglądy na większość tematów. Jestem prawie pewien, że gdybym miał choć te 5-10 cm więcej, to teraz byśmy tworzyli szczęśliwy związek a tak to lipa

.