Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Post autor: niebieska » 17 kwie 2014, 09:24

a to prawda co dana napisalas.
osobiscie wygnalam bezdomnego na mroz.
troche sie czulam jak suka, a troche bylam dumna, ze w krotkich, zolnierskich slowach udalo mi to, co nie wyszlo innym.
bezdomny uznal nasza klatke schodowa za swoje mieszkanie, juz drugi rok (tylko zima) sie gniezdzil, biesiadowal a co za tym idzie korzystal z "toalety".
smrod nie do wytrzymania.
zrobie to ponownie, jesli wroci, bo moja wraliwosc obejmuje takze moj nos.
nie swiadczy to wcale, ze jestem zla, sa w miescie noclegownie.
nie czuje zadnego obowiazku pomagac ludziom, chyba, ze sa starzy, chorzy, slabi.
osoby nie zawracajace uwagi na swoje dzieci meczace zwierzeta drecze slownie, glosno i dokuczliwie.
jestem jedza.

ulla, piekny kotek (sun (heart

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 17 kwie 2014, 09:58

Tak Livulka, z szarego zrobił się biały jak śnieg :))
niebieska pisze: ulla, piekny kotek (sun (heart
Na żywo jeszcze piekniejszy, a wcale się nie zapowiadał :)

Mogę sobie podać z niebieską rękę.
Ponad to, do "przestępstw" ściganych przeze mnie należy śmiecenie!!!
Potrafię jechać za delikwentem brudasem, który uznał drogę za śmietnik a okno swojego samochodu za zsyp na śmieci, przez pół spory kawałek drogi, trąbić i dawać inne wyraźne sygnały dezaprobaty.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 kwie 2014, 10:13

a co powiesz na to? Mieszkam przy małej uliczce jednorodzinnych domków obok osiedla. Ludzie parkują pod moim domem .Nie ma tu chodnika tylko szeroki trawnik, który ja koszę i zamiatam....Za każdym razem znajduję stosy pojedyńczych petów (ale to jeszcze nic) , często są to całe opróżniane popielniczki z samochodów. Tak kupka petów, zapałek, papierków. Chce mi sie mordować!!!!!!!!!!! Wysiada taki drań i sobie sprząta.....
zadowolona

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 17 kwie 2014, 10:23

Mnie również bezdomnych nie szkoda jakoś szczególnie, a bynajmniej nie do tego stopnia, żebym przechowywała ich w swojej klatce i tolerowała smród i syf jaki zostawiają. Mamy mnóstwo noclegowni, schronisk i jak ktoś chce, to miejsce w nich znajdzie nawet na długie miesiące jak nie lata. Tylko, ze jest jeden warunek aby móc korzystać z noclegowni i schronisk dla bezdomnych - trzeba nie pić! Niestety dla większości kloszardów jest to niemożliwe.
Dlatego w mojej opinii bezdomność to styl zycia. Skoro taki wybrali to niech sobie dają radę, ale nie moim kosztem. Większość z nich dachu nad głową nie straciła dlatego, ze byli dobrzy, opiekuńczy, zaradni, bez nałogów...
Podobnie jak niebieska nie mam problemu z wyrzuceniem takiego na mróz, zero wyrzutów.
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 17 kwie 2014, 10:24

babina, a przyfiluj takiego i rozpocznij podlewanie trawnika.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 17 kwie 2014, 10:31

Babina, no ręce opadają. To jest ogromny problem ludzkiej głupoty i braku świadomości.
Zimny prysznic jaki proponuje niebieska byłby w sam raz :)))))))))

bbpp77, trafione w sedno.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 kwie 2014, 10:46

Niewykonalne. Od kilku lat nie udało mi się nikogo złapać na gorąco, a co dopiero zdążyć z sikawką (rofl (rofl .
Sąsiadki obok (dwie stare panny i matka) nie mają nic do roboty więc siedzą całymi dniami przed monitorem domofonu i jak tylko zbliża się ktoś do ich trawnika np. z pieskiem na smyczy, to wrzask jest na całe osiedle (przez domofon (giggle krzyczą). Oczywiście kupy po pieskach też muszę zbierać ale to jakoś mniej mnie oburza i rzadziej się zdarza ale wyrzucić zawartość śmietniczki przed mój dom????
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 17 kwie 2014, 10:55

jestesmy spoleczenstwem burakow i to sie jeszcze dlugo nie zmieni.
szlam w kierunku kolejki po bilety, duzo kas, malo osob, szybko idzie.
z tylu tatus z malym synkiem maszeruje i wypuszcza syna biegiem.
synek olimpijskim sprintem wyprzedza mnie i melduje sie na mecie- koncu kolejki.
dumny tata staje przy latorosli a ja zaczynam przemowe.
jaki sprytny chlopczyk, brawo, jak szybko biega, az dwie osoby wyprzedzil.
jak podrosnie to tatus nauczy deptac po nogach, a troche pozniej rozpychac sie lokciami, ale bedzie dumny z synka.
tatus nawet nie drgnal, ani uszy mu nie sczerwienialy.
nic to, wcale sie nie znechecilam na przyszlosc.

Awatar użytkownika
Livulka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Livulka » 17 kwie 2014, 13:52

niebieska (giggle
czasami mi wstyd bo ja też taka jestem,mój mąż zawsze mówi ,ze gdzie nie pójdę to musze się odezwać (giggle

Tutaj gdzie mieszkam(uk) przy trawnikach stoją śmietniki na kupy psie i zaraz jakiś życzliwy sąsiad by zadzwonił gdzie trzeba jakby zobaczył,ze psinka tyłek wypięła a ja zostawiłam to to na pastwę wiatru i dziecięcych trampek.

Babina nie wiem gdzie mieszkasz ale może warto napisać maila,zadzwonić do urzędu miasta i dowiedzieć się KIEDY zamerzają wam postawić smietnik kupowy? czy może masz te kupy im przynosić na biurko?bo niby gdzie masz je wyrzucać? (giggle
mi też parkują przy domu,tyle ze nie czyszczą popielniczek tylko łażą po tym cholernym trawniku i trawnik wygląda jak po oraniu.trawy ze trzy żbła...już siałam kilka razy ale to na długo nie starcza.
teraz ze swojego trawnika przed domem ściągaliśmy trawę ,zeby kamyki ozdobne wysypać to poukładałam pasy trawy tam gdzie najgorzej było wydeptane-zobaczymy na ile starczy.
A parkują bo mam szkołe blisko i gdzieś ci rodzice stanąć muszą,a szkoła parkingu nie ma...a ze angole to jak króliki się rozmnażają i dzieci w każdym wieku mają,więc jak taka mamuśka podjedzie to wysiadania nie ma końca i na koniec jeszcze wózek na tym -moim- trawniku rozkłada.No krew mnie zalewa ,ale co mam zrobić.Trawnik publiczny,a że przed moim domem jakby ciągnik przejechał to trudno.
http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false;

JAK WEJŚĆ DO GALERII ZAMKNIĘTEJ
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... =26&t=2799" onclick="window.open(this.href);return false;

SAMOUCZEK DLA UŻYTKOWNIKÓW
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Zajrzycie także na nasz portal, można tam przeczytać interesujące artykuły http://beautywpolsce.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 17 kwie 2014, 17:11

Cudny ten kotek!!!! (rofl Co sie tyczy bezdomnych... gdy by tylko sobie mieszkla na klatce i nie brudzil,to niech mieszka,ale jak by taktowal klatke jak mieszkanie z wc to tez bym pogonila (devil U mnie na wsi jest taki smieszny pijaczek,jak mnie widzi to zawsze mówi -Oooo moja królowa idzie,bo wie ze dam mu dwa zlote na bułkę. Wiadomo bulki nie kupi, tylko uzbiera pewnie na wino marki wino za 4 zeta,ale to juz jego wybór.
Mnie zal jest bezdomnych,zal narkomanów,alkoholików,bo wiekszość z nich gdy by moła cofnąć czas by to zrobila,a teraz już nie mają sily do walki i rzadko który walke podejmuje.
Wiele osób staje sie bezdomnymi na wlasne życzenie ale są tez tacy którym noa sie powinela,trafili za alimenty,za ukradzionego batona do wiezienia,zona wymeldowuje i po wyjsciu jest bezdomnym. Czasem ludzie tracą domy,mieszkania bo komornik zajmuje gdy nie maja na nastepna rate czynszu,bo stracili prace,bo zachorowali,bo sa za starzy....
Smutne jest takie zycie i ciesze sie ze mam dom,bo z niego mnie nikt nie wyrzuci ,kredytow nie mam,nawyzej odlaczą mi prąd i gaz,ale zawsze bede miala dach nad glową (clin
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”