Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jagna5
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: jagna5 » 09 wrz 2013, 21:26

Beata. Uzywam podkład Shiseido Radiant Lifting Fundation, doceniam go za to, ze bardzo wygładza buzię, najpierw wydawało mi się, że wybrałam za ciemny odcień/naturel/ ,ale idealnie wtapia się i fajnie tuszuje pory. Jesli chodzi o demakijaż, to niedawno kupiłam sobie nawilzającą piankę do mycia twarzy Decubal face wash-rewelacja, za jednym zamachem zmywa oczy, twarz i nie ściąga po myciu, potem tonic i po krzyku.

Awatar użytkownika
Ala ma kota
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Ala ma kota » 09 wrz 2013, 21:48

ulla10 pisze:Ala ma kota, no śmieję się sama do siebie :D
Bo ja też uwielbiam krem Pharmaceris
nie nie, ale ten mój to Irena Eris (clin
ale bardzo polecam jeśli tylko masz chęć na coś nowego - do atopowej skóry cudny, leciutki itd. :)

ja mam właśnie atopową skórę i zmywam się emulsją micelarną Cetaphil http://www.domzdrowia.pl/79121,cetaphil ... 50-ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;, ponieważ ani trochę nie ściąga b.suchej i cienkiej skóry.
może nie ma zapachu i wyglądu, ale jest świetny jako demakijaż i używając go nie dotykam skóry wodą - co zawsze powodowało dodatkowe kłopoty.
Beauty w Polsce jest już na FB https://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false; ZAPRASZAMY!!!

Jeśli wciąż nie spotkałaś mężczyzny, u boku którego chciałabyś się zestarzeć, nie przejmuj się. Bez mężczyzny też się zestarzejesz. Może tylko później. /Maria Czubaszek/

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 09 wrz 2013, 22:41

Aaaa Babina rozumie (giggle
Co do kremow to ja od lat tylko dwa stosuje i są dla mnie idealne - nivea i oliwkowy z firmy ziaja za 6 zl. Po wszystkich innych nawet drogich, oczy mnie pieką,albo sie roluje,albo ściaga....Posmarowalam sie 2 dni temu jakas próbką to przez 7 godzin oczy mnie szczypaly nawet jak zmylam to dziadostwo z twarzy. Pare razy juz tak mialam i nigdy nie trafilam na krem z którego byla bym zadowolona wiec juz nie kabinuje. Do zmywania makijażu też lapie co pod ręką w sklepie znajde za pare groszy i bez alkoholu.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 10 wrz 2013, 20:10

ullrike pisze:Ja sie tylko zastanawiam kiedy w sie zmywacie ,czy nie zmywacie z tych podkladow idac np na spinning czy inne fizyczne zajecia?tam gdzie pot po twarzy leci i kapie z czubka nosa...
Albo chciazby tak jak Muflon na basenie?
Muflon ,na basen w pelnym wymalowanym rynsztunku ruszasz??czy moze przed kapiela dokladny demakijaz, a zaraz po znow make up od razu robisz? :)
A po co, do licha?
Idę na basen PO zmyciu makijażu. Po basenie do domu. Jak chadzam na randki to nie prosto z basenu (rofl
Na basen chodzę wieczorem, bo przecież pracuję. To po co się mam z powrotem malować? do łóżka? no organizacja prosta jak drut. Wogóle sobie nie wyobrażam ćwiczeń w makijażu . Jak zimą chodzę na pilates to też wieczorem. I też bez makijażu.

No mówię - co kto lubi. Mnie na przykład te doklejane rzęsy nie leżą właśnie z powodu basenu. Sklejają się okrutnie. No i lubię jednak oprócz demakijażu wymyć oczy dokładnie i normalnie rękami. Delikatne zmywanie przy sztucznych rzęsach powoduje, że czuję się niedomyta.

Beatka ma rację z tym nawilżaniem.
Dali mi ostatnio próbkę podkładu Astora 2 w 1 Anti Aging. Używała któraś? w anty aging oczywiście nie wierzę, ale ta próbka na mojej twarzy nawet nieźle wyglądała. Bo w zasadzie to ja używam nie podkład tyko: krem/serum nawilżające (przynajmniej pod oczy), na to filtr 50, na to bronzer lub/i puder.

Niebieska a używałaś nawilżających Biodermy? ja używam Hydrabio - ostatnio serum było sprzedawane w komplecie z kremem. Nie jest złe. Ale faktycznie zapomniałam, że kiedyś byłam użytkowniczkę Avene. Chociaż po nawilżanie od nich raczej nie sięgałam. Byłam raczej fanką ich filtrów, szczególnie emulsji 50.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 wrz 2013, 20:37

chyba nie używałam tego podkładu, ale miałam próbki różnych z Astora i żaden mi nie podchodził....Wczoraj dostałam próbki z Isadory.Kurcze, dawniej używałam a teraz zapach mnie drażni. Nie wiem czy coś zmienili czy ja się zmieniłam (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 10 wrz 2013, 21:10

muflon, a polecasz?
chetnie kupie, bo nie mozna ciagle tego samego kremu uzywac i przeplatam sobie.
avene mam sprawdzony, bo spie z morda blisko kaloryfera i rano widze ktory krem nawilza naprawde a ktory udaje.
a powiem Wam przy okazji rozmowy o makijazu basenowym, ze na silowni jedyne babki, ktore nie sa umalowane
to grubaski, co maja duzo do zgubienie, ale jest ich tak malo, ze mozna powiedziec, ze 100% jest wymalowanych.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 10 wrz 2013, 21:45

wg mnie jeden z lepszych kremów: physiogel - jest ze mną od zawsze jako ratunek dla wysuszonej cery.
Uzywam tez do mycia twarzy zelu physiogel.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 10 wrz 2013, 21:49

Kurde, ja też na siłce w pełnym rynsztunku, tzn. nie że od razu smoky eyes, ale makijaz mam i jakiś fajny strój fitnessowy a jakże.
Druga sprawa, że nie ćwiczę do upadłego jak wół, bo jak już ustaliłam z Cyryl, harówa postarza :)
Trochę się pomęczę, ale nie bardziej niż na imprezowych tańcach i nie na tyle, żeby nie chcieć być nadal atrakcyjną.

Ps. Ala ma kota, faktycznie moja pomyłka ;)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 10 wrz 2013, 22:08

co to za marka od physiogel ? Jakis czas temu skonczyl mi sie silnie nawilzajacy krem ktory naprawde polecam - Nutritic Intense Riche od La Roche Posay . Bardzo dobry . I wlasnie nie wiem co nowego w jego zastepstwie sobie sprawic . Jade na probkach .

Myslisz ze dostane go tu u mnie ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty