Blue dlatego ja tez wlasnie kombinuje co i jak tu pokupowac, posprzedawac, zeby wyjsc na swoje

. Z tego co sie orientuje, to chyba Wy macie wlasna firme, a ty zajmujesz sie ksiegowoscia, prawda??? No ja niestety z moim pracujemy na etacie i choc najnizszych zarobkow nie mamy, to do elity tez nie nalezymy i z pewnoscia na stanowiska kierownicze liczyc nie mozemy

, wiec nie wiem za bardzo jak rozegrac sprawe z kupnem domu, bo obawiam sie co bedzie jak przyjda dzieci, choc tego tez nie wiem, czy w ogole bedziemy miec, bo jak na razie to jakos w najblizszych planach ich nie mamy, a latka leca...(ja mam 27 a moj luby 28).
Ale az 85tys roznicy w cenie domu w ciagu 4lat??? Ile w takim razie ile placilas kupujac dom a za ile sprzedalas?? Mieliscie jakis wklad wlasny oczywiscie o ile moge zapytac?? Bo wiesz, ja moglabym mieszkac w szeregowym, to nie jest dla mnie jakis problem, ale z doswiadczenia wiem, ze jak mialabym zainwestowac kase w kupno domu, to chcialabym, zeby byl jak najbardziej taki, jak bym chciala. Rozeznalam sie w okolicy i powiem ci, ze zawsze cos jest nie tak-albo dzielnica do bani jakas patologiczna albo zupelnie na obrzezach a ja bez prawa jazdy to czasem musze gdzies podejsc piechotka jak mojego nie ma i chcialabym w miare blisko miec do pracy i do centrum mojej wioski. Albo metraz taki, ze klaustrofobii bym dostala-sypialnie 9,7 i 5m2 :/. Poza tym w tej chwili place 525f za wynajem 3 sypialnienego blizniaka, 5letni dom, umeblowany i w spokojnej dzielnicy-jak na moja okolice cena standardowa, a nawet bym powiedziala calkiem korzystna bo stare, babcine chaty chodza tez po tyle. A za taki dom jak chcialabym kupic, to juz rata miesieczna (na 30lat) wynosilaby ok 700f+rates jakies 100f, wiec roznica w miesiecznym budzecie dosyc odczuwalna, ale na dzien dzisiejszy jak najabardziej do przejscia-pytanie co jak pojawia sie dzieci i bedziemy zyc z jednej pensji...:/ Wynajety dom zawsze mozna zamienic nawet na tanszy jak bedzie taka potrzeba, ale kredytu nikt mi nie obnizy niestety

. Od kilku miesiecy nic nie robie tylko nad tym rozmyslam i moze wreszcie cos wymysle i tez bede sie chwalic tutaj moimi pieknymi wnetrzami;)