Rina pisze:Mnie jakos zaden egzamin nagle nie olsnil i nie zrobil ze mnie nieomylnej osoby.
Pozatym - nie spotkalam sie osobiscie z zadnym wypadkiem, spowodowanym przez osoby posiadajace nielegalne prawko(a mozna to sprawdzic).
Za to na porzadku niemalze dziennym, mam doczynienia z kolizjami spowodowanymi przez kierowcow oplywajacych w dume, z nalezycie zdanego egzaminu.
Szkoda tylko, ze wlasnie poprzez braki bądz nieuwage oblali ten wazniejszy egzamin.
dokładnie o to samo mi chodziło.
nie robię z siebie ofiary - o czym już pisałam. mam w tej chwili gdzieś zdanie całej rzeszy egzaminatorów, nie zamierzam kolejny raz zależeć od ich widzimisię. nagranie z kamer nie było mi potrzebne - napiszę trzeci raz specjalnie dla Ciebie - bo z tyłu kiedy zdawałam nie było kamer (nie wiem czy teraz są), a przy oblaniu na skrzyżowaniu nie było to potrzebne - bo zdanie egzaminatora liczyło się bardziej niż sama sytuacja - tam nie było błędu "rzeczowego" tylko jakby "interpretacyjny", który nie podlega dyskusji.
otóż nie jeżdże świetnie, ponieważ od dłuższego czasu nie jeżdżę w ogóle - to chyba jest jasne. i jak pisałam wcześniej - nie pójdę już w ogóle na "normalny" egzamin, czy ze swoim instruktorem, czy sama. i już. nie musisz mnie przekonywać, że źlę robię i źle myślę. ale sama też nie posiadasz monopolu na wiedzę, co skutecznie udowadniasz wkażdym kolejnym poście.
wracając do spraw wypadków powodowanych przez gówniarzy bez prawka czy pijanych kierowców już bez prawka - to jest bezdenna głupota i chyba każdy myślący człowiek jest w stanie zauważyć różnicę między tą własnie bezdenną głupotą a innymi zachowaniami. potrafię ocenić swoją sytuację - nie kupię tego prawka, żeby szarżować potem dwie stówy po warszawie, bo mnie to zwyczajnie nie kręci. zasadniczo powinno się robić jakies psycholgiczne testy przed dopuszczeniem do kursu i, co już pisałam, wg mnie powinien być obowiązek powtórnych egzaminów po powiedzmy 10 latach etc.
podsumowując - Mayka, proszę, nie odpisuj mi.
przepraszam ogół, rozpętałam głupią dyskusję.
ale tak jak przy niesprawiedliwych egzaminach tak i tu nie dam sobie wmówiać racji z którymi się nie zgadzam. najwyżej proszę moderatorki o pousuwanie tych wpisów.