TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: ullrike » 28 lip 2011, 09:16

Pilatesu akurat teraz nie mam ale wczesniej chodzilam,owszem fajne ale ja jednak wole inne cwiczenia ,energiczne powtorzenia gdzie az sie czuje bol w miesniach,takie bardziej wytrzymalosciowe.
A pilates to tak jak joga trzeba sie skupic na powolnym i prawidlowym spieciu.
Ryby uwielbiam ale jest z nimi problem ,najsmaczniejsze sa na goraco prosto z pieca czy patelni .
Siedzac caly dzien w pracy kiedy je smazyc i jesc?przynoszac usmazone do pracy nie nie sa juz takie pyszne no i smierdza wspolpracownikom:)

Babina interpretujac twoje wyniki w Lutym mialas 30,4 % tluszczu przeliczajac to na kilogramy bylo tego tluszczu 18,2 kg
masy miesniowej mialas 41,7 kg

w marcu cos sie stalo ze prawie nie zmienilajac swojej wagi spalilas tluszcz do poziomu 26,9% czyli kilogramowo 15,9kg tluszczu.
W maju z kolei schudlas a wzrosl ci poziom tluszczu do 30,4% za to stracilas na miesniach... bo w w lutym bylo miesni 41,7 kg a w maju 39..
Przypominasz sobie ze cos dzialas w tym okresie ze swoim cialem? dieta ,cwiczenia?

Ja zakupilam na allegro wspomagacz
http://allegro.pl/show_item.php?item=1717173867" onclick="window.open(this.href);return false;
i bede go lykac ,rozgladam sie za tymi shockami do picia po cwiczeniach.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 28 lip 2011, 09:35

ulka shocki kupisz tez pewnie na alegro albo w sklepie dla sportowcow tam tez maja rozne spalacze np hmb na budowe miesnie i l-kernityne na spalanie tluszczu
dobre tez sa termogeniki z guarana i kofeina jesli juz cos chcesz brac ale trzeba brac zawsze przed treningiem i byc konsekwentym kiedys bralam termospeda i l-kernityne cwiczylam systematycznie wazylam wtedy 54-53 kg ale nie wiem czy byla to tylko zasluga cwiczen i diety zm czy moze te wspomagacze tez dzialaly
a po treningach ja jadlam od razu banana bralam go ze soba na trening bo tzeba jak najszybciej po aerobach wrabac bo ja areroby robilam na koniec treningu siloweg

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 28 lip 2011, 11:10

Marena wielkie dzieki
A ja dalej rozczytuje sie i zglebiam temat
Tu ciekawy watek znalazlam
http://forum.gazeta.pl/forum/w,342,1224 ... _.html?v=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 28 lip 2011, 12:13

przeczytalam
jak widzisz co do banana przed i w trakcie zdania podzielone
rozpytam jeszcze fachowca o bialko i spalacze zapomnialam ze przeciez mam w rodzinie instruktora swiezo upieczonego wiec jeszcze wszystko ma w glowie a sylwetke to tylko pozazdroscic

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 28 lip 2011, 16:44

Dziewczyny,czy jak ja ćwiczę tylko 20 min na orbitreku to powinnam też zjeść coś białkowego?Ale muszę zacząć ćwiczyć dłużej bo w porównaniu z Wami i tym co poczytałam w linkach to raczej żarty sobie stroję a nie ćwiczę.Rybę to jem właściwie tylko na wigilię,kurcze chyba wszystko robię do dupy (giggle

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 lip 2011, 19:15

Martam wybierz sobie jakis sprzęcik aerobowy na którym z przyjemnoscia wytrzymasz ponad 35 min,albo na jednym 15,na innym 15 na 3 chociaz 10 bo dopiero po 25 min zaczyna sie spalać tłuszcz. Nie wiem czy trzeba białko zjesc ale nie zaszkodzi,bo moze trzeba? Ja dzis nie mialam siły ,jakaś taka słaba bylam i nie wyciskałam ostatnich potów na bieżni,zreszta nigdy nie wylewam ogromnych potów.Córka moja daje ostrzej czadu (yes)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 28 lip 2011, 22:00

nie wiem jak to się stało, że raz jest tłuszczu więcej mimo spadku wagi. Na siłownie jak idę, to ćwiczę aby sie poruszać.W domu robię kilka ćwiczeń na uda, talie, brzuszki i pomacham ciężarkami {mam 3 kg}. Jak ciasne spodnie, to przestaję jeść i piję soki i kefir. Może te wagi to ściema.....? Ta cała "ideologia" kiedy spalamy mięśnia , a kiedy tłuszcz...?Widzę w lustrze, że jak poćwiczę te swoje proste ćwiczenia, to jednak mięśnie się zaznaczają. Kiedyś to nawet doprowadziłam się do wyglądu królika ołupionego ze skórki. (giggle . Teraz się zatłuściłam, bo córka mi często przyjeżdża , więc gotuję .....ona nie zjada, a mi żal wyrzucić i wiadomo......Nawet stanik mnie gniecie (envy .
Niedługo jadą nad morze, to przestanę gotować i będzie lodówka pusta.
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 lip 2011, 10:26

Wczoraj ogladałam program o babeczce która w wieku 50 lat zachorowala na jakas tajemniczą chorobe która wyniszczala jej organizm.Z wagi 75 kg spadła do 45. Wypowiadal sie potem lekarz i powiedzial ze jak ja zobaczył to myslał ze to przyszla staruszka,ale po rysach twarzy bylo widac ze jest to jeszcze mloda kobieta.
W naszym wieku waga 50-53 kg wyglada tragicznie a młode dziewczę wyglada super!
Ja z 4 dni sie mierze,no ciekawa jestm czy cos drgneło.
kiedys mialm wage która pokazywała ile ma sie miesni,ile tluszczu.Wpisywalo sie wiek,wzrost....ale tak sie zastanawiam skad niby ta waga wie czy jak schudłam 5 kg to jest to tłuszcz,czy są to miesnie? To jest dla mnie takie troche naciagane. Inaczej wyglada mierzenie tkanki tluszczowej przyrządem który łapie skóre,to w to jestem w stanie uwierzyć.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 29 lip 2011, 12:44

sabrina te wagi w aptekach mierza twoj wzrost laserem i poziom miesni i tluszczu tez przez skanowanie od gory twojego ciala fakt nie jest to super dokladne ale zawsze cos

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 29 lip 2011, 13:25

Sabrina mysle ze majac 50 czy 52 kilo nie wygladallybysmy az tak tragicznie jak ta babeczka ktora schudla 30 kilo w szybkim tempie,chora poza tym.
Oczywiscie 52 kilo miec juz nie chce,,wystarczy mi 58kg i muskularne cialo:) .

Nic nie jest naciagane nowoczesne wagi sa dokladniejsze niz ten prymitywny scisk wylacznie skory.
Magi maja wbudowane elektryczne sensory ktorymi przepuszczany jest prad przez cale twoje cialo.A ty tego nie czujesz,
Prąd przechodzi swobodnie przez płyny zawarte w tkance mięśniowej lecz natrafia na trudności gdy przechodzi przez tkankę tłuszczową. Wagi Tanita wykorzystują pomiary tego oporu aby obliczył skład ciała. Skład ciała zostaje obliczony po wprowadzeniu danych: wysokości ciała, płci i wieku oraz po zmierzeniu oporu elektrycznego ciała.

na forum otylosc dziewczyny 26 letnie maja po 40 lat metabolicznego wieku czyli oznacza to ze majac 30 lat moga miec juz choroby adekwatne do 50 miazdzyce cukrzyce nadcisnienie,
Metabolic Age - waga porównuje wynik BMR z wartosciami przecietnymi dla różnego wieku okreslajac nasz wiek metaboliczny
Babina ciekawa jestem ile tobie latek wyjdzie na tej aptecznej wadze:)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”