Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: beata-malgorzata » 06 sty 2011, 16:32

Moja corka ma teraz 13,5 lat ... nie moge sobie wyobrazic ... o nie !!!!! Jak ja pomaluje (na sylwestra zrobilam jej czarne przydymione oko) to mozna dodac + 4 czyli cos 17 lat , nawet nie mysle o tym . A chlopakow to troche za duzo sie kolo niej kreci , po 2 , 3 przychodza do nowego domu , ale trzeba przyznac grzeczni i jeszcze mlodzi , siedza w salonie i nawet nic do picia nie wolaja jak im proponuje ... hihi
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 06 sty 2011, 17:10

niebieska pisze:ta ksiazka ciezko mi szla i nie przeczytalam, natomiast film jest genialny
Film? Pewnie myslisz o "Niebezpiecznych Zwiazkach" Frears`a....a rzeczona ksiazka to "Nielegalne związki".
No wlasnie! I jak oceniacie zachowanie bohatera? Uczucie czy myslenie organem? Tylko seks czy moze jakies uczucie? A jesli - to jakie? Przeciez bohater pieknie funkcjonuje z rodzinie w trakcie 3 letniego romansu...?

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 06 sty 2011, 18:22

o ja slepota, masz racje.
te nielegalne zwiazki juz tu sie przewinely, wiec chyba siegne- warto?
co do polanskiego- gdyby sie nie wydarzyla ta historia to swiatowa kinematograia moglaby inaczej wygladac.
zmarnowal w europie swoj wielki talent i wszyscy zostalismy pokrzywdzeni, nie obejrzymy filmow, ktore nie powstaly.
nikt sie nie zna na snach?
moj byl bardzo realistyczny, ale nie bardzo wiem kto mnie operowal- zagmatwane bylo- jak to w snie.
teraz sie bede bala, bo nie wiem kto mnie "urzadzil". jedyne co mi zostaje to powiedziec sobie, ze nie wierze w sny.
muflon napisala, ze w chwili desperacji jackie collins czytala, a ja uwazam je za swietne babskie czytadla i przeczytalam wszystkie, nawet zlodzieje sie na nich poznali, bo wyczyscili mi piwnice ze wszystkich (rire

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 sty 2011, 19:34

babina7 pisze:Nie mozna mówić "a jakby to była twoja córka", bo moja i wszystkie córki , z takich "normalnych" domów, to inny świat. Gdybym była Romką ,
Ale nie jesteś. I ta mała też nie byla. jesteś pewna, że jej dom był nienormalny? Wg jakich kryteriów.(nawiasem nic nam nie wiadomo, żeby matka miała prawa rodzicielskie ograniczone, więc nie mamy prawa przypuszczać, ż był to nienormalny dom). Powtarzam: to, że matka ją popychała do łożka starszemu facetowi, to nie znaczy że starszy facet miał brać dziecko do łóżka. Zresztą foty tej małej w prasie z tego okresu pokazują nam dziecko. A facet BYŁ już starszy. I doświadczony. Dostatecznie duzo dojrzalych bab już mu przez lóżko przeszło. Sexturystykę też akceptujesz? - bo przecież to rodzice wpychają dzieci do łóżka (lub na ulicę) starszym facetom? akceptujesz bo to "nienormalne" domy? Bo sami sobie winni. Czyli twierdzimy, że jak facet ciąga chłopcow czy dziewczynki do łózka to te dzieci same sobie są winne?
Noi pozostaje kwestia działania prawa. Obowiązuje wszystkich, czy tylko tych, którzy sa od nas biedniejsi (mowa o kasie) lub wg naszych kryteriów "normalni inaczej". Ale wtedy zawsze znajdzie się bogatszy , bardziej ustosunkowany od Ciebie, który na ten przykład pewnego dnia staranuje Ci swoją wypasioną bryką córkę (no, niech będzie, razem z wnuczką, żeby było drastyczniej (triste ) a potem Ci wmówi, że same sobie były winne, bo znalazły się na jego drodze. No nie zgodzimy się . Mnie uderza powszechne u nas rozgrzeszenie Polańskiego. A gdyby to był jakiś aktor hollywoodzki? też bysmy tak łatwo go rozgrzeszali? Myślę , że na naszej ocenie waży fakt, że to nasz rodak. To wiadomo- swój chłop: chciał dobrze, ale mu nie wyszlo. I to amerykanie go wrobili, biednego (mdr
Co do jego twórczości. Frantic jest moim zdaniem takim sobie, poprawnym kryminałem. Nic nadzwyczajnego. Pianista ma nieznośną manierę amerykańską- taniego sentymentalizmu. Z wczesniejszych filmów pamiętam "Wstret". I to byłby niezły film, gdyby nie obecność Catherine Deneuve, ktora dla mnie jest dość drętwa w wiekszości ról i tu też zdolowala film. "Tess" uważam za niezly, choć nieco przydługi (oczywiście z miejsca zaciagnął Nastasję Kinski do łóżka) . I oczywiście "Rosemary's baby". Jeszcze Chinatown - wartka akcja, znani i dobrze grający aktorzy, dobrze się ogląda. Filmy europejskie, oczywiście są słabsze. A, nie. Lokator byl niezly.Może być, że w Stanach rozwinąłby skrzydła. O ile branie do łóżka nieletnich nie weszloby mu w krew (mdr

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 sty 2011, 19:44

beata-malgorzata pisze: A chlopakow to troche za duzo sie kolo niej kreci , po 2 , 3 przychodza do nowego domu , ale trzeba przyznac grzeczni i jeszcze mlodzi , siedza w salonie i nawet nic do picia nie wolaja jak im proponuje ... hihi
Hehe, Beatko jak oni do Ciebie trafiają? Przecież na odludzie się wyprowadzilas. Rodzice ich wożą specjalnie na wizyty z twoja corką? No to mają chłopaki zacięcie...

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 06 sty 2011, 21:05

Muflon strasznie sie jakos zacietrzewiasz na punkcie pana Polanskiego ,czy mnię sie wydaje ? (wondering (giggle
Dla mnie facet jest niesamowita osobowoscia ,kurdupelek a ma w sobie tyle charmu ,zdolnosci moglabym mowic o nim w samych superlatywach bo ja go np podziwiam .Maniak seksualny ?? Facet ma 70-siatke ustabilizowane zycie ,bardzo piekna i kochajaca zone,male dzieci i wyrzygiwac mu historie sprzed lat gdy on chce miec swiety spokoj zyc i wychowywac te dzieci ? Gdy nawet "pokrzywdzona "sie od tej sprawy odcina,no oczywiscie ze jest to ewidentna amerykanska nagonka pod publiczke.I nie ma tu znaczenia czy to swoj chlop -rodak czy inny artysta.

Sex turystka ...jest popyt jest podaz ,moze to budzic nasz wstret ,sprzeciw ,ale tak jest i koniec .Niech z tym cos zrobia skoro potrafia scigac starego dziadka za czyny sprzed 40 lat ,to niech odpowiednie wladze zajma sie akualnie krzywdzonymi a nie pokazowkami niczemu nie sluzacymi.
A co powiesz na temat nastoletnich galerianek ?one tez biedne ,wyzyskane? one sie z ciebie smieja ,starej zgredowy ktora nie wie jak sie w zyciu dobrze urzadzic.

Niebieska sen mara Bog wiara ,tak mowia:) mnie sie co noc cos sni ,uwielbiam wszystkie sny nawet koszmary.,bo to tak jakbym nie dosc ze film ogladala to jeszcze w nich grala jak aktorka.
Ciekawi mnie cos ty temu nieszczesnemu Polanskiemu napsikusowala .Moze o tym nam opowiesz jak nie chcesz na forum to kiedys w innych okolicznosciach (rire
Musze stanowczo zaczac czytac ,kiedys pochlanialam ksiazki tasmowo i hurtowo .A teraz ....jedna ksiazka przeczytana na caly rok "Wladca Barcelony'" podczas urlopu.
Jakos nie mam kiedy .
No kiedy tu czytac?..znowu czekam na emeryture i 60-siatke:)

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 06 sty 2011, 21:32

w kolejce, przy jedzeniu, w korku, kazdy ma jakies wolne chwile.
ja tez nie mam czasu na siedzenie w fotelu pod kocykiem i delektowanie sie lektura.
muflon, daruj polanskiemu (rire
ucieczka ze stanow byla az za wielka kara jaka poniosl.
pamietac nalezy tez, ze to byly zupelnie inne czasy- hippisi, wolna milosc, lsd.
mnie nawet zastanawial tak duzy szum wokol tej sprawy, bo znana byla od poczatku i nikt jakos wlosow z glowy nie rwal, autorytety moralne jesli sie wypowiadaly to tylko na temat tworczosci romana i dopiero aresztowanie to zmienilo.
amerykanskie prawo jest przedziwne- slyszalam w telewizji, ze w jakims stanie wlasnie uniewinnili jima morrisona, pewnie z tej okazji balanguje z aniolami.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 sty 2011, 22:13

Sex turystyki nie popieram , to jest wykorzystywanie dzieci z powodu biedy...A tu było podsunięcie córki {nie z biednego domu} reżyserowi, aby zrobił z niej aktorkę...
Mówiąc "nienormalny dom ", nie mam na myśli patologii typu pozbawienie praw rodzicielskich z powodu narkomanii czy alkoholizmu . Nienormalny czyli nie taki jak nasz ,zwykłych zjadaczy chleba .To Hollywood !! Inne widzenie wszystkiego. Kariera ponad wszystko!
Przespanie sie ze sławnym reżyserem, to nobilitacja . Jak nie ma kariery, to zawsze można potem polecieć do prasy i tez jest się na troche sławnym.......Ja tu winie tylko matkę i środowisko tej dziewczyny.
A Romuś jest nasz!!!Co się dziwisz, ze woli młodsze? Każdy woli {może wyjątkiem jest Zanussi? Ten woli starsze i brzydsze (giggle i jakoś jego nie trawię...
Dostałam własnie {chyba biografię?} Łapickiego. Nie moge sie zabrać za czytanie ale tez mnie nie oburza jego slub, a tyle gromów na niego spada. Młoda babka, po teatrologii, może dobrze sie im gada?...

"
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 sty 2011, 22:33

A ten reżyser oczywiście natentychmiast uważał za swój obowiązek sprawdzenie jej umiejetności aktorskich w lóżku?Łapicki ma dorosłą zonę a nie nastolatkę.

Czy się zacietrzewiłam?
Tu nie chodzi o Polańskiego. Tu chodzi o stosunek do prawa. I o to co komu wolno. I tu jestem dość stanowcza. napisalam: NIC, żaden talent nie usprawiedliwia przekraczania prawa.
Wyrzygiwać?
To zbrodnie wojenne (te sprzed 60. lat i te sprzed 10) to też "wyrzygiwanie". Bez yay.
I to jest smutne: facet zrobil parę filmów, leoszych lub gorszych, można dyskutować. W skali filmu światowego jest takich na peczki. I to go ma usprawiedliwiać? No, fajnie rozumujecie (trans "niech z tym coś zrobią" mówicie.
A kto ma zrobić, jak jest przyzwolenie społeczne?
Wasze też, a jak.
Niech ktoś z tym cos zrobi (byle nie my !), tylko niech nie rusza naszego Romka, bo on jest taki streńki, biedny, genialny i wogóle slepy byl jak mu mamusia trzynastolatke podsuwała. Bo ci artyści tak mają, że sam im sie rozporek na widok dzieci otwiera. Ale to nie ich wina, nie, nie. Podsuwaja im biednym te male dziewczynki i chłopców.

nam się dopiero oczy na galerianki otwierają, jak widzimy dziecin nasze, naszych sąsiadów czy naszych znajomych. I ja stara baba mam sie zastanawiać nad tym czy sie ze mnie smieją czy nie? przecież to nie ma nic do rzeczy. To w wiekszości dzieci. Historia jak z naszego Romka P. - przyzwolenie społeczne jest. Nikt nie reaguje. I w części pewnie rodzice- zadowoleni, że córka nie nudzi o kasę.
Nie widać wspólnej mianownika w postaci społecznego przyzwolenia na to , że facet idzie z nastolatka do łózka?
No, smutne to jest. Wasz punkt widzenia znaczy (triste

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 07 sty 2011, 00:46

zrobiłam drugi raz tiramisu i znowu wylewam z formy (envy (headbang . Może za dużo namaczam te biszkopty? Kłade dwie warstwy po 15 sztuk i kawy mi idzie dużo więcej niz w tym przepisie.Może tu jest błąd?
Mam zamiar dalej robić, bo domownikom i tak bardzo smakuje (rofl
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”