MUZYKA przy ktorej dorastałyście??:)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Don Kichot
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Don Kichot » 05 wrz 2005, 10:43

paula pisze:dla mnie te najfajniejsze szczeniackie lata upływały przy dżwiękach Maanamu i Perfektu oczywiście,który wtedy niezmiennie zajmował pierwsze miejsca na liście przebojów :wink: ..A przy Autobiografii,wszystko się zaczęło.... :wink:
Paula i Caterina a Republika i Lady Pank

ciekawy jestem z kim byłyście związane, bo wtedy Polska podzieliła się na dwa obozy. :lol:
Ja byłem za Lady Pank .....a republikowcy chodzili na czarno.

Oj to były czasy... :cry: lista trójki i radio Luksemburg.

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 05 wrz 2005, 10:47

nie lubiłam za bardzo lady pank,ani republiki :? do dwóch wymienionych dodam jeszcze Budke Suflera(''za ostatni grosz'' dziś ma całkiem inne znaczenie :wink: )i Urszule :)

Awatar użytkownika
Don Kichot
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Don Kichot » 05 wrz 2005, 12:14

Dmuchawce, latawce, wiatr...

Lombard i... szklana pogoda

a pamiętacie jak się wtedy tańczyło :shock:

Podchodziłem do laski z 7 klasy na dyskotece szkolnej i.......mówiłem zatańczymy..po czym stawało sie na przeciwko siebie i jazda dalej......bez trzymania ..chyba, że był wolny.
A jak któraś tańczyła z kimś to ...podchodziło się i mówiło ..odbijany....
i gość odchodził albo nie.. :lol:

to były czasy a teraz.... :(
za odbijanego żenią kosę :shock: :(

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 05 wrz 2005, 12:17

Ah, zdecydowanie Republika, Ciechowski mieszkal kilka blokow ode mnie :D :lol:
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 05 wrz 2005, 12:21

jeszcze zapomniałam o Bajm-ie :wink: :lol: Ale Perfect zdecydowanie wtedy dla mnie był naj,zresztą Markowski do dziś ma głos który na mnie dobrze działa :wink:

Awatar użytkownika
caterina7
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: caterina7 » 05 wrz 2005, 13:21

pamietacie tą słynną, wielotygodniową przepychankę na szczycie listy przebojów ? :lol:

a wojną lady punk contra republika było tak:
ja kochałam się w Panasewiczu a mój chłopak miał grzywe na Ciechowskiego, jak popers :?
Na imprezie z okazji 18-tki jednego z kolegów doszło do obdarcia ścian z plakatów w ramach protestu jednej grupy przeciw drugiej. Dodam, że na jednej ścianie były plakaty jednych a na drugiej drugich. Kolega tolerancyjny był, że tak powiem. Rano ( właśnie solenizant) miał gołe ściany :lol:
oj wesoło bywało
KOMBI też było the best
¯ycie cz³owieka ma kolor jego wyobra¼ni - Marek Aureliusz

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 05 wrz 2005, 18:22

Bajm..............podobala Wam sie beata kozidrak :?: bo ja mialabym pewne zastrzezenia co do osoby, ale to teraz, mlodej pani bajm nie pamietam.......... :roll: :?:
co lenistwo robi z cz³owiekiem.....

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 05 wrz 2005, 18:29

to nie chodzi o podobanie,tylko o klimat młodzieńczych lat :cry: ,ale ty tego jeszcze nie rozumiesz :wink: ,nie ten wiek ....:wink: :D

Awatar użytkownika
wooow
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: wooow » 05 wrz 2005, 18:42

muzyka moich szczenięcych lat.... pierwsza piosenka "dla dorosłych" :wink: to było mydełko fa :lol: - disco polo yeeeeahhhh (później ok. 3 klasy podstawówki miałam nawrót disco polo bo jakieś takie skocznawe było :wink: )

gdy miałam 7 lub 8 lat dostałam świra na punkcie Jacksona, potem było Ace of Base, 2Unlimited, Dj Bobo, oraz piosenki modern talking, Bajm i Lady Pank - te dwa słuchane ukradkiem w tajemnicy przed ojcem jedenj z moich przyjaciółek (molestowałyśmy jego winylowe płyty, których miał całą kolekcję) Następnie obsesja na punkcie Backstreetów (szczególnie Bryan'a) i Spice Girl - boysbandy szybko mi przeszły. No i nie wiem jak to zrobiłam ale podobał mi się Paddy z Kelly Family ( a fuuuuuu). Pamiętam wielką wojnę - BB kontra KF :lol:

Póżniej był Scyzoryk Wzgórze, House of Pain, Dr Dre

Ponadto jako dorastająca pannica musiałam pokochać muzykę klasyczną - z racji tego że grałam na pianinie .

Teraz mogę powiedzieć z czystym sumieniem że łśucham WSZYSTKIEGO prawie, piosenka musi mieć w sobie "to coś" (tak jak facet) i wtedy mi się podoba :lol:
23. 08. 05 - plastyka nosa (dr Bielecki)

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 05 wrz 2005, 18:56

A ja słuchałam w podstawówce Lady Pank , a w liceum Duran Duran i Depeche Mode, no i muzykę alternatywną. Chodziłam
do "Akantu" w Katowicach na koncerty punkowe... ale pogo raczej nie tańczyłam :wink: :lol:

Acha, żeby nie było niedomówień... byłam czyściutka i pachnąca... jak na panienkę z dobrego domu przystało :wink: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”