Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: Nataa » 20 lis 2013, 23:21

ulla10 pisze:Nie trzeba wycinać skóry i operować się, żeby wyglądać świeżo i z klasą.
wystarczy klasycznie i ponadczasowo, vide Janda, Tyszkiewicz i wiele innych.
takie kobiety oglądam. Rozmyte, rozpasłe i bezstylowe. Może dlatego tak mnie wkurza ich widok
Przede wszystkim nie każda kobieta wie co to jest "klasa".
Nie wkurzaj się, tak było, jest i będzie. Ludzie są różnorodni. Co by to było, gdyby każda była elegancka? Nie mogłabyś wyróżnić się z tłumu. A tak, to się wyróżniasz.
Szkoda energii na wkurzanie.

Niektóre nie wiedzą w jakiej fryzurze byłoby im dobrze ..... obserwuję taką jedną około 70-tki a może i po.
Ma długie czarne farbowane włosy, rozpuszczone. Zawsze jak ją widzę, to obcięłabym jej na krótko, bo te jej za cholerę nie pasują, za stara jest do nich. A ona z dumą je hoduje i ciągle rozpuszcza. Nie wie biedna, że śmiesznie i niemodnie wygląda.
Żal jej tych włosów ściąć. I nikt jej nie uświadomi.
Czasem tak jest .... zaćmienie umysłu, zastój.
Hmmm... żebym to ja tak nie otumaniała na starość!

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 21 lis 2013, 08:37

To moje wkurzanie to chyba strach jakiś przed zdziadzieniem, że może i mnie dopadnie pomroczność jasna bądź tumiwisizm i któregoś dnia niepostrzeżenie rozmyję się, oblekę w polar z biedronki i zapuszczę wąsa.
Nie wkurzaj się, tak było, jest i będzie. Ludzie są różnorodni. Co by to było, gdyby każda była elegancka? Nie mogłabyś wyróżnić się z tłumu. A tak, to się wyróżniasz.
tu mnie masz :D
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 21 lis 2013, 11:44

A jaki ja mam strach przed zdziadzieniem !!!!
Dlatego lecę w te pędy w grudniu na lifting i ratuję się.

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 21 lis 2013, 12:01

Błędem tych rozmemłanych kobiet jest przekonanie, ze żeby dobrze wyglądać trzeba mieć kupę kasy. Tak usprawiedliwiają swoje skrajne lenistwo.

Znam kobiety, których nie stać na lasery i wizyty u kosmetyczki ale potrafią zadbać o siebie inaczej. Zrobić maseczki z ogórków, płatków, nałożyć sobie hennę, która kosztuje 2 zł, wyskubać krzaczory przy brwiach, wymodelować włosy i ubrać się klasycznie, ponadczasowo i to wystarczy aby wyglądać dobrze. Odrobina chęci, jak mówi ulla, nie potrzeba kasy aby usunąć wąsa...
Nadziwić się nie mogę jak niektóre moje rówieśnice z lat szkolnych moga dziś wygladać jak raszple i nie mówię tu o tych co juz w szkole były tak zwanymi "no name", ludźmi których imienia sie nie zapamiętuje, ale ostatnio spotkałam po latach dziewczynę, która w szkole była mega cizią. Z bogatego domu, zawsze wyróżniała się ciuchami z zachodu, nienaganną figurą i nietuzinkową urodą. Nosz zrobiła się z niej matrona, z cycami do pasa i pudlem na łbie. I nie są to kwestie finansowe bo stać ją na dobry stanik, podtrzymujący mega obfity biust, a zwyczajne lenistwo i chyba myślenie, ze jak już mam chłopa to nic nie muszę... ;)
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Awatar użytkownika
Livulka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Livulka » 21 lis 2013, 12:29

To taki stereotyp : męża mam tyle lat tego samego,dzieci odchowane(to mnie najbardziej rozśmiesza) , to po co i dla kogo...no właśnie wtedy się za siebie by zwięła.
Jest to wytrawne lenistwo,do fryzjera na krótko opitolić włosy - tyle ,ze póżniej nie chce się przed lustrem stać i układać,to chodzą z gniazdem od poduszki odciśniętym (giggle
Bęben (czyt.brzuchol) wystający ,cyc pod pachą bo bez stanika wygodniej,kurtka krój męski bo zawsze szybko się ubiera (giggle itd. itp.
Ale to są takie typy chyba,bo one nie słuchają ,ewentualnie się obrażają przy próbie namówienia na zmiany i wymuszają na tych biednych mężach (giggle słów utwierdzających je ,ze są nadal najpiękniejsze .A co biedak ma powiedzieć...
A z koleżankami z przed lat to prawda jest...nieraz aż się wierzyć nei chce.
I jeszcze zwalanie swojej zwalistości na poród,a inna to schudła bo ona to w genach ma (giggle
W nieskończonośc by tak można,No są baby i baby
http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false;

JAK WEJŚĆ DO GALERII ZAMKNIĘTEJ
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... =26&t=2799" onclick="window.open(this.href);return false;

SAMOUCZEK DLA UŻYTKOWNIKÓW
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Zajrzycie także na nasz portal, można tam przeczytać interesujące artykuły http://beautywpolsce.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 21 lis 2013, 16:45

Livulka pisze:to chodzą z gniazdem od poduszki odciśniętym (giggle
Bęben (czyt.brzuchol) wystający ,cyc pod pachą bo bez stanika wygodniej,kurtka krój męski bo zawsze szybko się ubiera (giggle itd. itp.
wymuszają na tych biednych mężach (giggle słów utwierdzających je ,ze są nadal najpiękniejsze .A co biedak ma powiedzieć...
..... o kurde, oplułam komputer ......
to gniazdo mnie położyło na łopatki
jesssssuuuu, ledwo widzę monitor przez łzy!

Muszę tu częściej zaglądać!

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 21 lis 2013, 18:40

aż poszłam sobie wydepilować wąsy po tych dzisiejszych pogaduszkach ;)
Swoją drogą z tymi kłakami z wiekiem to jakiś cyrk.... zamiast siedzieć na czuprynie to nie... do nosa, na wąsy i brodę się pchają....
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 21 lis 2013, 22:07

No to jak to w koncu z tymi włosami u starszych pań ma byc. Krotkie czy dłuzsze. Ullrike mowi,ze krotkie wlosy maja wszystkie stare baby i namawia mnie ciagle na dluzsze. Ja natomiast w dłuzszych czuje się zle bo mam las na głowie i duzą twarz wiec wygladam moim zdaniem żle. No i ciagle zapuszczam i scinam (giggle

Bardzo podobaja mi sie proste włosy, długosć rowna taka do brody ale moje puszą sie i zaraz robi sie kopa siana i glowa wielka.

Apropos starych zaniedbanych kobiet, to pamietajcie,ze tez niektore kobiety chorują i zyc im sie nie chce. Myśla tylko o tym zeby ich nie bolało. Np. stawy kolanowe, biodrowe itd. nie wspomne juz o raku i amputowanych piersiach itp. Sama mam kolezanke, ktorej amputowali piers, brała chemie, przytyła słaba sie zrobiła, wlosy /wszedzie jej wyszły tzn. brwi,rzesy/ To juz nie ta sama kobieta. Ktos kto jej nie zna pomysli, ale sie zaniedbała baba.

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 21 lis 2013, 23:03

Kwiatuszek* pisze:No to jak to w koncu z tymi włosami u starszych pań ma byc. Krotkie czy dłuzsze.
Nie ma reguły. Zależy od twarzy, urody, kształtu twarzy, głowy, jakości włosów a nawet sylwetki ....
Ta stara, którą widzę, to ma prawie do pasa, a gęba starutka, chuda, pomarszczona. A na gębie rumieniec zrobiony różem. Tak by jej pasowała fryzurka za uszy ...
A widziałam ostatnio w TV tę rzeczniczkę z białymi długimi włosami - Niezabitowską, świetnie jej. A przecież swoje lata ma.
Każda musi dobrać do swojego typu urody. Ale warto czasem posłuchać dobrej fryzjerki, one mają oko.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 lis 2013, 23:07

Krótkie postarzają!! Jak się puszą to upinaj. Jedyna osoba, która bardziej mi się podoba w krótszych, to Agnieszka Szulim. Ale też nie ścieła się na chłopa tylko modnie.
Kwiatku chyba przesadzasz z tą dużą głową (giggle. Nie jesteś chudzielcem, więc dobrze, bo jak więcej włosów to figurawydaje się mniejsza. Tak bym chciała żeby Welman zapuściła włosy.....Zasłoniłaby karczycho i proporcje by się zmieniły.....
Zdjęcia już usunełam, bo czułam się winna.Na obronę informuję że miałam tam buty za 80 zł, czapkę uszytą własnoręcznie (model z Reserve) z futerka. Koszt 20zł i stare leginsy z Zary (3 sezon za 60 zł) no i kurtka z sieciówki. Twarzy nie było widać.....Acha! Okulary Orsey 30 zł. (giggle
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”