TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Post autor: babina7 » 03 lip 2013, 23:34

No to sie usmialismy.....tez tak mam.....nowego nie kupuje jak stare nie zjedzone:)
Ale mam fajnie. Mlodzi maja osobna kwatere i musza sobie robic sniadania, a ja z mezem tableteczke potem proszek i luzik. Mniejszy bandzioch to i lepiej sie plywa :)

Pytalam tubylcow o ten wjazd do Dubrownika i mowia ze Bosniacy sprawdzaja paszporty....Jutro mlodzi jada na rekonesans.
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 04 lip 2013, 09:05

ulla10 pisze: Ps. Babki, czy robiła któraś EXILIS???? Proszę niech się odezwie.
Widziałam efekty na własne oczy i są super! Buzia ujędrniona, owal w górę, po 4 zabiegach zlikwidowane bruzdy nosowo-wargowe i lwia zmarcha, ładnie szyja podciągnięta....cód miód i orzeszki!
Już gotowa jestem odżałować te 2000 zł, ale naczytałam się o długofalowym działaniu fal dźwiękowych na skórę, zaniku podściółki tłuszczowej, że po roku skóra wygląda gorzej itd.
Na forum jest bardzo mało informacji o tym zabiegu.
Robiłam RF ( fale +podgrzewanie włókien) po zakończeniu RF, fotoodmładzanie. W trakcje zabiegów i po było super po jakich 3-4 meisiącach skóra była fatalna!. Żadne kremy nie chciały się wchłaniać. Na szczęście po rożnych zabiegach, maskach i innych cudach udało mi się ja odbudować. Strachu się jednak trochę najadłam. Od tego czasu za żadne skarby nie dam się namówić na fale, podgrzewania czy laser.

MarysiaM
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: MarysiaM » 04 lip 2013, 10:21

ullrike pisze:A ona je to na co ma ochote i w takiej ilosci jak chce ,przytycie jej nie grozi ,taka rasa.
180 cm i 53-54 kilo w porywie.Jest bardzo zgrabna ,ma naprawde figure modelki.
Obmierzylam ja to ma 84-59-88
Przestala rosnac tak od poltora roku ,i na szczescie ,ze juz nie urosnie.
Fju fju! No to niezła panna. Mam siostrzeńca - 14 lat i 186 cm wzrostu, blondyn oczy niebieskie, rysy twarzy regularne. Waga 55 kg - straszny szczypior ale powinien nabrać masy jak mu hormony przybuzują. Jeszcze rośnie i powoli też zaczyna już wyrastać z dziecięctwa. Ale ma tak po ojcu bo szwagier 2 metry wzrostu no i po mojej rodzinie też dostał mocne geny choć siostra jest niższa ode mnie o 7 cm. Ten wzrost był też powodem tego, iż został posłany rok wcześniej do szkoły - nie chcieliśmy aby wśród równolatków odznaczał się wzrostem bo wiadomo jak to dzieciaki potrafią wrednie potraktować rówieśnika który fizycznie różni się od reszty (emo

Pamiętam, że w szkole średniej dopiero zaczęłam zauważać, że jestem wysoka ale wtedy jeszcze mi to nie przeszkadzało zbytnio. Dopiero jak skończyłam szkołę i wyprowadziłam się na studia a potem już do pracy, gdy zaczęli się kręcić wokół mnie chłopacy to przez chwilę miałam mały kompleks gdyż co jakiś fajny facet spodobał mi się to oczywiście musiał być niższy ode mnie (emo

Z tym gotowaniem to rozumiem świetnie bo jak mi się nie chce to i tydzień nie gotuję. Ale generalnie opracowałam system szybkich, prostych obiadków, najczęściej gotuję na 2-3 dni gdy zupa lub jakieś mięsko. Bo obranie ziemniaków czy ugotowanie kaszy to już mały pikuś. Zresztą kaszę, ryż lub makaron też gotuję na 2-3 dni. A surówka też najprostsza - dwuskładnikowa. Tylko zmywać nie lubię ...
ullrike pisze:Wczoraj jak przycisnelam ,starajac nie objadac ,od razu 1,3 kg mniej z rana.
o od razu lepiej sie czuje.
Napiszę po cichutku, bo w końcu z tym Hydrochlorothiazidum to tak trochę ryzykownie na własną rękę, że tableteczka zadziałała. A raczej 3 tableteczki co 12 godzin i tyle wystarczy na razie. Tak więc jak któraś bierze Hydrominum i wydaje się jej, że działa lub może działa, to w porównaniu z nim Hydrochlorothiazidum pieruńsko działa (emo ... szkopuł w tym, ze teraz muszę zapytać lekarza jak bardzo szkodzi i czy skórka warta jest wyprawki (emo Aczkolwiek dokładnie przeczytałam ulotkę zanim zdecydowałam się ...

Kurcze, babka do której chodziłam na liposukcję ultradźwiękową gorliwie namawiała mnie na zabieg odmładzający twarzy metodą nieinwazyjną. Przyznaję, że jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam bo teraz myślę o swoim nosie ale dobrze wiedzieć, że nie są to takie proste i dobre sposoby. Jestem zwolenniczką zmian w miarę trwałych, za taki uważam lifting, i planuję po 50tce ale jak powiedziałam o tym mojemu doktorowi, a jestem zupełnym laikiem w tym temacie, to tylko spojrzał na mnie i powiedział że u mnie naciąganie czegokolwiek nie wchodzi w grę i mogę odłożyć taką myśl na długo jeszcze.

Ale ci zazdroszczę, babina, tego morza do którego wchodzą góry. Znajomy wynajął na dwa miesiące jakąś chałupkę dla siebie i znajomych w okolicy Ksamil. Podobno piękna zatoka i pustawe plaże. W sumie mogłabym założyć to bikini i szorty. Cycki są przecież. A jak spojrzałam na mapę i poczytałam w internecie, to i w okolicy jest gdzie pochodzić i co pozwiedzać tym bardziej, że będzie auto do dyspozycji. Bo tam gdzie planowałam wyjechać to mogłabym jedynie poopalać się nad Bajkałem ... pod warunkiem, że komary nie będą bardzo żarły ...

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 04 lip 2013, 12:30

ziemniaków starych nie lubie i nie jem, a młode mogę jeść i 5 razy dziennie, uwielbiam, gotowane, odsmażone, ciepłe i zimne, wybieram z garka i chop do dzioba
moja waga trzyma się jako tako, w granicach 57 najwięcej jest 57,8 najmiej 57,0 wymiary spadły, ale gorąco i jeść sie nie chce, ostatnio to codziennie jogurt a to z pomidorami, a to z ogórkami lub owocami, raz na tydzien mięso gotowane i starczy
wczoraj się obżarłam bo zjadłam kabanoska i dwie cielęce paróweczki oraz talerz zupy koperkowej
dziś póki co pomidory z jogurtem, i jajko na twardo
teraz jak chodziłam na rehabilitacje, niektóre osoby miały drenaż limfatyczny na kończyny, właśnie jak puchną, dzisiaj mam wizyte u dr rehabilitacji to podpytam czy na moje opuchnięte kostki to można stosować, a tak w ogóle to po serii tych wszystkich zabiegów nawet mój men zauważył że mam dużo lepsze nogi, cellulitu niet, galerata prawie nie istnieje, o 70% lepiej niz było, nie są to nogi 20-latki ale może 30 latki napewno nie 50-tki,
chciałabym miec takie nogi jak ma anima albo urlike, ale bozia nie dała, to trzeba walczyć z tym co się ma (punch

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 04 lip 2013, 19:18

Quer pisze:
ulla10 pisze: Ps. Babki, czy robiła któraś EXILIS???? Proszę niech się odezwie.
Widziałam efekty na własne oczy i są super! Buzia ujędrniona, owal w górę, po 4 zabiegach zlikwidowane bruzdy nosowo-wargowe i lwia zmarcha, ładnie szyja podciągnięta....cód miód i orzeszki!
Już gotowa jestem odżałować te 2000 zł, ale naczytałam się o długofalowym działaniu fal dźwiękowych na skórę, zaniku podściółki tłuszczowej, że po roku skóra wygląda gorzej itd.
Na forum jest bardzo mało informacji o tym zabiegu.
Robiłam RF ( fale +podgrzewanie włókien) po zakończeniu RF, fotoodmładzanie. W trakcje zabiegów i po było super po jakich 3-4 meisiącach skóra była fatalna!. Żadne kremy nie chciały się wchłaniać. Na szczęście po rożnych zabiegach, maskach i innych cudach udało mi się ja odbudować. Strachu się jednak trochę najadłam. Od tego czasu za żadne skarby nie dam się namówić na fale, podgrzewania czy laser.
Dziękuję Quer za opinię. Zastanowię się jeszcze nad exilis na likwidację tłuszczu na podgardlance. Podobno tu się sprawdza bardzo dobrze i najważniejsze że nie ma rekonwalescencji jak po tradycyjnym ilpo albo też lipolizie.
Twarzy jednak nie potraktuję radiofrekwencją.
Jeszcze raz dzięki. Znalazłam sporo negatywnych opinii na kafeterii i wizazu, ale jakoś nie mam zaufania do tych portali.

Jutro mam wizytę u dr Ziemlewskiego. Planuję botox w lwią, na podniesienie brwi i w brodę oraz hydrobalans, który tak kiedyś Mara zachwalała.
Taki mały tuning przed wakacyjnym wyjazdem :D

Babina, zazdraszczam. Kocham Chorwację!

Ullrike i jak idzie odchudzanie?
U mnie nadal na granicy 59/60
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 04 lip 2013, 19:50

dzis 58,1
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 04 lip 2013, 20:19

Hydrobalans, jeżeli to to co ja robiłam to polecam. Mialam podany restylan vital pod skórę, trochę glębiej jak mezoterapia, w policzki i ciut nad ustami. Świetnie napina skórę. Trzyma dość krótko bo tak z 4-5 miesięcy ale efekt naprawdę fajny.
ja za radą L-instant wybrałam Restylan Vital , nie light, bo jest podobno troszkę twardszy i dłużej trzyma.

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 04 lip 2013, 22:17

restylan vitale podany kaniula bardzo fajnie zageszcza skore w ogole
jest taka fajna miesista i mlodziencza
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 05 lip 2013, 08:54

Zgadza się, widocznie napina.
Cyryl o jakiej metodzie piszesz? kaniulą czyli chyba dość gleboko, nitkami czy punktowo? ja miałam podany igłą dość płytko.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 05 lip 2013, 09:27

Serdeczne dzięki za sugestie. Jadę na 16. Popytam o restylan vital na pewno.
Cyryl, świetny wynik!
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”