TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Post autor: ulla10 » 02 lip 2013, 14:44

Ullrike, włącz kefir do diety.
Ja trzeci dzień zastępuję jeden posiłek kefirem i nieśmiało zaczyna mi wyświetlać piątkę z przodu :)))))
Póki co waha się pomiędzy 59,9 a nieco ponad 60.
Super mi wszystko ruszyło po tym kefirze, wypróżnianie, jak w zegarku (blush

Właśnie
jak nie teraz to nigdy
? myślę tak, kiedy mi zaczynają jakieś pokusy jedzeniowe świtać w głowie.

Ps. Babki, czy robiła któraś EXILIS???? Proszę niech się odezwie.
Widziałam efekty na własne oczy i są super! Buzia ujędrniona, owal w górę, po 4 zabiegach zlikwidowane bruzdy nosowo-wargowe i lwia zmarcha, ładnie szyja podciągnięta....cód miód i orzeszki!
Już gotowa jestem odżałować te 2000 zł, ale naczytałam się o długofalowym działaniu fal dźwiękowych na skórę, zaniku podściółki tłuszczowej, że po roku skóra wygląda gorzej itd.
Na forum jest bardzo mało informacji o tym zabiegu.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
kimm
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kimm » 02 lip 2013, 15:04

ullrike pisze: kIMM gratulacje i powinszowania z okazji tak silnej motywacji i determinacji w dazeniu do lepszej figury.
dzięki (flower) pisałam kiedyś o tej mojej "motywacji", 8 lat młodszej (bronze
najważniejsze, że działa (clin

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 02 lip 2013, 15:09

Toz sie domyslilam od razu jak napisalas. (bronze

a z kefirkiem to moglby byc taki przepyszny koktail ,tylko ze malo dietetyczny.
pilam cos podobnego w Dubaju i to bylo niebo w gebie (inlove
Zmiksowane avocado ,miod ,i wlasnie jakis jogurt czy kefir no i schlodzone toto albo z lodem ,pysznosci.

Ulla ja juz sobie zadnych zbiegow na gebe nie zafunduje ,tylko tradycyjny lifting .
no ewentualnie kapke botoksu ,ale to zaden zabieg.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 lip 2013, 20:08

A ja sobie leniuchuje w Chorwacji i dzieki smartfonkowi moge poczytac co nowego piszecie
O ile okolice Zadaru mnie zachwycaly, to tutaj gdzie teraz jestem (Baska Woda ok.100 km od Dubrownika) jest przepieknie.Gory wchodza do blekitnego morza...
Chcemy zwiedzic Dubrownik i jest problem. Moze Maxi cos wie jak teraz jest z wjazdem?Bosnia dostala kawalek wybrzeza i aby wjechac do Dubrownika trzeba przejechac przez ich teren...Czy potrzebny jest paszport? Czy kontroluja?Mlodsza wnuczka ma nieaktualny i boimy sie, ze jesli wjedziemy, to moga nas nie wypuscic :)
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 02 lip 2013, 22:06

Od wiek wiekow przejezdzalo sie poprostu autostrada wzdluz wybrzeza bez zadnych kontroli ,mijacie Neum przez most.
Mowilam Ci ze najpiekniejsze w Chorwacji sa okolice Makarskiej:)
Ja stacjonowalam zawsze w Mimicach ,taka wies miedzy Baska a Omnisem :)
W Basce wiekszy tlok.A wy nie wracacie przez Bosnie i Hercegowine?duzo szybciej jest prosta droga przez gory znow kawalek Chorwacji i na Wegry.
12 lat temu granica wygladala tak ze siedzial facet na krzeselku przy skraju szosy i tylko machal reka.Teraz wszedzie unia ,wiec jakie tam paszporty?:)

Bez zielonej karty wtedy jechalismy ,bo moj madry malzonek zapomnial zabrac z domu,i ja machalam celnikom jakims biletem w zielonkawym kolorze...i przeszlo.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 lip 2013, 22:29

Od wieko cale wybrzeze bylo jugoslowianskie....Po wojnie Chorwaci laskawie dali Bosniakom kawalatek przed Dubrownikiem....
My jezdzimy przez Austrie, Slowenie. Sloweni brali paszporty ale nie zwrocili uwagi na jeden nieaktualny...Od lipca Chorwacja jest w Uni ale okoliczni nie. No i dorosli maja dowody zamiast paszportow, a dzeci nie.Dawniej da starych dowodow wpisane bylo dziecko a teraz nie ma ja jak:)
zadowolona

MarysiaM
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: MarysiaM » 03 lip 2013, 07:47

ullrike pisze:EEeee Maryska Tobie to i z 10 kilo wiecej tylko dobrze zrobi.
Po co ci hydrominium czy inne specyfiki?
skoro masz wzrost i wage mojej 15 letniej corki :)
a moja corka wiem jak wyglada ..
Bo mi też i nie chodzi o te 1,5 kg tylko o spuchnięte stopy i dłonie, a przy okresie zwłaszcza. Po okresie 1,5 kg będzie mniej i tyle ale to takie denerwujące gdy rajtki cisną w brzuch przez te kilka dni i ciężej stopom. Jak zaczynają się letnie upały to u mnie zaczynają się takie historie bez względu na okres także - puchną mi ręce i nogi. Odstawiłam sól, dużo piję wody, raz w tygodniu jestem na drenażu limfatycznym i wynik starań marny.

15 lat to wszystko jeszcze przed nią - ja w wieku 22 lat urosłam 2 cm - ostatnie! ... myślałam, że już nie przestanę (giggle
Nie przekarmiaj dziewczynki - lepiej być długim i wiotkim (ubrania lepiej leżą) niż wielkim. Względy praktyczne.

Tak, młodszy chłop to najlepsza kuracja odmładzająca (emo Znam to z doświadczenia bo przez całe swoje życie tylko raz trafił mi się równolatek a tak ciągle młodsi.

ullrike, gdybyś zamiast tego allevo zjadła obiad złożony z młodych ziemniaczków z wody, mizerii z kefirem i np. jajka sadzonego to mogłoby to być z lepszym pożytkiem dla organizmu, bo i smakuje jak ktoś lubi takie jedzenie, niż jakiś proszek. Pod względem ilości kalorii może troszkę więcej ale jajko sadzone zrobisz i na łyżeczce Rapso (emo
Mój szwagier pracuje w firmie która produkuje suplementy diety - dlatego nie jem i jeść ich nie zamierzam bo wiem, jak uzyskują pozwolenia na to aby wypuścić jakiś specyfik na rynek ... człowiek, zwykły zjadacz, nigdy do końca nie pozna co wchodzi w jego skład.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 03 lip 2013, 09:37

Marysia ,mnie sie gotowac nie chce,,,ile to zachodu z obieraniem ziemniakow,a kiedy to robic???
w domu ja obiady gotuje sporadycznie ,tak wiec corki nie przekarmiam:)
teraz pojechala do dziadkow to ja mam z glowy.
A ona je to na co ma ochote i w takiej ilosci jak chce ,przytycie jej nie grozi ,taka rasa.
180 cm i 53-54 kilo w porywie.Jest bardzo zgrabna ,ma naprawde figure modelki.
Obmierzylam ja to ma 84-59-88
Przestala rosnac tak od poltora roku ,i na szczescie ,ze juz nie urosnie.

Wczoraj jak przycisnelam ,starajac nie objadac ,od razu 1,3 kg mniej z rana.
o od razu lepiej sie czuje.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 03 lip 2013, 10:01

Ziemniaczkow nie obieraj!!!Tylko umyj i wiecej posol. Sa duzo smaczniejsze niz obrane!!!
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 03 lip 2013, 10:05

:)
babina problem u mnie z zniemniakami jest taki ,ze moi rodzice na starosc zwariowali .
i kupili na zime 4 metry czy tam worki ziemniakow,..no i rozdaja te kartofle komu sie da,
Mnie wcisneli siate ziemniakow na wiosne i jeszcze te ziemniaki kielkujace u siebie mam..
a mlodych jeszcze nie kupowalam,..Po co jak stare nie zjedzone?:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”