Na kawie u Brzuchatkow :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Na kawie u Brzuchatkow :)

Post autor: Eeku » 18 paź 2012, 08:32

Leillla wiesz co kazal zrobic,lekarz w Niemczech?Jak moja szwagierka miala malego syna i byl chory?!W nocy otwarzyc okno w pokoju gdzie spal,reczniki mokre na grzejnik ,naturalnie ze grzejnik wylaczyc.I dzieciaka ubrac grubo ,czepke na glowe,tak jakby miala wyjsc na spacer,glowe polozyc troche wyzej.Jej syn byl bardz chory i mial niesamowity katar.Uwierz,wszystko przeszlo,najwazniejsze ze mogl normalnie przez nos oddychac!Jak Twoj syn tak kaszle,to napewno prze to ze centralne ogrzewanie robi suche powietrze i to podraznia gardlo.Sprobuj Mu syrop z cebuli i z czosnku zrobic,napewno pomoze!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
zeberko
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: zeberko » 18 paź 2012, 21:19

Eeku ja zrobilam póltora tyg temu syrop z Twojego przepisu ;)
przeziębienie i gile z nosa znikneły , super działa naprawde.
Teraz daje im profilaktycznie tylko raz dziennie jedną łyżeczkę,
zastanawiam się tylko czy mogę dawac najmłodszemu dziecku(10m-cy) syrop - w końcu i cebula i czosnek , nie wiem jak taki mały żołądeczek zareaguje .

Dziewczyny a ja poruszę teraz temat antykoncepcji.
Mozecie mnie trochę uświadomić (happy
Nigdy w zyciu sie nie zabezpieczałam , dopiero jak urodziłam drugie dziecko, zaczełam brać tabletki - i wpadłam!
Dzięki temu mam pięknookiego syneczka ;) i mogę zdecydowac sie na operacje bo 3 dzieci chciałam mieć. (tyle ze nie tak szybko).
Teraz jestem taka w szoku ze biorę i tabletki i używamy prezerwatyw , wiem głupie , ale mamy 3 dzieci rok po roku !
i panicznie boimy sie kolejnej ciąży !!!

Chyba najlepszą metoda byłaby dla mnie spirala , nie musiałabym pamietac o tabletce.
Czy któras z Was ma bądz miała i jak się sprawuje?
Plastyka brzucha dr. Szczyt 17.01.2013r.
Wiek - 26 lat
Waga - 52 kg
Wzrost - 164
Dzieci - troje rok po roku ;)
Zdjęcia przed i po operacji : http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 08#p757408" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
aginka29
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aginka29 » 19 paź 2012, 00:55

Leila-kurcze no faceci są beznadziejni-zobaczą atrakcyjną nianie i juz wariują-dziady!!!i weź tu pogódź się z upływającym czasem i starzeniem sie jak taki widzi młodą krew i już zaczyna innym końcem mysleć:(

Eeku-potwierdzam z syropem!!!moja córka zaczynmała infekjcję, kadszel stan podgorączkowy i katar -wyleczona syropem podczas gdy mój mały(syropu w dziób nie weźmie) skonczył antybiotykiem!!Także dziękuję Eeku za przepis:)

zeberko-a wpadłas biorąc tabsy dlaczego?bo zapomniałaś wziąć jakiejś czy jak to sie stało?Ja nie pomoge w sprawie spirali ponieważ jestem im przeciwna.Dla mnie życie cenne jest od samego poczęcia więc perspektywa "wydalania" zapłodnionych jajeczek jest dla mnie niemoralna podobnie jak i tabletki wczesnoporonne/ 72h..My stosujemy prezerwatywy od 11 lat i dwójka dzieci planowanych,teraz wzięłam tabletki na ten okres i jazda sie zaczęła ,także utwierdziłam sie w przekonaniu, że nie chcę truć się zostaniemy przy tym jak jest..
-V.2004-365 McGhan -dr Pastucha
24.10.2012-plastyka brzucha -dr Furmanek
18.04.2013-620XH Silimed- dr Kasprzyk

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 19 paź 2012, 08:20

To fajnie dziewczyny ze Wam i Waszym dzieciom moglam pomoc.Jezeli chodzi Zeberko o Twojego najmlodszego malucha,napisze Ci na przykladzie Mojego syna.Pierszy syrop mu dalam,jak mial 2 tygodnie.Byl potwornie chory,po tym syropie pocil sie niesamowicie,co chwile zmienialam na nim ciuchy i posciel.Balam sie z nim isc do lekarza,bo wtedy to odrazu przepisywali antybiotyk.Mojej siostry syn,dostal taki antybiotyk,jak mial 3 miesiace i pierwsze zeby mu wyszly z pruchnica,poprostu antybiotyk Mu je zniszczyl.Tego sie balam.Dlatego od poczatku,swojego syna leczylam tym syropem.Jak nie pomagalo to zwiekszalam dawke czosnku w syropie.Do dzisiaj zadko choruje i zoladek tez w super stanie.
Jezeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne,trzeba brac systematycznie,nie mozna zapomniec.Ja na szczescie nie musze sie od 10 lat martwic,czy zaciaze,czy nie! (dance
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
zeberko
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: zeberko » 19 paź 2012, 09:42

Aginka podzielam Twoją opinię na temat i proszków i spirali. Dlatego ja nigdy tego nie uzywałam , ogólnie spirala to schody do piekła itd ...
w zyciu nie zabiłabym swojego dziecka , ale mam troje rok po roku naprawde jest ciężko daja w kość , nie mam nikogo do pomocy, mąż ma swoją firmę wraca o 18 do domu.
Jak pomysle ze bylabym w ciazy po raz czwarty !!!! zawał na miejscu!!!

W trzecią ciąże zaszłam , bo jelitówkę , a wiadomo ze przy wymiotach tabletki mogą nie poskutkowac, ja o tym zupełnie nie pomyslałam. i bach.

Aginka tez myslalam ze spirala wydala zapłodnione komórki ... a to przeciez zabójstwo, ale lekarz mnie przekonuje do tego i powiedział ze przy spirali do zapłodnienia wogóle nie dochodzi.
Wiec sie zdziwłam, ściemnia mi czy co ?
Plastyka brzucha dr. Szczyt 17.01.2013r.
Wiek - 26 lat
Waga - 52 kg
Wzrost - 164
Dzieci - troje rok po roku ;)
Zdjęcia przed i po operacji : http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 08#p757408" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
aginka29
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aginka29 » 19 paź 2012, 10:58

zeberko-jeżeli trafisz na lekarza z powołania to myślę ,że prawdę Ci powie..Ile taki ginekolog liczy sobie za założenie spirali??dla niejednego to zwykły biznes i morale go nie obchodzą...teoretycznie spirala niby nie dopuszcza do zapłodnienia ale zapytaj sie lekarza czy jest w stanie na sto procent powiedziueć Ci czy nie dchodzi do zapłodnienia podczas noszenia spirali-jestem pewna, że nie będzie mógł Cie zapewnić..A co wówczas gdy jednak dojdzie do zapłodnienia-jajeczko nie ma możliwości zagnieżdżenia się i zostaje skazane na wydalenie..Wiesz decyzja należy do każdego,podkreślam: ja tylko pisze moje przekonania i odczucia,nie chcę nikogo oceniać ani krytykować ani obrażać:) dla mnie ważne jest nie szkodzić i zapobiegać; inne działanie jest nie na moje sumienie..Rozumiem Cię jednak i twoje frustracje-ja przy dwójce dzieci wymiękam:)

Eeku-a dlaczego nie musisz się martwić ciążą?jesteś po menopauzie?taaka laska??nie wierzę no!!
-V.2004-365 McGhan -dr Pastucha
24.10.2012-plastyka brzucha -dr Furmanek
18.04.2013-620XH Silimed- dr Kasprzyk

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 19 paź 2012, 12:44

Gdzie po menopauzie?! (giggle.Ja w kwiecie wieku. Moj maz nie moze miec dzieci.Wiecie jak to fajnie,nie myslec wogole,ze zajde w ciaze?Bo Ja wiem cos na ten temat,moj Ex byl taki jurny,ze by z baby wogole nie schodzil,czesto przez to byly klotnie.Nic by nie robil tylko,ry...,ry....,ry...,az do obrzydzenia.Na sama mysl ze musze spelniac jego zachcianki,chcialo Mi sie (puke .I ta mysl ,ze moge byc w ciazy,okropne!Przez poltora roku,po porodzie ,wogole nie bylo sexu (middlefinger .Balam sie okropnie ciazy,a po tej dlugiej przerwie,mialam ciaze urojona.Nawet poronienie,bylo takie same,jak przy normalnej ciazy i na koniec lekarz powiedzial Mi,ze to byla ciaza urojona.To byl dopiero obciach!!!Niestety tak sie balam ,ze bede w ciazy ze sobie ja ubzduralam.Pozniej bralam tabletki,przez 10 lat.No i teraz nie potrzebuje juz nic.Moj drugi maz,na szczescie nie jest takim jebaka (happy
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
olak
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: olak » 19 paź 2012, 16:40

Ja mam spiralę i śpię spokojnie, że w ciążę niechcianą nie zajdę. Za rok będę ją wymieniać. Ja jestem z niej mega zadowolona. Tabletek zapominałam brać, poza tym do tabletek i tak prezerwatywy używaliśmy, strasznie się bałam. Do dziś mi się śni, że jakimś cudem zaszłam w ciążę, na szczęście to tylko sen. Dzieciom nie mówię nie, bo może za jakiś czas będę chciała mieć kolejne baby, ale na pewno nie teraz. Do tego mój okres przypomina plamienie. Dla mnie to też plus.
dr Kolasiński;
Plastyka brzucha, lipo bioder - 07.11.2011 - już po
Podniesienie piersi + implanty Mentory okrągłe 300 cc , pod gruczoł - 19.01.2012 - już po
Lipo podbródka, bioder i brzucha - 19.01.2012 - już po
Usta i bruzdy nosowo - wargowe /kwas hialuronowy/ 19.01.2012 - już po

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 paź 2012, 16:55

Żeberko , nic lekarz nie sciemnia. To 30 lat temu były spirale które nie pozwoliły zagnieździć się jajeczku. Chyba już takich nie produkują. Obecne właśnie nie dopuszczają do zapłodnienia!!! Legenda pozostała, niestety........
zadowolona

Awatar użytkownika
jozia1977
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jozia1977 » 19 paź 2012, 18:10

Ja tez mam spirale jest ona chormonalna e takze dziala jak tabletki tylko ze raz ja zalozylam i spokuj na 5 lat napewno nie dochodzi do zaplodnienia a nastepnie do poronienia.plus tez taki ze okres skromniutki.ja mam 3dzieci i wystarczy
piersi brzuch:Furmanek po http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 01#p748901" onclick="window.open(this.href);return false;
35lat
164cm-60kg
3 dzieci(15lat,5 lat ,3 lata)
makijaz permamentnty kreski gorne i dolne+brwi(w planach usta)
botox i wypelnianie bruzd nosowo-wargowych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”