ciekawe książki (godne polecenia) i ich szybkie czytanie

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
pidzama
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: ciekawe książki (godne polecenia) i ich szybkie czytanie

Post autor: pidzama » 24 wrz 2012, 23:10

"chłopiec z latawcem"- chyba najlepsza ksiazka jaka do teraz przeczytalam.
"Masz swe wlasne gory do zdobycia, wlasne marzenia do spelnienia, ale nigdy nie bedziesz miec dosc energii, by tego dokonac jezeli nie uwolnisz sie od oczekiwan innych ludzi, ktore teraz zdaja sie byc twoimi wlasnymi pomyslami. Mozliwe, ze istnieja one tylko w twojej glowie, ale nie znaczy to, ze nie moga cie przytloczyc. Czas przejrzec na oczy i odeslac te oczekiwania na ich miejsce"

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 24 wrz 2012, 23:51

Lubka pisze:'Samotnosc w sieci" J.L. Wisniewski, "Zahir" P. Coelho, a obecnie jestem w trakcie czytania "11 minut" rowniez Coelho (yes)

w drodze do mnie sa: Kwiat Pustyni, Alchemik, Brida, Zwyciezca jest sam, Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy i Krysztalowy Aniol-nie moge sie doczekac (rofl
a moim zdaniem samotnosc w sieci, caly coelho to okrutne gnioty ociekajace grafomania, zawlaszcza w powiescidlach coelho.
marny pisarzyna, ktorego nigdzie nie doceniono tylko w polsce, tak samo zreszta jak i lubiany u nas wharton.
podobnie horrory nad rozlewiskiem, mozna tym kogos usmiercic, umrze z nudow, albo ze smiechu, ze komus czasu nie szkoda na takie powiescidla.
sorki (flower) , wiem, ze sie nie dyskutuje o gustach, ale nie moglam sie powstrzymac.
jest masa, po prostu wielka ilosc dobrych ksiazek ktore nie krzycza z okladek: najlepsza powiesc roku wedlug sprzataczki z uniwersytetu harvarda, ale przechodza one bez echa.
szkoda.
na szybko polecam podniebny spacer stevena gallowey'a i ostatnie wyznanie mabel stark roberta hougha'a.
lekkie, ale napisane literacko wciagajace opowisci, o ktorych bedziemy pamietac dlugo po przeczytaniu.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 wrz 2012, 00:34

słyszałam identyczne opinie krytyków...i nie czytałam. Szkoda mi czasu na beletrystyke.Czytam wyłącznie biografie i dzienniki. Najciekawsza to Roman Polańskiego. Komu poleciłam, każdy nie mógł się oderwać i nawet {jedna koleżanka, która nie lubi jego filmów} do WC szła z książką (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
pidzama
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: pidzama » 25 wrz 2012, 18:39

to niewatpliwie ciekawa postac :)
"Masz swe wlasne gory do zdobycia, wlasne marzenia do spelnienia, ale nigdy nie bedziesz miec dosc energii, by tego dokonac jezeli nie uwolnisz sie od oczekiwan innych ludzi, ktore teraz zdaja sie byc twoimi wlasnymi pomyslami. Mozliwe, ze istnieja one tylko w twojej glowie, ale nie znaczy to, ze nie moga cie przytloczyc. Czas przejrzec na oczy i odeslac te oczekiwania na ich miejsce"

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 25 wrz 2012, 20:06

autobiografia polanskiego to smakowita lektura.
dosc pokrewna i rownie dobra: gene gutowski "od holocaustu do hollywood".

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 wrz 2012, 20:09

Opisuje tragiczne dzieciństwo, próby ucieczek z Polski, triki ze swoich filmów i mnóstwo anegdot . A życie , od dna do szczytu sławy....Bardzo ciekawa książka i szybko się czyta.
Podobała mi się też książka o Łomnickim pt."Król Lear nie żyje". Można w niej przeczytać jak aktor walczył o kolor podszewki płaszcza, który musiał dawać odpowiedni przekaz... Pokazane "piekiełko" w teatrach.
zadowolona

Awatar użytkownika
clockaga
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: clockaga » 26 wrz 2012, 17:22

Dla miłośników "fantastyki historycznej" polecam "Oko jelenia" Pilipiuka.
Sześć opasłych tomów, które czyta się jednym tchem. Może nie jest to najnowsze wydanie, ale przeze mnie odkryte niedawno.
Książka rozpoczyna się .......końcem współczesnego świata, a potem już tylko Hanza, średniowieczne Niderlandy i poszukiwania tajemniczego "oka jelenia", od którego znalezienia zależy życie głównych bohaterów.

Zaliczyłabym ją do typowo "męskich" książek. Ale ja właśnie takie lubię. (happy
07-10-2011 powiększenie piersi i korekta nosa- dr Łątkowski
przesunięta o jeden dzień
08-10-2011 nowa twarz, nowe piersi- nowa Ja
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 50#p707989"
październik 2015 liposukcja brzucha- dr Łątkowski
maj 2019- trwały makijaż, kreski na górnych powiekach (makeup

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 26 wrz 2012, 23:24

niebieska pisze:
Lubka pisze:'Samotnosc w sieci" J.L. Wisniewski, "Zahir" P. Coelho, a obecnie jestem w trakcie czytania "11 minut" rowniez Coelho (yes)

w drodze do mnie sa: Kwiat Pustyni, Alchemik, Brida, Zwyciezca jest sam, Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy i Krysztalowy Aniol-nie moge sie doczekac (rofl
a moim zdaniem samotnosc w sieci, caly coelho to okrutne gnioty ociekajace grafomania, zawlaszcza w powiescidlach coelho.
marny pisarzyna, ktorego nigdzie nie doceniono tylko w polsce, tak samo zreszta jak i lubiany u nas wharton.
podobnie horrory nad rozlewiskiem, mozna tym kogos usmiercic, umrze z nudow, albo ze smiechu, ze komus czasu nie szkoda na takie powiescidla.
sorki (flower) , wiem, ze sie nie dyskutuje o gustach, ale nie moglam sie powstrzymac.
jest masa, po prostu wielka ilosc dobrych ksiazek ktore nie krzycza z okladek: najlepsza powiesc roku wedlug sprzataczki z uniwersytetu harvarda, ale przechodza one bez echa.
szkoda.

doceniam twoja opinie na temat literatury, w ktorej gustuje zarowno ja jak i inne forumowiczki bo nie raz, nie dwa coelho pojawil sie w tym watku i ciesze sie, ze tym samym potrafimy cie rozbawic do lez kupujac i czytajac te okrutne gnioty (rofl Nikt ci nie kaze siegac po tego typu lekture ani nie wciska nic na sile, wiec nie rozumiem skad te zlosliwosci-jedni czytaja harlequiny inni biografie czy horrory i jak slusznie zauwazulas o gustach sie nie dyskutuje, wiec....
pozdrawiam sedrecznie w imieniu swoim jak i pani sprzatajacej w harvardzie (emo
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 27 wrz 2012, 11:12

pokrewna i rownie dobra: gene gutowski "od holocaustu do hollywood".

Też czytałam, ale mniej podobała mi się......Życie też tragiczne i barwne ale strasznie dużo opisów sexu jak u satyra. U Polańskiego więcej finezji.
zadowolona

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 27 wrz 2012, 19:19

Alez Lubka... to nie zlosliwosci, tylko krytyka... nic osobistego
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”