ostatnio ogladany film....cz. 3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: ostatnio ogladany film....cz. 3

Post autor: foxxia » 28 lut 2011, 13:49

Ja ostatnio byłam w kinie na "Jestem Numerem Cztery" i powiem szczerze, że to jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałam. Niektórym zapewne nie przypadnie do gustu, ale wg mnie był stokroć lepszy od np "Skyline", który był straszna kichą i wywaleniem kasy w błoto.
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
bernadetta
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: bernadetta » 02 mar 2011, 01:19

1) Aż po grób- wart obejrzenia, ale nie powala
2)Ondin - równiez warto zobaczyc, chociazby dla Bachledy. Ładnie to wszystko wygląda. Chociaż amatorką jej urody nie jestem.
3) Old Boy - na poczatku dziwny, wydaje sie nawet głupi, ale na koncu wszystko układa sie w całość i przeszywa.
4) Incepcja - wg mnie niedopracowany merytorycznie (bo i tematyka nierealna, ale jak juz się ktos za cos zabiera, to powinien bardziej sie postarac by widza przekonac, czy wytłumaczyć. Tu sie mówi duzo dziwnych rzeczy, pada mnóstwo mądrych słów, które tak naprawde niewiele znaczą). Ale pomysł na film ciekawy.
5) Requiem dla snu - przyznam, ze spodziewałam sie czegoś lepszego, ale nie było tak najgorzej. Chyba muzyka uratowała ten film.
6) Odlot - wypożyczyłam dla córki (4 lata,) ale mi sie bardziej podobało niz jej! Świetna bajka, smieszna i wzruszajaca.
7) Dzień w którym zatrzymała sie ziemia - wg mnie dno totalne
Jestem powątpiewaniem w sens, formą ponad treść
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.04.2008-dr Brzuchanski plastyka brzucha :)

08.10.2008-mama - powieki u dr Brzuchanskiego

Awatar użytkownika
bernadetta
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: bernadetta » 03 mar 2011, 18:58

8) Stosunki międzymiastowe - super! lekki, łatwy i przyjemny. Śmieszny.
9) Dom zły- ten za to zupełnie inna kategoria. ciężki, trudny i nieprzyjemny ;). Spodziewałam się czegoś więcej (K. Wojewódzki zachwalał). Miałam nadzieję, ze jest w stylu "Dzień Świra", mojego ulubionego filmu, ale jednak nie był.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 05 mar 2011, 22:05

Tak, Dom zly byl ciezki, alkohol przeciekal przez ekran kina. Wrazenie tylko tyle, ze nieprzyjemne, ale szybko resztki ulecialy. Tylko charakteryzacja (kulisy, ubiory) byla niesamowicie dobra.

Co do charakteryzacji, to dwa polskie filmy niestety, niestety, robione po macoszemu, ale generalnie dobre:

"Rozyczka" - dobrze obejrzec, film chyba dobrze oddaje atmosfere tla politycznego lat 50tych w Polsce. Nie ogladalam go z rodzicami i nie bede ze wzgledu na sceny rozbierane, wiec nie mam sie za bardzo kogo zapytac o zdanie, czy tak faktycznie to wygladalo. Moge tylko z cala pewnoscia powiedziec, ze lycry w strojach kapielowych wtedy na pewno nie bylo. No coz, dobrze by bylo, jesli by stroje tez z tymi czasami pasowaly. (brokenheart

Drugi, to "Reszka", o trzech kobietach, w trzech pokoleniach, powojenny. Wlasnie troche malo kulis, prawie wylacznie pokazane jest mieszkanie.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
mertesta
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: mertesta » 05 mar 2011, 22:47

Obejrzałam "Księżną"....dobry film, ale mnie cholera bierze jak niesprawiedliwe jest życie dla kobiet! ...na szczęcie akcja zaczyna się ok. 1770 roku, teraz mamy inne czasy, ale mentalność ludzi czasem ta sama.

Awatar użytkownika
idealiste
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: idealiste » 06 mar 2011, 17:43

"Władcy umysłów"- z Mattem Damonem. Bardzo, bardzo fajny, coś na kształt "Incepcji". Polecam (yes)
10.09.10 DR. Stańczyk 365 cc
Marzec 2015 kreski permanentne
W kwietniu 2015 pozbylam sie aparatu na zeby ;)

Kwiecien 2015 powiekszenie ust 1 ml

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 06 mar 2011, 20:03

"Sala samobójców" jak na polskie kino to zupełnie coś innego , ciekawy,przytłaczający bardzo dobra gra głównego bohatera, niezła muza

"Czarny Łabędź" dobry warty obejrzenia , Natalie świetna, Mila Kunis ładniutka

"Jak zostac królem " hmm mieszane uczucia, jak na tak dobre opinie mnie jakoś rozczarował, za dużo chyba po nim oczekiwałam

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 08 mar 2011, 21:55

Chcieliśmy się dzisiaj rozerwać i pośmiać więc poszliśmy na Rango z nastawieniem na dobrą zabawę. Skonczyło się na tym że zarówno ja jak i mój TŻ zanudziliśmy się. Pomijając kilka zabawnych momentów , całokształt nudny! (speechless
Natomiast " Jestem nr 4" bardzo mi się podobało.

Awatar użytkownika
bernadetta
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: bernadetta » 13 maja 2011, 23:48

Między Światami - ryczałam jak głupia, bo sama mam dziecko w tym wieku, ale zapowiedź, że będzie zaskakujący jak ''Inni'' i jak 'Uwierzyć w ducha', to bzdura, która właściwie psuje cały film, bo czekałam na cos zaskakujacego i doczekałam sie... napisów końcowych.
Nikol Kidman, jak dla mnie, ma za duzo wypełniaczy w sobie i chociaż wyglada bardzo dobrze jak na swój wiek, to jednak sama juz siebie nie przypomina

Awatar użytkownika
idealiste
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: idealiste » 14 maja 2011, 00:24

Bernadetta też oglądałam i mam dokładnie to samo zdanie. Nic zaskakującego. Ja co prawda nie ryczałam,ale podobno mój małżonek uronił łezkę (wondering

Oglądałam dziś Lincz. Historia bardzo ciekawa, można było stworzyć z niej świetny film. Obsada aktorska również całkiem, całkiem. Ale niestety wg mnie niewypał. Mocno zawiedziona jestem.

Za to Kod nieśmiertelności hmm...początkowo nieco dłużący się i wkurzający, w końcu nabiera tempa i da się obejrzeć. Polecam
10.09.10 DR. Stańczyk 365 cc
Marzec 2015 kreski permanentne
W kwietniu 2015 pozbylam sie aparatu na zeby ;)

Kwiecien 2015 powiekszenie ust 1 ml

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”