Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: muflon2121 » 15 paź 2010, 22:18

Sabrina, po plastrach się nie tyje :-)
Wg mojej wiedzy hormony wogole niewiele mają z tyciem wspolnego. Tyje sie z jedzenia albo z braku ruchu i już, Widziala któraś kiedys otyłego "absolwenta" obozu pracy?
Jasne, że podloże jest na ogol w psychice, ale jeszcze nie ma tak, żeby nie jeść i tyć od lekarstw czy plastrów :-)
Nic się nie bój i ulżyj sobie tym, co lekarz przepisał. Mówie, że stosuje i nic mi nie dolega. Przynajmniej w sensie braku ochoty do życia.
A Ty sie Beatko nie przyejmuj. Kwiatek nie mógl kiedyś spaść z wagi i był pod opieką jakiejś lekarki-specjalistki. Pomogło.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 15 paź 2010, 22:24

ja uważam, że jak masz cisnienie 15/16 to juz raczej nie zyjesz (flower) (flower) (flower) (flower) (giggle (giggle .

Zapytam córkę jak się nazywa ten lek, to Ci napiszę.
zadowolona

Awatar użytkownika
boroowka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: boroowka » 16 paź 2010, 09:18

hormony wogole niewiele mają z tyciem wspolnego

z tym się nie zgodzę

ja po tabl +10kg - zachowując dietę zbilansowaną i trenując 3x w tygodniu
Po odstawieniu, niestety waga spadła po paru miesiącach dopero

Moja znajoma będąc cały czas na hormonach (nie anty ale takie które pomogą jej zajść w ciążę) ma już +30kg gdzie je jak ptaszek ..
15.11.2010 powiększenie piersi, dr Kasprzyk - 300cc - 11.1; 4.7
przed: 177cm, 69kg, 80cm pod, 93w
po: 177cm, 69kg, 78cm pod, 97w
2 dzień - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 86#p628686" onclick="window.open(this.href);return false;
11 dzień - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 37#p631337" onclick="window.open(this.href);return false;
3 mies - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 14#p644514" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 paź 2010, 09:27

Jak zaczne tyc to odkleje bo dopiero bym depresji dostała!! (itwasntme
Pare dni temu oglądałam w tv program i lekarz to samo powiedział,ze od hormonów sie nie tyje,ale na ulotce pisze ze mozna przytyc,ale pisze ze również mozna schudnąć,bo czasem występuja mdłości i nie ma sie ochoty na jedzenie.
No zobacze.Bardzo bede pilnowała sie z jedzeniem,zebym wiedziała czy tyje po plastrach czy od zarcia,wiec bede jadła tak jak do tej pory tylko słodycze odstawie. Kurcze ale jestem ciakawa czy mi sie w głowie poprzestawia na lepsze?
Gdy bym nie mogła zajść w ciąże to bym sie poświeciła i przebolała te 30 kg,ale w innym wypadku nie.
Mam nadzieję ze nic mie sie nie bedzie działo.
Z tym Beaty cisnieniem to tez sie usmiałam,ale pewnie chciała napisać 150/160 czy jakos tak?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
boroowka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: boroowka » 16 paź 2010, 09:40

od hormonów sie nie tyje

ale hormony mają wpływ na tempo przemiany materii ;)
15.11.2010 powiększenie piersi, dr Kasprzyk - 300cc - 11.1; 4.7
przed: 177cm, 69kg, 80cm pod, 93w
po: 177cm, 69kg, 78cm pod, 97w
2 dzień - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 86#p628686" onclick="window.open(this.href);return false;
11 dzień - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 37#p631337" onclick="window.open(this.href);return false;
3 mies - http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 14#p644514" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 paź 2010, 11:19

Sabrina pisze:Z tym Beaty cisnieniem to tez sie usmiałam,ale pewnie chciała napisać 150/160 czy jakos tak?
chyba ze jakis inny rodzaj miary maja w Belgii (mdr
boroowka pisze:ale hormony mają wpływ na tempo przemiany materii
maja ogromny wplyw oczywiscie .Nie zawsze wystarczy malo jesc zeby byc szczuplym,w obozach faktycznie zeby one byly w naszych czasach z tym zasobem wiedzy co jest teraz,mozna by karmic odpowiednimi hormonami i miec spuchnietych wiezniow bez dozywiania.

Babina ja zachorowalam wlasnie po ciazy ,wiec bardzo mozliwe ze i u Twojej corki tak sie zdarzylo
Prochy sa do konca zycia ,dzien zaczyna sie od tabletki na czczo i wody .Rytual zakodowany w glowie na amen.
Na tarczyce bierze sie levothiroxinum (lek pod nazwa Letrox albo Euthyrox albo tak jak we Francji Levothyrox) jeden pies .Dawki indywidualne kazdemu wedle jego potrzeb wiadomo.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 paź 2010, 12:10

Ja jak przytyłam 4 kg po zaprzestaniu palenia wazyłam dokładnie 73,8 kg zaczęłam plakać i poszłam do Nature hause, tam odchudzaja przez jakies tam specyfiki ale głownie przez dite 1000 kalorii. Niby nic sie nie płaci ale te specyfiki kosztuja np. 200 zł. Jak zapłacisz to szkoda Ci tej kasy i sie trzymasz. Przez tydzień nie uchybiajac zadnej zasadzie i chodząc na siłownie nieomal codziennie schudłam 1,8 kg. Chodziłam przez miesiąć zeszłam poniżej 70 kg i pojechałam do Kołobrzegu na wczasy na 10 dni. Nie powiem,że tam przytyłam ale nadalnie chudłam chociaz codziennie łażenie i tance wieczorne. Diete diabli wzieli bo jak tu na wczasach trzymac diete. No i tak osyluje wok,oł tej 70 tki kilogramow. Teraz jednak chyba mi z kilogram przybyło a może i 2. Jak wazyłam sie u Uli to wazyłam 70,3 kg. jak dla mnie to jest dużo ale jakims sloniem nie jestem.

Beatka ja nie wiem czy na Ciebie by ten nature hause podziałał, mnie to było żal kasy,że tyle wydalam i poszłoby na marne. Ale w twoim przypadku to inna bajka.

Najlepiej jechac na wczasy odchudzajace,żołądek sie zacisnie i potem tylko sie trzymać. Bardzo sie nad tym zastanawiam. Ale strasznie drogie te wczasy, drozsze niż normalne a daja tylko listek sałaty do jedzenia (giggle

Beata ja myśle,że jednak cos masz nie tak w organiżmie. A jak twoja mama? Czy jest puszysta? Bo genetyka ma cholerne znaczenie.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 paź 2010, 12:36

Ja też uważam,ze wczasy odchudzające nie maja sensu.Tyle kasy a do jedzenia jabłko z liściem sałaty,to jak ja bede w domu tak jadła to tez schudne a jeszcze pieniądze zostaną. Przy problemach z hormonami to chyba nawet nie jest tycie tylko ciało napęczniałe jest od wody? W tej mojej ulotce pisało,ze mozan przytyć bo organizm zatrzymuje wode.
Przy tarczycy pewnie jest tak samo.Jezeli byla bym pewna ze nie jem (cake (lipssealed wiecej a mimo wszytko tyje,to znaczy ze to woda. (rain)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 paź 2010, 12:52

Sabrina, dla mnie wczasy maja sens.

Ja jestem takie zwierzę,że jak nie bedę miała jedzenia tylko inne zajecia, towarzystwo, to nie jem. Czasami jem z nudow. Jestem gruba bo jem za dużo i tyle. Tego jestem pewna. Kazdy ma inaczej.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 paź 2010, 13:40

Kwiatuszku no to juz cos szukaj i rezerwuj (nod Potańczysz,bedą pewnie różne zabiegi no i schudniesz!
Ciekawe ile takie cacko kosztuje?
http://www.edenspa.pl/index.php?option= ... icle&id=19" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”