Miejsca, które warto zobaczyć cz.II

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Miejsca, które warto zobaczyć cz.II

Post autor: ullrike » 24 kwie 2010, 11:21

Szpaczek wspolczuje wam koncowki wczasow .Rozumiem rozgoryczneie ,tylko to ze zostaliscie w ten sposob potraktowany to nie jest wina biura tylko systemu w jakim dziala biuro . Zalezy Czy to jest allotment czy czarter.
Prawdopodobnie biura sun&fun czy exim dzialaja w czrterze i moga goscic swoich klientow kosztem nastepnych klientow ...tych ktorzy nie dojechali,
W przypadku dzialania sil wyzszych zylibyscie na koszt ludzi ktorzy wykupili wycieczke a dostana fige z makiem .
Tak wiec ty bys byla ustatysfakcjonowania a ktos inny plakal.
Alfa star jak widac chcialo zadowolic wszytskich ,swoje wczasy odbebnilas tak ja zagrawantowli a nadwyzka pobytu ...no coz.
Za to napewno nastepny turnus otrzymal zwrot kosztow za niewykorzystane wczasy.
Chcialabys byc tymi nastepnymi z turnusu?
Zebyscie prze wulkan starcili pieniadze i pokrzyzowane urlopowe plany ....czy lepszy tydzien w luksusie i tydzien z karaluchami (giggle
..ja wolabym tydzien w luksusie i tydzien z karaluchami :)przynajmniej jakas odmiana i poznanie egiptu z innej strony (happy

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 24 kwie 2010, 11:33

Wiesz mówisz tak bo nie byłaś na naszym miejscu , byli w tych karaluchach ludzie z rocznymi dziećmi , nie mogli się nawet przenieść do lepszego hotelu bo byli zastraszani , nie masz pojęcia o czym piszesz. To nie była tylko kwestia zakwaterowania , lecieliśmy tym samym czarterem z Sun&Fun oni mieli informację o wylocie 48h przed nami a nas do ostatniej chwili mamili tekstami o "Bogu" , ci którzy mieli wykupione wczasy w tym czasie mogą wybrać sobie inne terminy nic im nie przepadło , zdecydowanie wolała bym mieć przesunięte wakacje niż przeżywać ten koszmar , jeżeli ktoś lubi ekstremalne przeżycia to proszę bardzo ja jeżeli się decyduję na luksus to nie chcę mieć wczasów z karaluchami, nie byliśmy na koszt następnego turnusu , biuro powinno być ubezpieczone. Wykupienie doby w hotelu na własną rękę kosztuje 150-250$ od osoby a przez biuro 30-50$ więc jest znaczna różnica i bez pomocy biura można nieżle pójść z torbami szczególnie że straszylli nas cały czas że zostaniemy tam tygodniami.
Jak lubisz ekstremalne przeżycia to polecam wczasy z Alfą ja oraz moi znajomi z pewnością już nigdy nie skorzystamy z ich oferty
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 24 kwie 2010, 11:52

szpaczek pisze: ci którzy mieli wykupione wczasy w tym czasie mogą wybrać sobie inne terminy nic im nie przepadło , zdecydowanie wolała bym mieć przesunięte wakacje niż przeżywać ten koszmar , jeżeli ktoś lubi ekstremalne przeżycia to proszę bardzo ja jeżeli się decyduję na luksus to nie chcę mieć wczasów z karaluchami, nie byliśmy na koszt następnego turnusu , biuro powinno być ubezpieczone.
Szpaczek tak jakbys nie rozumiala o czym pisze .
Oczywiscie ze TY nie bylas na koszt innych,ty bylas z ubezpiecznia biura.,dlatego siedzilas w gorszych warunkach.
Ale ci co pozostali w swoich hotelach z innych biur i dalej korzystali z wczasow owszem.
Moja corka wybiera sie teraz w srode do Turcji i ma tak skonstruowana umowe ze jesli z powodu ,kataklizmu wyjazd nie dojdzie do skutku moze wypchac sie sianem,nie dostanie ani grosza...zamiana terminu nie wchodzi w gre ,z reszta biura mowiaa glosno ze nastepne terminy beda oblozone i nie bedzie gdzie upchnac nieszczesliwcow.
Obys nastepnym razem nie trafila w ta grupe ktorej wyjazd nie wypalil przez nielatajace samoloty ,bo tez bys glosno klela na zlodzieji co ci pieniadze zabrali i nie dali nic w zamian.

A zeby biuro zwrocilo kase za impreze ktora sie nie odbedzie to trzeba wykupic dodatkowe ubezpieczenie ,slyszeliscie o facecie z Bialegostoku ktoremu sie zmarlo w Egipcie?
80 tys zl miala zaplacic zona za wydanie ciala ze szpitala ...jemu i ubezpieczenie n ie pomoglo bo zawsze znajdzie sie jakas furtka zeby nie wyplacic pieniedzy

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 24 kwie 2010, 13:52

Bo nie miał dodatkowego ubezpieczenia , jeżeli ktoś ma choroby przewlekłe i radośnie jedzie sobie na wczasy bez dodatkowego ubezpieczenia to gratuluję. My mieliśmy dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne niezależnie od biura podróży. W jakim biurze wykupiła wczasy córka???
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 24 kwie 2010, 14:16

szpaczek współczuję ,dobrze że już wróciłaś do domku i skończył się ten koszmar ale i tak pewnie nigdy o nim nie zapomnisz
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 24 kwie 2010, 20:42

To jest jet touristic biuro specjalizujace sie tylko w wyjazdach do Turcji

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 24 kwie 2010, 21:04

Ja byłam z alfa starem i było OK. W prawdzie w tak ekstremalnej sytuacji się nie znalazłam, ale jak się rozchorowałam to lekarz znalazł się natychmiast , udzielił pomocy, dał lekarstwa. Cały wyjazd wspominam bardzo dobrze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bernadetta
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: bernadetta » 28 kwie 2010, 12:47

Rany julek, zauważyłam, ze napisac tu, że sie jedzie do hiszpanii, chorwacji czy bułgarii to juz sie zrobił mega obciach. Jedna tłumaczy sie, ze tylko egipt, bo to i śmo....
Jestem powątpiewaniem w sens, formą ponad treść
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.04.2008-dr Brzuchanski plastyka brzucha :)

08.10.2008-mama - powieki u dr Brzuchanskiego

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 28 kwie 2010, 13:07

ullrike przeczytałam moją umowę na sierpień z Sun&fun i nic tam nie ma na temat utraty pieniędzy w przypadku odwołania imprezy w wyniku kataklizmu itp , wręcz przeciwnie jest napisane że wówczas nastąpi zwrot pieniędzy lub zmiana terminu wakacji. Jednocześnie osoby z tego biura które były z nami w Egipcie miały zapewnione rewelacyjne warunki w tych hotelach w których były do tej pory. Można więc było inaczej załatwić sprawę niż to uczyniło Alfa-star i nie robić tego na koszt tych którzy mieli dopiero przyjechać. Mało tego w necie znalazłam informacje że to właśnie klienci Alfy mają teraz problem z odzyskaniem kasy a o Sun Fun nie ma tego typu informacji.
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 28 kwie 2010, 13:22

bernadetta pisze:Rany julek, zauważyłam, ze napisac tu, że sie jedzie do hiszpanii, chorwacji czy bułgarii to juz sie zrobił mega obciach. Jedna tłumaczy sie, ze tylko egipt, bo to i śmo....
No to ja bez zażenowania oświadczam iż wybieram się teraz na weekend majowy + kilka dodatkowych dni na rejs jachtem żaglowym po Chorwackim wybrzeżu. Nie uważam tego za obciach. Uwielbiam Chorwację. Jest po prostu przepiekna ! I wspaniali ludzie tam mieszkają. Bałkany w ogóle są cudowne... Bardzo polecam. Kto nie był, to niech żałuje.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”