życie po 30-stce :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jsia
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Kontakt:

Re: życie po 30-stce :)

Post autor: jsia » 13 cze 2009, 12:03

To prawda, tylko co zrobić, kiedy taki facet pod pantoflem przestaje cię kręcić?:))
Dla mnie wymarzony układ to relacja partnerska, gdzie oboje równie dużo robią dla związku, ale mają też własną przestrzeń, zazdroszczę parom, które potrafią stworzyć taki związek.
I kolejna rzecz, którą zauważyłam: zawsze byłam raczej pewna siebie (przynajmniej tak mnie odbierano), a z wiekiem to się jeszcze pogłębia, nabiera się dystansu do siebie i akceptuje pewne niedoskonałości, tylko że większość mężczyzn boi się silnych, pewnych siebie kobiet, niestety:(
Zapraszamy do odwiedzenia naszego portalu oraz profilu na Facebooku:

http://beautywpolsce.com

https://m.facebook.com/portalbeautywpol ... ale2=pl_PL

Awatar użytkownika
luna 1
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: luna 1 » 13 cze 2009, 13:09

jsia pisze:I kolejna rzecz, którą zauważyłam: zawsze byłam raczej pewna siebie (przynajmniej tak mnie odbierano), a z wiekiem to się jeszcze pogłębia, nabiera się dystansu do siebie i akceptuje pewne niedoskonałości, tylko że większość mężczyzn boi się silnych, pewnych siebie kobiet, niestety:(
jsia zgadzam sie, ja też jestem teraz bardziej pewna siebie, zmieniłam się, nie dopuszczam do pewnych sytuacji które kiedyś były normalnością nie daję sobą rządzi, muszą sie przyzwyczaić.......ja nie zyje i nie istnieje tylko dla męża i dzieci, ale też dla siebie i to ja muszę byc przede wszystkim z siebie zadowolona
Dostęp do Galerii Zamkniętej + zdjęcia PRZED - meyd@beautywpolsce.com
zdjęcia PO - tylko NOSY - menelik@beautywpolsce.com
reszta zdjęć PO - foxxia@beautywpolsce.com

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 13 cze 2009, 20:07

Czasami to nie jest takie proste z ta pewnoscia siebie... Rozmawialam z moja znajoma i ona stwierdzila, ze kiedys byla bardzo pewna siebie, a potem kiedy dzieci sie urodzily i ona zostala w domu, bo tak lepiej dla dzieci, to nie wiadomo, jak, i ta jej pewnosc siebie sie ulotnila. Niby chciala dobrze, bo co jest lepsze dla dzieci niz mama w domu i tatus, ktory moze utrzymac cala rodzine, a wyszla wlasnie na taka podporzadkowana...
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
majka133
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: majka133 » 13 cze 2009, 20:45

A ja nigdy nie byłam i nie jestem podporządkowana i zawsze miłam swoje zdanie i już pewnie tak zostanie....
dr Kubasik 13 .03 2008 plastyka brzucha -
SUPER

dr.Kubasik- piersi 21.08 2008

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 13 cze 2009, 23:15

nam na sobie bardzo zależy, więc wszystko co robimy to tak, żeby było nam ze sobą coraz lepiej :)
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
luna 1
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: luna 1 » 14 cze 2009, 00:39

majamajamaja pisze:Czasami to nie jest takie proste z ta pewnoscia siebie... Rozmawialam z moja znajoma i ona stwierdzila, ze kiedys byla bardzo pewna siebie, a potem kiedy dzieci sie urodzily i ona zostala w domu, bo tak lepiej dla dzieci, to nie wiadomo, jak, i ta jej pewnosc siebie sie ulotnila. Niby chciala dobrze, bo co jest lepsze dla dzieci niz mama w domu i tatus, ktory moze utrzymac cala rodzine, a wyszla wlasnie na taka podporzadkowana...
maja u mnie też tak było.....ale dzieci podrosły, poszłam do pracy i zaczęłam na nowo patrzec na siebie z innej strony, tej lepszej ;) mam swoje zdanie i tak szybko dla świętego spokoju go nie zmieniam :-)

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 14 cze 2009, 01:33

bardzo dobrze, trzeba mieć swoje zdanie :)
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 14 cze 2009, 11:15

Pewność siebie daje nam przede wszystkim niezależność finansowa. Nie ma co się oszukiwać, że kasa nie gra roli...
W momencie kiedy potrafimy same się utrzymać mamy lepszą samoocenę. Ponadto praca i przebywanie między ludźmi sprawia, ze jesteśmy bardziej dowartościowane. A i nasi faceci są bardziej czujni kiedy wiedzą, ze w czasie naszej pracy możemy natrafić na jakaś "okazję".
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Awatar użytkownika
luna 1
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: luna 1 » 14 cze 2009, 11:37

bbpp77 pisze: Ponadto praca i przebywanie między ludźmi sprawia, ze jesteśmy bardziej dowartościowane. A i nasi faceci są bardziej czujni kiedy wiedzą, ze w czasie naszej pracy możemy natrafić na jakaś "okazję".
bbpp77 świeta racja applaus wtedy chłopom oczka i szufladka z zazdrością się otwieraja ;) zaczynają inaczej myśleć, przychodzi sie do domu i opowiada co sie w pracy robiło, po jakimś czasie wypad na piwko z ekipą z pracy i wtedy to daje m do myślenia :badgrin: ..........ale są tez i wyjątki :(
szkoda tylko że przez cały czas nie jestesmy doceniane, tylko wtedy jak są zagrożeni..

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 14 cze 2009, 12:03

majamajamaja pisze:Czasami to nie jest takie proste z ta pewnoscia siebie... Rozmawialam z moja znajoma i ona stwierdzila, ze kiedys byla bardzo pewna siebie, a potem kiedy dzieci sie urodzily i ona zostala w domu, bo tak lepiej dla dzieci, to nie wiadomo, jak, i ta jej pewnosc siebie sie ulotnila. Niby chciala dobrze, bo co jest lepsze dla dzieci niz mama w domu i tatus, ktory moze utrzymac cala rodzine, a wyszla wlasnie na taka podporzadkowana...
A ja właśnie jestem przeciwna takiemu podejściu. Moim zdaniem dla dziecka najlepiej jest jak ma szczęśliwą, zrealizowaną i dowartościowaną mamę, która poświęca mu mniej czasu ale za to bardziej efektywnie.
Co z tego, że poświecimy dziecku 24h skoro jesteśmy niezadowolone z siebie, ono doskonale wyczuwa nasze nastroje.
Oczywiście mam świadomośc tego, że są kobiety dla których w życiu celem jest wychowanie i poświecenie się rodzinie i one pewnie będą się czuć zrealizowane jako tzw. gospodynie domowe.
Natomiast ja do takich nie należę i sądzę, że moja córka jest szczęśliwsza kiedy czuje, ze ja jestem szczęśliwa. A mi niestety siedzenie w domu i poświecenie się rodzinie szczęścia nie daje :-D
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”