Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 06 lut 2009, 12:46

Miraabel moj wypelniacz w szyje byl vital ale nie wiem czy z white czy bez.
W rozmowie przedwstepnej doktorek kusil mnie promocja ze to co za 600 zl zrobi mi z a400.
Po zabiegu ,bo wstrzykiwaniem praparatu zajmuje sie jego zona ,ona mi spiewa 500 no to przemowilam ze z mezusiem umawialismy sie na 400 .I tym sposobem mam szyje za 400 zl.
Ale czy to az tak widac...i tak sie ciagnie jak u indyka.Moze trzebaby bylo znow w przyszlym tyg nastepne 400 wpakowac.Ale nie ma skad.
Nie bede popadac w paranoje ,trudno mnie nie stac na piekna szyje i koniec.
Korona idzie w gore jak szalona ,jeszcze troche to i plastyke brzucha przyjdzie odpuscic i lepszych czasow czekac.

haha Muflon,ja inny sposob wykombinowalam trza sobie jakiegos narzeczonego nad cieplym morzem znalezc.
Ale napewno nie w Normandii, Normandia to zadupie ,wies ze mozna na niej umrzec z nudow.A odmladzac dla czarnych baranow co sie tam pasa nie ma sensu.
Tak wiec kierunek Cote d`Azur , ewentualnie nad ocean tam gdzie bylam we wrzesniu.

Fotke z okresu mojej 'swietnosci "moze wstawie ,nie mam ich za duzo na kompie z uwagi ze czasy byly niecyfrowe.
No ale cos tam dla Was znajde.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 06 lut 2009, 12:49

Dzieki miraabel, będziesz po trosze naszym ekspertem, no i zobczymy, czy to tylko Muflonowi sie pogrudkował, czy ma tendencje ta w ogol

Ula miła robiony mesolift zapłaciła 400 zł.

Muflon miała Restylane Vital i chyba zapłaciła 600 albo 700 zeta.

tak gdzie ja robie chcą 700 za Restylane Vital ale ja sie targuje , marudze,ze gdzie indziej kosztuje taniej, moze coś wykukam u nich, bo zdzieraja rez niesamowicie.

Ja nie słyszałam o Restylane Vital White, ten pierwszy to zawiera kwas chialuronowy usieciowiony faktycznie jak przy juvedermie.

Czekamy z niecierpliwościa na wiesci.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 lut 2009, 15:08

Kwiatuszek* pisze:I co tu wybrac wycieczki czy wypełniacze i dalsze upiekszanie. Oto jest pytanie>
.Kwiatuszku, zdecydowanie wycieczki!!! Zrobiłaś lifting, wyglądasz super , teraz lepiej coś dla ducha. Wypełniacze to studnia bez dna. Jeśli marzysz o podróżach, to jedź! Tego co zobaczysz i przeżyjesz nikt Ci nie odbierze.Będzie co wspominać na starość.....a zadowolenie i szczęście będzie biło z Twojej twarzy, które doda więcej uroku niż wszystkie wypełniacze świata i starczy do śmierci.....
zadowolona

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 lut 2009, 15:09

ullrike ja miałam na pewno robione restylane vital a nie white.Ponoc to własnie ten bez white jest usieciowiony ,czyli mocniejszy.
Kwiatuszek,moja niby też bierze 700 zł ,a ode mnie promocyjnie 600zł. Dla pacjentek,które cos tam u niej juz robiły zawsze troche opuści.Orientowałam sie w cenach po internecie to niestety tak kosztuje.Ulli sie udało.Ulli dla mnie to tez jest okropnie drogo,ale jak bedę widziec rezultaty to jeszcze wyskrobie na drugi raz.Jesli to nic nie warte,bedzie to ostatnia rzecz jaka zrobie z szyja,mam to w nosie!!! :evil: No chyba ,żeby wymyslili jakis cud ;) .A tak zostanie mi juz tylko za jakis czas ciąć. :(
Ullrike,efekty są widoczne nawet po miesiącu.Tak, że jeszcze masz troche czasu.Duzo pij!!!!
cyryl-bea -ja ją pytałam o White,ale jej jednak chyba chodziło o light,bo mówiła cos ,że jest nowszy.A ja teraz jeszcze poczytałam i wychodzi na to ,że restylane vital i restylane vital white maja podobne działanie i oba są mocne.A juz zgłupiałam :roll: .Dobra, jaki mam ,taki mam, zobaczymy.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 06 lut 2009, 16:28

No ale jak z tym piciem, to tak codziennie trzaba te 3 litry wody wpić, zawsze. Dziewczyny brzuch mam od tej wody jak balon nie wspominając o siusianiu.

Cyryl-beo Ty duzo wiesz, napisz czy to przez cały czas trzeba te 3 litry dziennie pić

Wiem,że należy pić duzo wody tak w ogole ale 1 butelka 1,5 litra a dwie, nie daje rady.

Oto co znalazłam nt.Restylane Vital White - nowy reprezentant rodziny HYDROBALANS
wtorek, 28 października 2008
Restylane Vital™ White to nowy reprezentant rodziny wypełniaczy HYDROBALANS, dedykowany do skutecznej rewitalizacji skóry. Producentem preparatu jest szwedzka firma Q-MED - producent naturalnych wypełnień opartych na opatentowanej technologii NASHA™.

Restylane Vital™ White, podobnie jak pozostałe wypełniacze linii Restylane®, oparty jest na opatentowanej technologii NASHA™.

NASHA™ (Stabilized Non-Animal Hialuronic Acid) to unikalna technologia produkcji stabilizowanego kwasu hialuronowego, daj±ca w konsekwencji jedyny na ¶wiecie produkt stabilizowany, różni±cy się od naturalnego kwasu hialuronowego poniżej 1%. Minimalna modyfikacja cz±steczki kwasu hialuronowego zapewnia długotrwały efekt estetyczny oraz profil bezpieczeństwa potwierdzony w ponad 65 ¶wiatowych badaniach klinicznych.

Dedykowany jest rewitalizacji skóry, szczególnie w obszarach maj±cych opinię „trudnych do poprawy”:

* wrażliwej skóry wokół oczu
* delikatnej okolicy ust
* cienkiej skóry twarzy
* wrażliwej skóry dekoltu

Yoanis
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Yoanis » 06 lut 2009, 17:39

Cześć dziewczynki!
Ponieważ "odłożyłam na potem" temat liftingu, przynajmniej do jakichs konkretniejszych konsultacji, na razie na poprawe nastroju zrobiłam JUVEDERM ULTRA3 (ten głebiej w bruzdę) i JUVEDERM ULTRA2 (na wierzch do wymodelowania).
Oba preparaty (poj. 0,55 ml) gotowe w strzykawce. Lekarka otwierała przy mnie.
Powiedziała, ze zdarzaja się podróby, bo jest to drogi preparat i chętnych do łatwego zarobku i nabijania ludzi w butelkę nie brakuje. Dlatego powinien być otwierany przy pacjencie. Strzykawka była fabrycznie ofoliowana. Myśle sobie, ze może te osoby, u których wypełniacze nie dały żadnych rezultatów albo trzymał się im krótko (np. 3 m-ce), miały podróbkę? Ja to jestem chyba przewrażliwiona...
Mam to od czasu, kiedy próbowano mi sprzedać podrobione kosmetyki, rzekomo prosto od producenta..., tylko że jak sie czegos uzywa latami, to sie rozpoznaje na odległość. Podobnie chciano mi sprzedać perfumy. Więc wierzę, ze i tu mogą być naciagacze.

Na szyję i na linię żuchwy zaproponowała mi surgilift ( bardzo rzadki kwas hialuronowy, który nie działa jak implant a jedynie odżywia) i jest to chyba cos podobnego do restylane vital white właśnie. Poczekam, az mi sie ten juvederm ułozy i wtedy ewentualnie zadziałam z tym surgiliftem. Myslę jeszcze o volume. który podciąga troche policzki i działa jak lifting. Obserwowałam ostatnio Hanne Lis i jestem pewna,ze miała volume. bardzo jej się uwypukliły kości policzkow ( chociaz zawsze miała ładne), ale ostatnio jest jakas taka naapieta, jakby miała peknąć. ;)

Muflon Twój pomysł z zostawieniem "tych wszystkich naszych mężów" ubawił mnie do łez. :badgrin:

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 lut 2009, 19:55

Kwiatuszku kochany,bo nam pekniesz od tej wody :badgrin: :badgrin:
Pytałam dzisiaj o to picie.Jak sie pije ,to wiadomo,że lepiej,ale bez przesady.Przeciez tych 3 litrów kwas Ci nie wyłapie,wieksza częśc tej wody zostawisz w łazience :badgrin: :badgrin:
Tak,że sie nie martretuj juz więcej ;)
Yoanis,ja miałam wypełniane bruzdy tym najgestszym juvedermem,czyli 4.Myslałam ,że tylko tym sie wypełnia bruzdy. Surgilift miałam na szyję i nic mi to nie dało.Moim zdaniem szkoda kasy.Zastanów sie jeszcze.

Yoanis
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Yoanis » 06 lut 2009, 20:13

miraabel, jest juvederm ultra2, juvederm ultra3 i juvederm ultra4. Wszystkie są do wypełniania bruzd, tylko zależy od ich głębokości, który zastosujemy. U mnie powiedziała, że wystarczy juvederm ultra3 a 2 - na wierzchu, bo ten podobno jest bardziej plastyczny i mozna go łatwiej ułożyć. Na stronie Juvederm wyczytałam, ze ten ultra4 jest do najgłębszych bruzd? miraabel, miałas głębokie te swoje bruzdy? Bo ja oczywiście chciałam najgęstszy, ale lekarka mi odradziła.
A'propos surgiliftu...nie ma efektu i odradzasz? hmmm... to co sie nadaje na szyję, jeśli pozostałe wszystko się grudkuje???
A dzisiaj miałaś restylane miraabel? Sa grudki?
Bo ja nawet po surgilifcie miałam wokół oczu grudki przez 5 dni...

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 lut 2009, 20:31

Yoanis,ja teraz nie miałam głebokich bruzd.Za pierwszym razem ,jak robiłam,były głebsze.Ale zarówno wtedy ,jak i teraz miałam robione juvedermem 4.Faktycznie na takie tylko wykończenie to wiem ,ze daje sie 2-ke .Moze ty miałas jeszcze płytsze.Nie wiem .Mnie dawała tylko jeden juvederm 4 i niczym juz nie wykończała.Każdy dermatolog ma swoja szkołę.
Miałam dzisiaj restylane ,ale o jakichkolwiek efektach będę mogła powiedziec za jakis czas.Dzisiaj to mam jeszcze czerwona szyję i wykluwa sie wielki siniak ,to nie wiem jak z tymi grudkami.Zobacze jutro.Wszystko Wam napisze.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 lut 2009, 08:38

cyryl-bea, white. Restylan vital white. link tu
http://www.estemedia.pl/artykuly.php?dz ... &n_art=295
o light nie słyszałam
wg słów mojej lekarki White jest rzadszy. Miałam 3 sesje w odstępach 3 (chyba) tygodniowych. Ostrzyknięte było pod oczami, trochę jak kurze łapki, trochę w środku policzków i usta - góra i dół (bruzdy palacza). Pogrudkowało się pod oczami i trochę pod ustami. Pod ustami nie widać, bo tam jest naturalne zagięcie skóry. Pod oczami widać, ale tylko jak sie ktos przyjrzy i w dobrym świetle. Teraz ekhm, cena. 3 sesje x 350 zeta.
Nie wiem czy to jeszcze zrobię. ma starczyc na 6-8 miesięcy. Zalezy od organizmu. W końcu nie po to forsę wydaję, żeby gorzej wyglądać. Teraz robię raz na 2 miesiące mezo pistoletem. NCTF i (chyba) cos tam jeszcze dodawane . Lekarka dobiera. Twarz i przód szyi. Kosztuje 250 zeta. Czyli tyle co w przyzwoitym gabinecie np. piling kawitacyjny + maska + masaż.
Szyja raczej mi nie wygląda na konieczność specjalnych zabiegów, więc na razie na tym chyba poprzestanę.
No i Zorac całą zimę. Skóra schodzi, ale zaczynam tracić do tego cierpliwość, bo bez makijażu ciagle ta cera jest zaczerwieniona. Kurczę, działaja te retinoidy, ale w końcu robi się to wszystko żeby cera była lepsza a nie gorsza. A tu jakaś wiecznie podrazniona jakby.
Aha, o piciu moja mówiła, ale nie stawiała sprawy na ostrzu noża. Wiadomo, że picie pomaga. rzecz w ty, że trzeba minaralną niegazowana. Która mnie przypomina zawsze "kranówę". Ja piję duzo, ale herbaty. A to sie nie liczy

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”