Wzrost - czy go lubicie, jakie ma znaczenie ?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 19 mar 2008, 13:43

mozg pisze:Wystarczy kilka ciekawych komplementów i już rozkraczacie nogi przed każdym, nawet przed pryszczatymi karłami
To juz szczyt bezczelnosci, jak mozesz oceniac kobiety w ten sposob skoro zadnej z nas nie znasz. Mysle,ze powinienes zmienic forum na inne tam gdzie ludzie sie wzajemnie obrzucaja blotem i sprawia im to przyjemnosc. Oczywiscie forum sluzy do wymiany zdan ale trzeba to robic w sposob nie urazajacy nikogo.Zreszta poczytalam troche twoich postow, masz ich dosc malo a juz zdazyles obrazic tyle osob.

Moze moderatorki znajda jakis sposob na takie zachowanie?
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 19 mar 2008, 13:43

mozg pisze:Wystarczy kilka ciekawych komplementów i już rozkraczacie nogi przed każdym, nawet przed pryszczatymi karłami- widziałem już takie przypadki
to chyba mała przesada.. co to znaczy "rozkraczacie nogi"?? ze niby my?? moze niektore dziewczyny nie przebieraja specjalnie i sa " łatwe" a niektorzy faceci rzucaja sie na wszystko co sie rusza, (rozni sa ludzie. ale nie pisz "wy rozkraczacie" albo zmien swoj nick, bo w takim wypadku nie pasuje do Ciebie). masz jakis problem z dziewczynami chyba, moze sie ich boisz, bo na przyklad nie akceptujesz siebie? nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i pamietaj nie traktuj dziw..k jak kobiety a kobiet jak dzi..ki, troche szacunku. jak spotykasz ""dziewczyny"", ktore " rozkraczaja sie przed pryszczatymi karłami za komplementy' to współczuje.

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 19 mar 2008, 13:56

aah zapomnialam dodac ze jest wielu pewnych siebie facetow, ktorzy maja co robic i nie wchodza na kobiece fora zeby tu ublizac. lubisz prawde ?? wiec musisz wiedziec, ze 178 cm wzrostu u faceta jest ok, ale kiedy jeczy on ciagle z tego powodu to jest zalosne.
z doswiadczenia wiem. ze kiedy facet nie wie o zadnym zabiegu dziewczyny to nigdy sie nie domysli ze miala ona jakas operacje i moge ci gwarantowac, ze kiedy mijał bys dziewczyny z tego forum na ulicy o niczym nie wiedzac to powiedzial byś, ze sa naturalnie piekne.

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 19 mar 2008, 13:56

dziewczyny co sadzicie o tym aby nie wdawac sie juz w dyskusje z mozgiem bo on tylko na to czeka. Najlepiej go zignorowac w koncu nie wniosl na to forum nic pozytecznego :evil:
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 19 mar 2008, 14:40

jestem za ..

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 15:07

*kawa*131 pisze: Nie wiem czy czułbyś się z tym rewelacyjnie gdyby dziewczyna powiedziała ci, że jesteś kobiecego wzrostu a w ogóle to karzeł z ciebie. Wydaje mi się że jest to nie w porządku wobec drugiego człowieka prawda.
Na pewno wolałbym usłyszeć takie słowa, niż ciągle żyć w niewiedzy i nadzieją, że mogę coś zdziałać.
To nie jest tak, że tylko mnie się nie podobają kobiety ponad 180 cm lub te z małym biustem. One się nie podobają większości facetów. Wśród kobiet panuje opinia, że niscy faceci są nieatrakcyjni lub że bruneci są atrakcyjniejsi od blondynów, więc wśród facetów panuje opinia, że kobiety z małym biustem, krótkonogie, karłowate lub o męskim wzroście są mniej pociągające.
Dlaczego wy możecie pisać, że niski facet jest nieatrakcyjny, a ja nie mogę napisać, że gigantyczna kobieta też taka jest? Często piszecie, że mężczyzna powinien mieć minimum 180 cm, więc ja mam prawo napisać, że kobieta musi mieć minimum średniej wielkości piersi, długie nogi, zgrabną sylwetkę i kobiecy wzrost.

annak222
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: annak222 » 19 mar 2008, 15:28

a mnie mozg bardzo interesuje jako przykład osobnika posiadajacego obsesje, obsesję oczywiscie na punkcie swojego wzrostu. Jak któras z dziewczyn juz napisała w realu prawdopodobnie nikt juz nie chce wysłuchiwac jego monotematycznych wywodów stad chłopak skazany został na forum, gdzie mu sie wydaję, ze moze bezkarnie obrazac innych uzytkowników a raczej uzytkowniczki.
Interesujace jest takze to, ze mózgowi sie wydaje,że "przemawia" do nas w imieniu nie tylko swoim, ale szerszej grupy społecznej czytaj męzczyzn. Mozg, rozumie, ze kwestię upodoban co do wzrostu u kobiet konsultowałes z WIEKSZOSCIA MEZCZYZN, o której piszesz? jakies badania opinii społecznej prowadzone przez ciebie na szerszą skalę niz 5 Twoich kolegów???Interesuje mnie tez skad zaczerpnałes ten poglad, ze kobiety uwazają brunetów za atrakcyjnijszych niz blondynów??? Byłabym bardzo wdzięczna gdybys zdradził źródła, z których korzytasz formułujac swe wypowiedzi w imieniu wiekszosci -najlepiej tytuł rok wydanie, ewentalnie nr dziennika statystycznego, bo mam nadzieje, ze na nich własnie sie opierasz a nie na stereotypach.Pozdrawiam

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 17:04

Zrób prosty eksperyment. Załóżcie 3 ankiety na jakimś innym forum na tematy: "który wzrost jest lepszy dla kobiety 170 cm czy ponad 180 cm", "czy lepsze są małe piersi/średnie/duże", "czy atrakcyjniejsi są bruneci czy blondyni". Jak zobaczysz wyniki, to zrozumiesz, że mam rację.

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 19 mar 2008, 17:19

ogolnie nie mam czegos takiego ze marze o wiekszym wzroscie i jest to moj mega kompleks. . Mam okolo 164 i tak ok 168 do 170 bylo by ok :) Wiecej bym nie chciala,mniej niz mam tez nie oh(s1
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
Amfitryta
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Amfitryta » 19 mar 2008, 18:01

Czytam ten temat, czytam i mi ręce opadają :(

Mozg --> tu nie chodzi o to by karmić ludzi fałszywymi komplementami! Tu chodzi nie o to kto jest dla kogo atrakcyjny i dlaczego. Tu chodzi tylko i wyłącznie o zwykłą, najzwyklejszą kulturę osobistą!

Mogą Ci się nie podobać niskie/wysokie kobiety...ba! Mogą się nie podobać większości facetów...ale kultura osobista wymaga od człowieka pewnej dozy subtelności i tak jak napisała Kalisto - przede wszystkim empatii....pomyśl, że możesz naprawdę kogoś urazić swoimi słowami.

Czyli wolność słowa, wolnością słowa ale zachowujesz się bardzo niekulturalnie...taki aspołeczny typ człowieka. Naprawdę Tobie współczuję, że tego nie dostrzegasz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”